Bourton Garden

Bourton Garden is een betoverende plek die de bezoekers meeneemt op een reis door de schoonheid van de natuur. Gelegen in het pittoreske dorpje Bourton-on-the-Water, dat ook wel “het Venetië van de Cotswolds” wordt genoemd, biedt deze tuin een oase van rust en sereniteit te midden van het bruisende dorpsleven. Bourton Garden is meer dan alleen een tuin; het is een levend kunstwerk dat de pracht en praal van de natuur viert en ons herinnert aan de schoonheid en harmonie die overal om ons heen te vinden is.

 

Beleef elk seizoen.

Bourton Garden staat bekend om zijn weelderige groene gazons, kleurrijke bloembedden en prachtige landschappen. Bij het betreden van de tuin worden bezoekers begroet door een symfonie van kleuren en geuren, die de zintuigen prikkelen en een gevoel van vreugde en verwondering oproepen. De tuin is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor detail en harmonie. Elk hoekje en elk pad onthult een nieuw panoramisch uitzicht of een verrassende ontdekking. Van idyllische vijvers en kabbelende beekjes tot sierlijke bruggetjes en geurige rozentuinen, Bourton Garden biedt een verscheidenheid aan landschappen om te verkennen.

Zeldzame exotische collectie.

Een van de hoogtepunten van Bourton Garden is de collectie zeldzame en exotische planten. Met een uitgebreide verzameling flora uit alle hoeken van de wereld, kunnen tuinliefhebbers genieten van de prachtige diversiteit aan bloemen en bladeren. Van kleurrijke orchideeën tot weelderige tropische palmen, elke plant draagt bij aan de buitengewone schoonheid van deze tuin. Naast de botanische pracht biedt Bourton Garden ook rustige zitjes en bankjes, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de vredige omgeving. Het geluid van fluitende vogels en het rustgevende geruis van de wind door de bomen zorgen voor een kalmerende atmosfeer die de geest verfrist en vernieuwt.

foto-1
foto-2
foto-3

Geschiedenis.

In de vroege jaren 1900 verwierf een gepassioneerde tuinliefhebber het land waarop Bourton Garden nu staat. Met een visie om een harmonieuze en betoverende buitenruimte te creëren, begon hij met het ontwerpen en aanleggen van de tuin. Het oorspronkelijke ontwerp combineerde formele en informele elementen, waarbij verschillende tuinstijlen werden gecombineerd tot een uniek geheel. Gedurende de jaren evolueerde de tuin onder de hoede van verschillende eigenaren. Elke eigenaar voegde zijn eigen persoonlijke stempel toe aan de tuin, waardoor het zijn eigen unieke karakter kreeg. Nieuwe planten werden geïntroduceerd, paden werden verlegd en landschapselementen werden toegevoegd om de schoonheid en diversiteit van Bourton Garden verder te versterken.

Tegenwoordig wordt Bourton Garden onderhouden door een toegewijd team van tuiniers en natuurbeschermers, die ervoor zorgen dat de oorspronkelijke visie en esthetiek van de tuin behouden blijven. Ze zetten zich in om de biodiversiteit te bevorderen en de tuin te beschermen als een belangrijk ecologisch gebied. De geschiedenis van Bourton Garden weerspiegelt de tijdloze waarden van schoonheid, creativiteit en respect voor de natuur. Het is een plek waar mens en natuur in harmonie samenkomen, en waar de erfenis van degenen die het hebben gevormd wordt voortgezet door de liefde en zorg van degenen die de tuin koesteren. Bourton Garden blijft een levend eerbetoon aan de rijke geschiedenis en de onvergankelijke schoonheid van tuinen.

hoofdfoto
foto-4
foto-5

Bourton Garden bezoeken met Kupers tuinreizen.

Deze 12 hectare grote tuin bezoeken we tijdens onze tuinreis naar Romantische Cotswolds op reisdag 3.

 

Video impressie van deze tuin: