Op tuinreis in het voorjaar.

De mooiste tuinreizen in het voorjaar, wanneer alles prachtig tot bloei komt! Geniet van de mooiste tuinreizen door heel Europa, zoals bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, België, Duitsland of Italië.

Met prachtige privétuinen, kustlijnen, prachtige natuur en de mooiste landhuizen. Engeland staat natuurlijk bekend als tuinenland met prachtige landhuizen en privétuinen, we bezoeken bijvoorbeeld de bekende Flower Show; RHS Chelsea Flower Show. Frankrijk is minder bekend als tuinenland maar niet minder prachtig, wat dacht u bijvoorbeeld van de tuinen van Monet? Of een mooie reis naar België, met mooie privétuinen rondom Gent en Brugge, wat dacht u bijvoorbeeld van de prachtige privétuin van tuinarchitect Chris Ghyselen? Verder gaan we ook op reis naar Duitsland, een mooie tuinreis naar Ostfriesland waar we het prachtige Park der Gärten bezoeken! En tot slot Italië, het land dat bekend staat om sfeervolle steden en Italiaanse Villa’s, wat dacht u bijvoorbeeld van Villa Garzoni Collodi?

Gaat u in het voorjaar met ons mee op tuinreis?

Foto: Hidcote Manor, Chipping Campden, Engeland

Verschillende mooie tuinreizen in het voorjaar:

4-daagse tuinreis Engelse kust & RHS Chelsea Flower Show – vertrek 25 mei 2023

Tijdens deze 4-daagse tuinreis staat de Chelsea Flower Show, georganiseerd door de Royal Horticultural Society, centraal. Het is één van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een echte must see voor iedere tuinliefhebber. Tijdens deze reis bezoekt u de show waar u de vele modeltuinen, stands van beroemde kwekers en uitgebreide bloemendisplays kunt bewonderen. Naast de show staan er uiteraard ook bezoeken aan diverse tuinen in het graafschap Kent op het programma. Ontdek de privétuin Ulting Wick en de verschillende tuinkamers van Sissinghurst Castle.

4-daagse tuinreis hoogtepunten van Normandië – vertrek 25 mei 2023

Deze inspirerende tuinreis biedt veel bijzondere (privé)tuinen die telkens anders en verrassend zijn. Normandië heeft een gunstig, zacht klimaat en een goede bodem, waardoor veel bloemen en (exotische) planten het in deze omgeving bijzonder goed doen. De tuinen tonen allemaal een geheel eigen karakter. Stuk voor stuk zijn het kleine kunstwerkjes, die vaak door amateurs zijn opgezet en uitgegroeid zijn tot prachtige tuinen. Bezoeken aan de bekende tuinen van Monet en de historische stad Rouen, waar u de prachtige middeleeuwse kathedraal kunt bewonderen en langs de Seine kunt wandelen, maken de reis compleet.

4-daagse tuinreis rondom Gent en Brugge – vertrek 25 mei 2023

Tijdens deze 4-daagse tuinreis rondom Gent en Brugge ontdekt u dat dit gebied qua tuinen maar weinig onder doet voor Engeland. Al verschillende eeuwen geleden kwam de tuincultuur in Vlaanderen volop in bloei. Er staan bezoeken aan privétuinen op de planning waar de passie en liefde voor planten, tuinieren en tuinontwerp duidelijk aanwezig zijn. Met stadsbezoeken aan Gent en Brugge kunt u bovendien een aantal van de populairste steden van België verkennen.

5-daagse tuinreis bloemrijk Ostfriesland – vertrek 31 mei 2023

Tijdens deze 5-daagse tuinreis reist u naar Ostfriesland, dat bekend staat om haar prachtige natuur en grote aanwezigheid van rododendrons in de steden, parken en tuinen. Er staan bezoeken aan een aantal bijzondere privétuinen van onze Oosterburen op het programma, waar de eigenaren duidelijk hun hart en ziel in hebben gestoken. Daarnaast bezoekt u diverse steden in Ammerland en krijgt u de gelegenheid om de showtuin van één van de grootste kwekerijen van Europa te bewonderen.

8-daagse tuinreis Toscane met Florence – vertrek 7 mei 2023

Toscane staat bekend om haar schilderachtige landschappen en geweldige keuken. Deze reis brengt u dan ook van verrassing naar verrassing. Sfeervolle steden, eeuwenoude ruïnes, indrukwekkende kunstschatten, Italiaanse villa’s met bijzondere tuinen, prachtige landschappen en kleine kopjes koffie. Laat u verleiden door deze sfeervolle en historische omgeving!