Informatie Coronavirus – Veilig en verantwoord op reis

Beste reiziger,

Op deze pagina vindt u informatie over de maatregelen die in verband met COVID-19 van toepassing zijn op vakantiereizen per touringcar. Ook vindt u hier kort de zekerheden en garanties waar u op kunt rekenen wanneer u een tuinreis boekt bij Kupers Tuinreizen.

Er vinden regelmatig wijzigingen plaats in de ontwikkelingen van het coronavirus, de maatregelen en de geldende richtlijnen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, zodat u hier de meest actuele situatie terug kunt vinden.

Op welke zekerheden en garanties kunt u rekenen?

Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Kupers Tuinreizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Voor u als reiziger betekent dit onder andere:

 • Wij houden ons aan de consumentvriendelijke voorwaarden van de ANVR.
 • Uw betaling is verzekerd in het geval van financieel onvermogen. Dit geldt ook voor de Corona Reisvoucher.
 • U een (deel van) uw reissom terug krijgt indien wij een reis vanwege een calamiteit niet of niet volledig uit kunnen voeren.

Omdat alle tuinreizen in deze brochure pakketreizen zijn, vallen deze bovendien onder de Europese Wet Pakketreizen. Wist u dat u bij het boeken van een pakketreis als reiziger meer rechten heeft dan wanneer u alleen verblijf of vervoer boekt?

Kijk voor meer informatie over uw rechten en plichten als reiziger in onze Algemene Voorwaarden of bij Zekerheden en garanties.

Voor de ANVR Reizigersvoorwaarden verwijzen we u naar de website van de ANVR: www.anvr.nl. Op www.sgr.nl vindt u alle informatie over de SGR en op www.calamiteitenfonds.nl vindt u terug in welke situaties dit garantiefonds van toepassing is.

Terughaalgarantie

Onze aansluiting bij de SGR en het Calamiteitenfonds betekent dat u altijd teruggehaald wordt:

 • In het geval van financieel onvermogen
 • In het geval van een calamiteit
 • In het geval Kupers Tuinreizen de reis vanwege een negatief reisadvies niet zoals gepland uit kan voeren

Flexibel omboeken

Heeft u een tuinreis met vertrek in 2021 geboekt, maar wilt u toch nog even niet op reis? Geen zorgen! U kunt tot twee maanden voor vertrek gratis omboeken naar al onze andere tuinreizen (op basis van beschikbaarheid). De nieuwe vertrekdatum mag niet meer dan drie maanden afwijken van de oorspronkelijke reisdatum en de nieuwe reissom mag niet lager zijn. Er zit geen maximum aan het aantal keer dat u mag omboeken.

Corona Reisvoucher

Heeft u een Corona Reisvoucher ontvangen en wilt u deze graag inleveren? Dat kan! Let hierbij wel op de geldigheidsduur van uw voucher: de nieuwe boeking dient voor de einddatum gemaakt te worden in verband met de SGR-dekking. De reisdatum van de nieuwe reis maakt hierbij geen verschil, dit mag het hele jaar zijn.

Hoe kunt u uw Corona Reisvoucher inleveren?

 • Bij het online boeken kunt u bij de opmerkingen uw voucher nummer vermelden. Wij verwerken uw voucher vervolgens op uw boeking en sturen u een aangepaste boekingsbevestiging.
 • Bij het telefonisch of per e-mail boeken kunt u meteen aangeven dat u in het bezit bent van een Corona reisvoucher. Wij verwerken dit dan meteen op uw boeking.

Veilig en verantwoord op reis

Uw gezondheid en die van onze chauffeurs staat altijd voorop bij het uitvoeren van onze tuinreizen. Wij gaan daarom alleen op reis als wij er van overtuigd zijn dat het veilig en verantwoord is. Hierbij houden we ons aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM, de ANVR en Busvervoer Nederland.

Houdt er rekening mee dat het mogelijk is dat het land van bestemming vraagt om een vaccinatiebewijs, negatieve PCR-COVID-19 testuitslag en/of antigeensneltest. Vanaf 1 juli wordt er binnen de Europese Unie gewerkt met een digitaal coronacertificaat. Met dit certificaat kan men in principe vrij reizen binnen de lidstaten. Dit certificaat is verkrijgbaar indien u:

 • volledig bent ingeënt
 • negatief op corona bent getest
 • van corona bent hersteld

Meer informatie over het coronacertificaat vindt u op de websites van de Europese Unie en de Rijksoverheid.

Op het moment zijn in ieder geval op elke tuinreis de onderstaande maatregelen van kracht. Naast deze maatregelen wordt er voor elke tuinreis uiteraard een protocol op maat gemaakt, dat afgestemd is op de plaats van bestemming en het programma.

1. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft. We vragen u om voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen.
2. We verzoeken u vriendelijk gedurende de hele rit een mondkapje te dragen. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje.
3. Onderweg geldt dat we ons houden aan de plaatselijke maatregelen.
4. We verzoeken u vriendelijk om uw handen te desinfecteren voordat u instapt. Kupers Tuinreizen zorgt dat er desinfecterende handgel in de bus aanwezig is.
5. De bus wordt tijdens de reis extra gereinigd en ook de ventilatie- en aircosystemen worden extra vaak schoongemaakt en gecontroleerd.
6. We zullen een aangepaste procedure volgen bij het in- en uitstappen:

 • Alleen de deur in het midden van de bus wordt gebruikt. De voordeur wordt alleen door de chauffeur gebruikt.
 • We vragen u één voor één in- en uit te stappen en hierbij de geadviseerde 1,5 meter afstand te houden. Laat bij het uitstappen eerst de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten uitstappen.
 • We vragen reizigers om zo veel mogelijk dezelfde zitplaats te gebruiken.

7. Tijdens de rit vragen we u vriendelijk om zo veel mogelijk te blijven zitten.
8. Het toilet in de bus is geopend, maar alleen voor noodgevallen. Bij langere afstanden worden extra sanitaire stops gehouden.
9. We verzoeken u met klem om zich aan de regels te houden. De chauffeur is verantwoordelijk voor het handhaven van deze regels en kan een passagier die zich niet aan de richtlijnen houdt de toegang ontzeggen.

Belangrijk: Indien COVID-19 maatregelen, door de Nederlandse overheid en/of internationale overheden en gezondheidsinstanties worden aangepast of versoepeld, zullen we uiteraard bekijken of bovenstaande richtlijnen aangepast worden. De up-to-date maatregels kunt u op deze pagina terugvinden.

Het ontsmetten van de touringcars:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw boeking, het coronavirus, uw corona reisvoucher, hoe u een boeking kunt maken of iets anders? Meer informatie vindt u bij onze veel gestelde vragen of bij onze Algemene voorwaarden . Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet vinden? U kunt ons telefonisch bereiken via 0495-456610 of per e-mail op info@kuperstuinreizen.nl

De werkdagen van Kupers Tuinreizen zijn maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, uitgezonderd wettelijk erkende feestdagen.