Informatie Coronavirus – Veilig en verantwoord op reis

Reizen in deze tijd brengt veel onzekerheden met zich mee. Daarom vindt u op deze pagina meer informatie over onze reizen in 2022, de maatregelen die in verband met COVID-19 van toepassing zijn op vakantiereizen per touringcar en de zekerheden en garanties waar u op kunt rekenen wanneer u een tuinreis boekt bij Kupers Tuinreizen.

Er vinden regelmatig wijzigingen plaats in de ontwikkelingen van het coronavirus, de maatregelen en de geldende richtlijnen. Deze pagina wordt bijgewerkt aan de hand van de laatste maatregelen, zodat u hier de meest actuele situatie terug kunt vinden.

Op welke zekerheden en garanties kunt u rekenen?

Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Kupers Tuinreizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Voor u als reiziger betekent dit onder andere:

 • Wij houden ons aan de consumentvriendelijke voorwaarden van de ANVR.
 • Uw betaling is verzekerd in het geval van financieel onvermogen.
 • U een (deel van) uw reissom terug krijgt indien wij een reis vanwege een calamiteit niet of niet volledig uit kunnen voeren.

Omdat alle tuinreizen in deze brochure pakketreizen zijn, vallen deze bovendien onder de Europese Wet Pakketreizen. Kijk voor meer informatie over uw rechten en plichten als reiziger in onze Algemene Voorwaarden of bij Zekerheden en garanties. Voor de ANVR Reizigersvoorwaarden verwijzen we u naar de website van de ANVR: www.anvr.nl. Op www.sgr.nl vindt u alle informatie over de SGR en op www.calamiteitenfonds.nl vindt u terug in welke situaties dit garantiefonds van toepassing is.

Geld terug garantie

We begrijpen dat u zekerheid wilt in deze tijd. U bent er bij Kupers Tuinreizen van verzekerd dat u uw reeds gedane betaling retour ontvangt wanneer Kupers Tuinreizen (bijvoorbeeld vanwege een negatief reisadvies) uw reis annuleert.

Terughaalgarantie

Onze aansluiting bij de SGR en het Calamiteitenfonds betekent dat u altijd teruggehaald wordt:

 • In het geval van financieel onvermogen
 • In het geval van een calamiteit
 • In het geval Kupers Tuinreizen de reis vanwege een negatief reisadvies niet zoals gepland uit kan voeren

Flexibel omboeken

Heeft u een tuinreis met vertrek in 2022 geboekt, maar wilt u toch nog even niet op reis? Geen zorgen! U kunt tot twee maanden voor vertrek gratis omboeken naar een andere tuinreis (op basis van beschikbaarheid). De nieuwe vertrekdatum mag niet meer dan drie maanden afwijken van de oorspronkelijke reisdatum en de nieuwe reissom mag niet lager zijn.

Reisadviezen

Alle landen binnen de Europese Unie hebben een gele of groene kleurcode ofwel positief reisadvies, wat betekent dat er naar deze landen gereisd mag worden. Landen buiten de Europese Unie hebben in veel gevallen nog een oranje of rode kleurcode ofwel een negatief reisadvies. Kupers Tuinreizen biedt al haar tuinreizen naar bestemmingen met een gele of groene kleurcode weer aan.

Indien de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek rood is, zal Kupers Tuinreizen uw reis annuleren. In dit geval heeft u altijd recht op uw geld terug volgens onze geld-terug-garantie, hoewel wij indien gewenst natuurlijk graag met u meekijken naar een alternatieve reis of een latere reisdatum.

Is de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek oranje? Bij ANVR aangesloten reisondernemingen mogen sinds 14 september 2021 weer reizen uitvoeren naar oranje bestemmingen, mits de organisator ervan overtuigd is dat zij de reis goed en veilig uit kunnen voeren zonder (invloedrijke) beperkingen. Dit betekent dat Kupers Tuinreizen er voor kan kiezen om een tuinreis naar een oranje bestemming uit te voeren. In dit scenario zijn er voor u als reiziger twee opties:

 • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming reeds oranje was en Kupers Tuinreizen kan de reis veilig en verantwoord uitvoeren, dan is dit voor u géén grond om kosteloos te annuleren.
 • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming groen of geel was en 14 dagen voor vertrek is deze code aangepast naar oranje? Dan heeft u het recht om uw boeking kosteloos te annuleren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de reis wel te maken, of kijken we in overleg met u naar een alternatieve tuinreis.

