Het zuiden van Duitsland is één van de mooiste en grootste regio’s van het land. Tussen Stuttgart en de Bodensee bezoekt u diverse (privé) tuinen die allemaal vanuit een persoonlijk idee over tuinen en tuinieren zijn aangelegd en als gevolg daarvan elk totaal verschillend zijn. Het programma wordt aangevuld met twee botanische tuinen en natuurlijk mag in de zomer ook zeker het kleurenspektakel van
bloemeneiland Mainau niet ontbreken.

Dag 1 | Palmen Garten Frankfurt
Vanuit de opstapplaatsen rijden we naar de Palmen Garten in Frankfurt. Deze botanische tuin met klassieke indeling en grote kassen werd geopend in 1871. De tuin biedt ruim 20.000 planten en bijzondere elementen zoals een waterval. Om de meterslange palmen te kunnen huisvesten, werden aan het einde van de 19e eeuw hoge kassen gebouwd.

Dag 2 | Wilhelma Zoologische-Botanischer Garten – Garten Funke – Garten Marianne Gekeler
Na het ontbijt gaan we naar de Wilhelma Zoologische Garten. Oorspronkelijk was dit de privétuin van Wilhelm I van Württemberg. In de meer dan 150 jaar sinds de bouw is het complex uitgegroeid tot een botanische tuin met meer dan 5.000 plantensoorten van over de hele wereld en een dierentuin met bijna 1.000 diersoorten, gehuisvest in prachtige historische gebouwen in Moorse stijl. De bijzonder uitgebreide collecties orchideeën, camelia’s, fuchsia’s en cactussen zijn het benoemen waard. In de middag bezoeken we de privétuin GartenFunke. Ruim 300 gras- en vaste plantensoorten keren terug in de borders rondom het huis, waarbij de bloem- en bladkleuren vaak op originele wijze gecombineerd worden. Bewijs dat de eigenaren hart hebben voor hun tuin! De dag sluiten we af in Garten Marianne Gekeler. De tuin van Marianne Gekeler is een waar vaste plantenparadijs. De vele perken, met passie aangelegd en onderhouden, laten elk seizoen een ander plaatje zien. Er is één gemeenschappelijke deler: er is altijd een overvloed aan bloemen. Van bloembollen in het voorjaar tot de rozen die het in juni overnemen en later in de zomer de hortensia’s. In de schaduw zorgen de vele magnifieke hosta’s voor een prachtig beeld. Mooie bomen, charmante zithoekjes en hier en daar leuke tuindecoratie maken het plaatje compleet.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in Garten Marianne Gekeler.

Dag 3 | Botanische Garten Universität Tübingen – Garten Iris Braun – Tübingen
We beginnen de dag in de botanische tuin van de universiteit van Tübingen uit 1935. Vandaag de dag vindt u hier een arboretum, diverse kassen met tropische klimaten, systeemtuin, alpinetuin, collecties vaste planten afkomstig uit verschillende delen van de wereld en thematuinen. Na een rondleiding van ca. 1 uur heeft u nog even vrije tijd in de botanische tuin. Hierna bezoeken we de privétuin van Iris Braun. Het is een landelijke tuin, ontstaan uit een voormalige weideboomgaard met meerjarige perken, rozen en een cottagetuin. Aan het eind van de dag bezoeken we Tübingen waar u vrije tijd heeft in deze mooie universiteitsstad. Dwaal door het bruisende middeleeuwse stadscentrum tussen de statige vakwerkhuisjes en voor u het weet, staat u op één van de vele pleinen met gezellige terrasjes, traditionele wijncafés en
winkels.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in de privétuin van Iris Braun.

Dag 4 | Garten Kist – Bloemeneiland Mainau
Na het ontbijt bezoeken we Garten Kist. U ervaart meteen hoeveel plezier de familie Kist aan hun tuin beleeft. De familie heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en een prachtig tuinparadijs gecreëerd.
Naast de vijver met oeverplanten zijn de diverse tuinkamers allemaal even goed gevuld met een kleurrijke mix van planten. Het is een romantische tuin met bloeiende vaste planten en twee prachtige serres. Vervolgens gaan we naar Mainau, gelegen midden in de Bodensee. In de zomer zijn de borders, Italiaanse rozentuin, hortensiastraat en een speciale tuin vol dahlia’s het hoogtepunt. Naast de vele mozaïeken en figuren van planten en bloemen kunt u het slot, de kerk en de vlindertuin bezoeken.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in Garten Kist.

Dag 5 | Hermannshof
We bezoeken in de ochtend de Hermannshof. De tuin bevindt zich op een goede klimatologische locatie, wat de aanplant van een grote verscheidenheid aan planten mogelijk maakt. U kunt in de tuin meer dan 2.500 vaste planten en variëteiten leren kennen. Naast rijk bloeiende borders met gedurfde combinaties is er een stuk ingericht met tropische planten, een steppegebied, prairie en moeraszone. Er is ook tijd voor een lunch op eigen gelegenheid in Weinheim.

Hotelinformatie:

H+ Hotel Stuttgart Herrenberg ****
Hotelscore 8.3

Ligging:Dit hotel ligt aan de rand van het historische en schilderachtige stadje Herrenberg.
Faciliteiten: Dit moderne hotel heeft twee sfeervolle restaurants die streek- en internationale gerechten serveren. Er is een gezellige bar, een groot terras en in de ochtend een goed verzorgd ontbijt.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet, ’s avonds een dinerbuffet.
Kamers: De elegante kamers zijn stijlvol ingericht met comfortabele bedden, flatscreen tv, bureau en gratis wifi . De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet, opmaakspiegel en haardroger.

Duitsland

Tuinreis Zuid-Duitsland

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in H+ Hotel Stuttgart **** Herrenberg
 • 4 maal ontbijtbuffet
 • 4 maal dinerbuffet
 • stadsplattegrond van Tübingen
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 145,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 105,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 27 juni 2024,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).