Dit relatief onbekende graafschap ligt voor een groot deel aan zee en heeft een binnenland met prachtige valleien, heuvels en uitgestrekte velden. Lincolnshire staat bekend om haar kastelen en kerken, waaronder de beroemde kathedraal van Lincoln, maar heeft ook op tuingebied meer dan genoeg te bieden. U bezoekt traditionele en charmante tuinen bij oude landhuizen, maar ook nieuw aangelegde tuinen uit de 21e eeuw.

Dag 1 | Hall Place and Gardens
Na de oversteek stoppen we op de weg naar ons overnachtingshotel bij Hall Place and Gardens. Dit historische landgoed biedt prachtige tuinen, een Tudor-landhuis en een kunstgalerij. U wordt in deze weelderig groene omgeving in de gelegenheid gesteld om heerlijk de benen te strekken alvorens we onze reis richting Letchworth hervatten.

Dag 2 | Easton Walled Garden – Bezoek Lincoln
Na het ontbijt vertrekken we naar de Easton Walled Garden. Deze historische tuinen liggen in een vallei en zijn al 400 jaar eigendom van de Cholmeley familie. Net als veel andere landgoederen, viel het na de Wereldoorlogen in verval. Pas in 2001 werd een begin gemaakt met de restauratie, waarbij het de eigenaren is gelukt de historische sfeer te behouden. Heden ten dage kunt u genieten van een rustige weide, bosland, groentetuin, snijbloementuin, cottagetuin en nog veel meer. In de middag heeft u vrije tijd in Lincoln. Lincoln biedt een ideale combinatie van geschiedenis, kunst, cultuur, leuke winkels en veel plaatsen om een hapje te eten en te drinken. De populaire, toeristische straat Steep Hill is verkozen tot één van de beste plaatsen van Groot-Brittannië. Het is – zoals de naam al doet vermoeden – een steile wandeling, maar is de moeite zeker waard.

Dag 3 | Brightwater Gardens – Gunby Estate
Brightwater Gardens is een echte 21e-eeuwse tuin die is ingedeeld in drie gebieden. Het eerste deel bestaat uit tuinkamers gevormd door muren, paden en hagen. Het tweede tuindeel heeft een meer open karakter met een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen, terwijl het derde tuindeel bestaat uit bloemenweiden met voorjaarsbollen en inheemse bomen. In de middag rijden we naar Gunby Estate. Het ligt aan de voet van de Lincolnshire Wolds en heeft een Victoriaanse ommuurde tuin, formele tuin, wilde bloementuin, witte tuin, snijbloementuin en borders. Bijzonder is de pergola van de in vorm gesnoeide appels. De kruidentuin heeft een collectie van meer dan 80 soorten kruiden en medicinale planten.
Extra verzorging: introductie in Brightwater Gardens.

Dag 4 | Hall Farm – Doddington Hall – Aubourn Hall Gardens
Het eerste tuinbezoek van vandaag is aan Hall Farm. Deze afwisselende privétuin biedt telkens een ander beeld. Aan beide kanten van de aslijn vanaf het huis zijn brede, gemengd bloeiende borders. Daarnaast is er een weide met veldbloemen en een grote diversiteit aan struiken en bomen. De verzonken tuin, vijver, parterre en de ommuurde grindtuin hebben allemaal hun eigen karakter. Daarna gaan we naar het spectaculaire Doddington Hall. De originele Elizabethaanse lay-out van de tuin met oude muren vormt het kader voor het formele oostfront en de westelijke tuinen. Generaties lang zijn de tuinen gerestaureerd, verzorgd, gekoesterd en ontwikkeld. De vormsnoei, oude bomen, strakke gazons, uitbundige borders en het park nodigen uit om rond te dwalen van de ene mooie plek naar de andere. We sluiten af bij Aubourn Hall Gardens, gelegen in een landelijke omgeving met oude, hoge bomen. De muren van het huis worden verzacht door klimplanten. De borders zijn omsloten door buxusheggen, terwijl een oude muur en hagen zorgen voor een intieme sfeer. Er zijn veel zalig geurende rozen, brede graspaden en uitbundig bloeiende borders.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Hall Farm en Aubourn Hall, rondleiding in Aubourn Hall, bezoek huis in Doddington Hall.