Op onze pagina reisadviezen vindt u alle actuele reisadviezen van de bestemmingen die Kupers Tuinreizen aanbiedt.

Veilig en verantwoord op reis

Uw gezondheid en die van onze chauffeurs staat altijd voorop bij het uitvoeren van onze tuinreizen. Wij gaan daarom alleen op reis als wij er van overtuigd zijn dat het veilig en verantwoord is. Hierbij houden we ons aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM, de ANVR en Busvervoer Nederland.

Houdt er rekening mee dat het land van bestemming kan vragen om een vaccinatiebewijs, negatieve PCR-COVID-19 testuitslag en/of antigeensneltest. Vanaf 1 juli 2021 wordt er binnen de Europese Unie gewerkt met een digitaal coronacertificaat. Met dit certificaat kan men in principe vrij reizen binnen de lidstaten. Dit certificaat is verkrijgbaar indien u:

 • volledig bent ingeënt
 • negatief op corona bent getest
 • van corona bent hersteld

Meer informatie over het coronacertificaat vindt u op de websites van de Europese Unie en de Rijksoverheid.

Kupers Tuinreizen informeert u over de documenten die u bij zich dient te hebben om naar de bestemming van uw keuze te reizen.

Op het moment zijn in ieder geval op elke tuinreis de onderstaande maatregelen van kracht. Naast deze maatregelen wordt er voor elke tuinreis uiteraard een protocol op maat gemaakt, dat afgestemd is op de plaats van bestemming en het programma.

1. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft. We vragen u om voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen.
2. We verzoeken u vriendelijk gedurende de hele rit een mondkapje te dragen. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje.
3. Onderweg geldt dat we ons houden aan de plaatselijke maatregelen.
4. We verzoeken u vriendelijk om uw handen te desinfecteren voordat u instapt. Kupers Tuinreizen zorgt dat er desinfecterende handgel in de bus aanwezig is.
5. De bus wordt tijdens de reis extra gereinigd en ook de ventilatie- en aircosystemen worden extra vaak schoongemaakt en gecontroleerd.
6. We zullen een aangepaste procedure volgen bij het in- en uitstappen:

 • Alleen de deur in het midden van de bus wordt gebruikt. De voordeur wordt alleen door de chauffeur gebruikt.
 • We vragen u één voor één in- en uit te stappen en hierbij de geadviseerde 1,5 meter afstand te houden. Laat bij het uitstappen eerst de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten uitstappen.
 • We vragen reizigers om zo veel mogelijk dezelfde zitplaats te gebruiken.

7. Tijdens de rit vragen we u vriendelijk om zo veel mogelijk te blijven zitten.
8. Het toilet in de bus is geopend, maar alleen voor noodgevallen. Bij langere afstanden worden extra sanitaire stops gehouden.
9. We verzoeken u met klem om zich aan de regels te houden. De chauffeur is verantwoordelijk voor het handhaven van deze regels en kan een passagier die zich niet aan de richtlijnen houdt de toegang ontzeggen.

Belangrijk: Indien COVID-19 maatregelen, door de Nederlandse overheid en/of internationale overheden en gezondheidsinstanties worden aangepast of versoepeld, zullen we uiteraard bekijken of bovenstaande richtlijnen aangepast worden. De up-to-date maatregels kunt u op deze pagina terugvinden.

Het ontsmetten van de touringcars:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw boeking, het coronavirus, hoe u een boeking kunt maken of iets anders? Meer informatie vindt u bij onze veel gestelde vragen of bij onze Algemene voorwaarden. Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet vinden? U kunt ons telefonisch bereiken via 0495-456610 of per e-mail op info@kuperstuinreizen.nl

De werkdagen van Kupers Tuinreizen zijn maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, uitgezonderd wettelijk erkende feestdagen.