6 dagen in onontdekt Lincolnshire

Dit relatief onbekende graafschap ligt voor een groot deel aan zee en heeft een binnenland met prachtige valleien, heuvels en uitgestrekte velden. Lincolnshire staat bekend om haar kastelen en kerken, waaronder de beroemde kathedraal van Lincoln, maar heeft ook op tuingebied meer dan genoeg te bieden. U bezoekt traditionele en charmante tuinen bij oude landhuizen, maar ook nieuw aangelegde tuinen uit de 21e eeuw.

Dag 1 | Stadsbezoek Rochester
Na de oversteek rijden we naar Rochester waar u enkele uurtjes vrije tijd heeft. Het plaatsje is vooral bekend als de plaats waar een groot deel van de verhalen van Charles Dickens zich afspelen. Met haar prachtige locatie aan de rivier de Medway, indrukwekkend kasteel en prachtige kathedraal ziet u meteen waarom.

Dag 2 | Easton Walled Garden – Stadsbezoek Lincoln
Na het ontbijt vertrekken we naar de Easton Walled Garden. Deze historische tuinen liggen in een vallei en zijn al 400 jaar eigendom van de Cholmeley familie. Net als veel andere landgoederen, viel het na de Wereldoorlogen in verval. Pas in 2001 werd een begin gemaakt met de restauratie, waarbij het de eigenaren is gelukt de historische sfeer te behouden. Tegenwoordig kunt u genieten van een rustige weide, bosland, groentetuin, snijbloementuin, cottagetuin en nog veel meer. In de middag heeft u vrije tijd in Lincoln. Lincoln biedt een ideale combinatie van geschiedenis, kunst, cultuur, leuke winkels en veel plaatsen om te eten en drinken. De populaire toeristische straat Steep Hill is verkozen tot één van de beste plaatsen van Groot-Brittannië. Het is een steile wandeling, zoals de naam al doet vermoeden, maar is de moeite zeker waard.

Dag 3 | Brightwater Gardens – Stadsbezoek Doncaster – Brodsworth Hall and Gardens
Brightwater Gardens is een echte 21e-eeuwse tuin die is ingedeeld in drie gebieden. Het eerste deel bestaat uit tuinkamers gevormd door muren, paden en hagen. Het tweede tuindeel heeft een meer open karakter met een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen, terwijl het derde tuindeel bestaat uit bloemenweiden met voorjaarsbollen en inheemse bomen. Hierna maken we een stop in de plaats Doncaster. U heeft tijd om een hapje te eten of even te winkelen. Daarna gaan we door naar Brodsworth Hall and Gardens. Onder beheer van English Heritage is alles zo origineel mogelijk gehouden. U waant zich dan ook even terug in de Victoriaanse tijd! Grootse tuinen in miniatuur, kleurrijke seizoensbeplanting en romantische uitzichten staan u te wachten.

Dag 4 | Hall Farm – Doddington Hall – Aubourn Hall
We beginnen bij Hall Farm. Deze afwisselende privétuin biedt telkens een ander beeld. Aan beide kanten van de aslijn vanaf het huis zijn brede, gemengd bloeiende borders. Daarnaast is er een weide met veldbloemen en een grote diversiteit aan struiken en bomen. De verzonken tuin, vijver, parterre en de ommuurde grindtuin hebben allemaal hun eigen karakter. Daarna gaan we naar het spectaculaire Doddington Hall. De originele Elizabethaanse lay-out van de tuin met oude muren vormt het kader voor het formele oostfront en de westelijke tuinen. Generaties lang zijn de tuinen gerestaureerd, verzorgd, gekoesterd en ontwikkeld. De vormsnoei, oude bomen, strakke gazons, uitbundige borders en het park nodigen uit om rond te dwalen van de ene mooie plek naar de andere. We sluiten af bij Aubourn Hall, gelegen in een landelijke omgeving met oude, hoge bomen. De muren van het huis worden verzacht door klimplanten. De borders zijn omsloten door buxusheggen, terwijl een oude muur en hagen zorgen voor een intieme sfeer. Er zijn veel geurende rozen, brede graspaden en uitbundig bloeiende borders.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Hall Farm en Aubourn Hall.

Dag 5 | Marigold Cottage – Gunby Estate
Na het ontbijt gaan we naar Marigold Cottage. Deze privétuin is een echte cottagetuin met oosterse invloeden, dankzij de beelden, kiezeltuin, waterlelies in potten en Japanse lantaarns. De tuin is aangevuld met borders, een groentetuin, met planten overgroeide paden en een hoek om planten op te kweken voor de verkoop. In de middag rijden we naar Gunby Estate. Het ligt aan de voet van de Lincolnshire Wolds en heeft een Victoriaanse ommuurde tuin, formele tuin, wilde bloementuin, witte tuin, snijbloementuin en borders. Bijzonder is de pergola van de in vorm gesnoeide appels. De kruidentuin heeft een collectie van meer dan tachtig soorten kruiden en medicinale planten.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Marigold Cottage.

Dag 6 | Ulting Wick
Deze veel bewonderde tuin ligt verscholen tussen karakteristieke schuurtjes, die de beplanting beschermen tegen de weersomstandigheden. Van daaruit verspreidt het groen zich van kleurrijke gestructureerde bloembedden tot een meer natuurlijke beplanting met bosland en een grote vijver.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Hotel informatie:
DoubleTree by Hilton Lincoln ****

Ligging: Dit hotel ligt aan het water in het centrum van Lincoln en biedt uitzicht op de historische kathedraal en de skyline van Lincoln.
Faciliteiten: Het restaurant en de bar liggen op de bovenste verdieping van het hotel en bieden een prachtig uitzicht. Er is een lift, fitnessruimte en gratis wifi.
Kamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en haardroger. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een tv, airconditioning, bureau en kluisje.

Overnachtingshotel Mercure Letchworth Hall ****

Het Mercure Letchworth Hall is een authentiek hotel gevestigd in een herenhuis met 3,2 hectare aan tuinen. De comfortabele kamers beschikken over een eigen badkamer, koffie- en theefaciliteiten, airco, en gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis verborgen parels in Lincolnshire

Inbegrepen:

2 overnachtingen in Mercure Letchworth Hall Hotel ****
3 overnachtingen in DoubleTree by Hilton ****
Lincoln
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
stadsplattegrond van Lincoln
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 155,- (per persoon);
tuinentrees a € 115,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 11 juli 2023,
    6 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.