Op tuinreis dicht(er) bij huis!

Gaat u graag op tuinreis maar blijft u dit jaar liever dicht(er) bij huis? Er zijn meer dan genoeg mooie tuinen om te bezoeken, vlak over de grens in België en Duitsland. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze reis naar de Belgische Eifel, een tuinreis naar het prachtige gebied waar de Belgische Eifel, Duitse Eifel en Belgische Ardennen in elkaar overlopen? Hier laten we de grote steden achter ons en vinden we alleen nog maar grote uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en fijne (privé)tuinen.

Of kies voor de Noord-Duitse regio Ostfriesland, dat tegen de grens met ‘ons’ Friesland aanligt en daardoor snel te bereiken is vanuit Nederland. Bovendien staat deze regio bekend om de grote aanwezigheid van rododendrons én de prachtige natuur, waardoor het niet op ons programma mag ontbreken.

Gaat u deze zomer met ons mee op tuinreis dicht bij huis?

Foto: Kasteel Oostkerke, Spegelsweg 2 in Damme, België

4 mooie tuinreizen dicht(er) bij huis:

4-daagse tuinreis Vlaanderen – vertrek 1 juni 2022

Tijdens deze 4-daagse tuinreis naar Vlaanderen ontdekt u dat dit gebied qua tuinen maar weinig onder doet voor Engeland. Al verschillende eeuwen geleden kwam de tuincultuur in Vlaanderen volop in bloei. Er staan bezoeken aan privétuinen in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen op de planning, waar de passie en liefde voor planten, tuinieren en tuinontwerp duidelijk aanwezig zijn. Met stadsbezoeken aan Gent, Oostende en een hotel vlak buiten het centrum van Brugge kunt u bovendien een aantal van de populairste steden van België verkennen.

Foto: Kasteel Oostkerke in Damme, België
Foto: Tuinen van Luc en Frieda in Roesbrugge-Haringe, België

5-daagse tuinreis Ostfriesland – vertrek 1 juni 2022

Tijdens deze 5-daagse tuinreis reist u naar Ostfriesland, dat bekend staat om haar prachtige natuur en grote aanwezigheid van rododendrons in de steden, parken en tuinen. Er staan bezoeken aan een aantal bijzondere privétuinen van onze Oosterburen op het programma, waar de eigenaren duidelijk hun hart en ziel in hebben gestoken. Daarnaast bezoekt u diverse steden in Ammerland en krijgt u de gelegenheid om de showtuin van één van de grootste kwekerijen van Europa te bewonderen.

Foto: Park der Gärten in Zwischenahn, Duitsland
Foto: Spetzer Tuun in Grossefehn, Duitsland

4-daagse tuinreis Belgische Eifel – vertrek 8 juni 2022 – 18 augustus 2022

Tijdens deze tuinreis verkent u de bijzondere tuinen gelegen in het hart van de Belgische Eifel, waar de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen in elkaar overlopen. In deze regio zijn allerlei soorten tuinen te vinden, van een rozenkweker tot kleine privétuinen en een botanische tuin. Niet alleen de tuinen maken deze reis de moeite waard, maar ook de landschappen zijn indrukwekkend. Van bergen tot bossen, heuvels en het oeverlandschap van de Rijn, deze reis combineert het allemaal.

Foto: Botanischer Garten in Bonn, Duitsland
Foto: Les Roses de Daniel Schmitz in Malmedy, België

3-daagse tuinreis Münster – vertrek 24 juni 2022 – 3 augustus 2022

Voor mooie en bijzondere tuinen hoeft u niet ver te gaan: onze Duitse buren hebben ruim voldoende tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Rondom Münster bezoekt u een scala aan privétuinen, elk met enthousiaste eigenaren. U wordt vaak ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers, om vervolgens op ontdekking te gaan. Elke tuin is opgezet met een ander idee en heeft een eigen specialiteit. In verschillende tuinen en uiteraard bij de kwekerij heeft u gelegenheid om een mooie plant aan te schaffen, een ideale souvenir voor eigen tuin!

Foto: Garten Picker in Borken, Duitsland
Foto: Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart, Nederland

TIP: bezoek de bijzonder charmante stad: ‘Oldenburg’.

Tijdens onze tuinreis Ostfriesland bezoeken we ook de bruisende en charmante stad Oldenburg. Een dagje Oldenburg is tegelijkertijd een reis in het verleden als een reis naar de toekomst. De stad valt eveneens op door de schitterende en veelzijdige architectuur. We bezoeken het stadje Oldenburg op dag 3 van onze 5-daagse tuinreis naar Ostfriesland. Van oudsher heeft Oldenburg een belangrijke rol gespeeld in de regio, waardoor er veel musea, restaurants en winkels zijn.

Foto: Oldenburg, Duitsland

Wilt u samen met ons deze mooie reizen beleven?