Les Jardins D’Etretat

Geniet van hedendaagse kunst in deze bekroonde tuin aan de rand van een klif. Les Jardins D’Etretat is een bezoektuin die ook de functie van expositieruimte heeft. Er worden permanente en tijdelijke kunstcollecties getoond. Deze tuinen staan dan ook vooral bekend om de kunst in combinatie met het lijnenspel van de struiken en bomen eromheen.

 

Waar ligt ‘Les Jardins D’Etretat?

De experimentele tuin is gelegen op een klif in Ètretat, Normandië. Ètretat staat bekend om zijn rots die als een olifantenkop over de zee gebogen is. In 2017 zijn de tuinen van Ètretat geopend voor publiek en deze zijn gelegen op een rostklif aan de noordoostkant van het stadje Ètretat. Een kunstzinnige tuin vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het stadje en de rotskust van Ètretat.

De tuin.

De tuin is in 8 gedeeltes opgebouwd over een oppervlakte van ongeveer 7000 m2. Met als blikvanger aan het uiteinde van de tuin een platform, omringd door een houten hek, waar het uitzicht over de kust op je ligt te wachten! Naast het geweldige uitzicht heeft de tuin zeven andere gedeeltes die elk hun eigen identiteit hebben, deze zijn gelegen in etages, richting de zee.  Er is veel kunst terug te vinden in de tuin, zoals bijvoorbeeld een herkenbaar beeld van schilder Claude Monet.

Video impressie van deze tuin:

Alexander Grivko.

Deze tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Alexander Grivko. De inspiratie voor deze tuin heeft Grivko gehaald uit verschillende richtingen in de kunst: de typische Franse tuinen die bekend staan als klassiek én het concept van avant-garde, beter bekend als minimalisme. Het tuin-laboratorium voerde experimenten uit met het tot in detail uitgewerkte in model snoeien van planten, bomen en heesters. Dit is dan ook overal in de tuin terug te vinden.

Jardins D'Etretat
Jardins D'Etretat
Jardins D'Etretat

Les Jardins D'Etretat bezoeken met Kupers Tuinreizen?

We bezoeken deze tuin in de volgende tuinreis: