Hole Park

Deze kleurrijke tuinen bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, een Italiaanse tuin, prachtige bloemenborders en rozentuinen, waar ook narcissen, camelia’s, blauweregen en magnolia’s te vinden zijn. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst. Deze tuin wordt niet voor niets de mooiste privétuin van Kent genoemd!

Waar ligt ‘Hole Park Gardens’?

Hole Park is een particulier landhuis gelegen in de buurt van het dorp Rolvenden in Kent. Het landhuis is een monumentaal pand en is een van de bekendste tuinen van Kent, en dagelijks geopend voor gasten. Het huis is particulier bezit en daarom niet geopend voor publiek. Kent is een shire-graafschap in het Zuid-Oosten van Engeland (South East England). Het landschap van Kent wordt gekenmerkt door een heuvelachtige schoonheid, en wordt ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd.

De tuin.

De prachtige tuin van het landgoed ligt in een park van 200 hectare, waarvan ongeveer de helft bestaat uit een dicht bosgebied en vele landerijen eromheen. De kleurrijke tuinen (16 hectare) bieden weidse uitzichten over de heuvels, bossen en velden van het pittoreske Kentish Weald. In het voorjaar kunnen bezoekers genieten van het prachtige tapijt van boshyacinten, narcissen, camelia’s en magnolia’s. In de zomer staan de borders vol met prachtige, kleurrijke, kruidachtige planen en in de nazomer komt de exotische border tot leven. Het bosgebied is een genot om in de herfst te bezoeken met bomen die speciaal geplant zijn met de herfstkleuren in het achterhoofd.

De tuinen zijn een mix van formeel design en natuurlijke beplanting. Op deze manier is er altijd kleur te vinden in de tuinen, in ieder seizoen opnieuw.

Video impressie van deze tuin:

Geschiedenis.

De eerste vermelding van het landgoed stamt uit 1278, waar het door de eeuwen heen verschillende eigenaren heeft gekend. In 1830 was het eigendom van Thomas Gybbon Monypenny en verbouwde het huis in Elizabethaanse stijl en vergrootte het park rondom het landhuis. In 1911 werd het landgoed gekocht door Arthur Barham, hij koos ervoor om de tuinen aan te pakken en siertuinen ervan te maken. Om ze zo in 1927 te openen voor publiek, en Hole Park werd op deze manier een van de eersten die werd geopend als onderdeel van de National Garden Scheme. De huidige bewoners zijn in 2003 in het landgoed getrokken, het is de achterkleinzoon van Arthur Barham, Edward Barham en zijn gezin. Zij beheren het gehele landgoed en de tuinen met een oppervlakte van 16 hectare.

3
2
1

Hole Park Garden bezoeken met Kupers Tuinreizen?