Dag 5 | Belton House – Belvoir Castle
Vandaag bezoeken we het statige Belton House, een prachtig historisch landgoed en landhuis. Dit 17e-eeuwse meesterwerk van Engelse architectuur staat bekend om zijn weelderige tuinen, majestueuze formele kamers en prachtige kunstcollectie. Het landhuis heeft een schat aan geschiedenis en is omgeven door uitgestrekte tuinen en bossen waar u kunt wandelen en genieten van de natuur. In het verlengde van dit adembenemend bezoek vervolgen we onze weg naar Belvoir Castle, een historisch landgoed en kasteel dat majestueus oprijst boven de omringende heuvels. Dit prachtige landhuis van de adellijke familie Manners – de hertogen van Rutland – is gebouwd in een mix van barokke en gotische stijlen en biedt een schat aan geschiedenis en architecturale pracht. Belvoir Castle werd tussen 1799 en 1816 gerenoveerd door James Wyatt, maar zijn inspanningen werden teniet gedaan door een verschrikkelijke brand, waarbij ook de kostbare schilderijenverzameling verloren ging. De daarop volgende restauratie van Belvoir Castle werd geleid door architect James Thornton op basis van door Elizabeth Manners ingebrachte voorstellen. Tijdens een rondleiding in Belvoir Castle krijgt u de gelegenheid om de belangrijkste zalen te bewonderen. Beroemd zijn de Elizabeth Salon, de Regents Gallery en de imponerende eetzaal. De omliggende tuinen en bossen vormen een schilderachtig decor voor dit historische juweel.
Extra verzorging: bezoek huis in Belton House, bezoek kasteel in Belvoir Castle.

Dag 6 | Doddington Place Gardens
Voor de oversteek bezoeken we Doddington Place Gardens. Deze door English Heritage erkende tuinen zijn al meer dan 50 jaar te bezoeken. De exotische en kleurrijke bostuin met een grote verscheidenheid aan rododendrons en azalea’s biedt een spectaculair beeld. Ook de karakteristieke, oude taxushaag – die zo hoog is als het huis zelf – is het bezichtigen waard.

Hotelinformatie:

DoubleTree by Hilton Lincoln ****
Hotelscore 8.4

Ligging: Dit hotel ligt aan het water in het centrum van Lincoln en biedt uitzicht op de historische kathedraal en de skyline van Lincoln.
Faciliteiten: Het restaurant en de bar liggen op de bovenste verdieping van het hotel en bieden een prachtig uitzicht. Er is een lift, fitnessruimte en gratis wifi.
Verzorging: Op basis van halfpension; ’s ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner met keuzemenu.
Kamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en haardroger. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een tv, airconditioning, bureau en kluisje.

Overnachtingshotel Mercure Letchworth Hall ****

Het Mercure Letchworth Hall is een authentiek hotel, gevestigd in een herenhuis met 3,2 hectare aan tuinen. De comfortabele kamers beschikken over een eigen badkamer, koffie- en theefaciliteiten, airco en gratis wifi. Verzorging is op basis van halfpension: ’s avonds een diner en ’s ochtends ontbijt.

Groot-Brittannië

Tuinreis Verborgen parels in Lincolnshire

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Mercure Letchworth Hall Hotel ****
 • 3 overnachtingen in DoubleTree by Hilton ****
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (trein) op heenreis
 • overtocht per ferry op terugreis
 • voucher voor hapje en drankje op ferry terugreis
 • stadsplattegrond van Lincoln
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • toeslag tweepersoonskamer alleengebruik à € 199,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 149,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 23 juli 2024,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.