Mount Ephraim Gardens

Gelegen midden in het glorieuze landschap van Kent vindt u Mount Ephraim Gardens, bekend om haar spectaculaire Edwardiaanse tuinen. Net als veel andere landgoederen leed het onder de Wereldoorlogen, maar zijn de tuinen in de jaren ’50 met veel liefde door Mary en Bill Dawes gerestaureerd.

Mount Ephraim Gardens

De tuinen

Mount Ephraim Country House & Gardens is een familiehuis bestaande uit meer dan 800 hectare bos, weiland en een fruitboerderij. In het hart van het landgoed liggen het hoofdgebouw en de tuinen met een prachtig uitzicht over het omliggende platteland.

In de 10 hectare betoverende Edwardiaanse tuinen leiden terrassen met geurige rozen naar een klein meer en bosgebied met uitzicht op boomgaarden. Andere hoogtepunten zijn de brede collectie voorjaarsbollen en de vele mooie volwassen bomen.

The Topiary en de kruidachtige border

Deze uitgebreide en ongewone vormsnoei bevat een verscheidenheid aan vogels, dieren en memorabilia uit de Eerste Wereldoorlog. Daarbij ligt het naast een traditionele kruidachtige border en de Millennium Rose Garden die een groot deel van het tuinseizoen rijk is aan geurende rozen.

De Japanse rots- en watertuin

De rotstuin is gebaseerd op een reeks waterpoelen, versierd met een Japanse stenen brug en lantaarns. Samen met de watertuin is het een plek van rust en kalmte.

Miz Maze

Het doolhof, gebaseerd op een middeleeuws labyrint, is beplant met siergrassen en kruidachtige vaste planten die zorgen voor contrasterende kleuren.

Arboretum

Geplant ter herdenking van de 80e verjaardag van Mary Dawes en 300 jaar eigendom van de familie van Mount Ephraim. Gelegen op een kunstmatig verhoogde heuvel, creëert het een prachtig uitzichtpunt.

Video impressie van deze tuin:

Geschiedenis – Mount Ephraim Gardens

Het landgoed is sinds 1695 eigendom van de familie Dawes en wordt vandaag de dag nog steeds gerund door leden van de familie. Het is dit familiegevoel dat de Mount Ephraim Gardens hun persoonlijke charme geeft.

Een project met passie

De tuinen werden voor het eerst aangelegd door Willie en Jeanie Dawes in de vroege jaren 1900. Helaas hadden de tuinen te lijden onder verwaarlozing in oorlogstijd en schade door gebruik door het leger. In het begin van de jaren vijftig stortten Mary en Bill Dawes echter hun hart en ziel in de tuinen om deze te restaureren. Hierbij was Mary altijd betrokken bij de dagelijkse gang van zaken tot haar dood op 93-jarige leeftijd in 2009.

Vandaag de dag worden de tuinen nog steeds onderhouden door twee fulltime tuinmannen en af en toe een parttime en vrijwillige hulp in opdracht van Mary’s zoon Sandys en zijn vrouw Lesley. Hoewel ze geen getrainde tuinders zijn, hebben Sandys en Lesley een grote liefde voor de tuinen en de bereidheid en energie om de erfenis die Mary heeft achtergelaten voort te zetten.

Mount Ephraim Gardens
© Mount Ephraim Gardens
Mount Ephraim Gardens
© Mount Ephraim Gardens
Mount Ephraim Gardens
© Mount Ephraim Gardens

Mount Ephraim Gardens bezoeken met Kupers Tuinreizen

We bezoeken deze tuin in de volgende tuinreis: