• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Themareis National Trust in Kent

Engeland

 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
 • Themareis National Trust in Kent
Ontdek indrukwekkende kastelen, serene landgoederen en Engelse tuinen

Kent is van oudsher één van de rijkste regio’s van Engeland, wat te danken is aan de economisch gunstige ligging aan zee en vlakbij Londen. Dit verklaart de aanwezigheid van een groot aantal indrukwekkende kastelen en landgoederen, de één nog mooier dan de ander en allemaal met een fascinerende geschiedenis. Overal heeft u de gelegenheid om zowel het huis als en de tuinen te bezoeken, die elkaar op eigen wijze complimenteren en aanvullen. Van het rustgevende hertenpark van Knole Park tot de romantische landschapstuin van Scotney Castle, geniet van de unieke mix van aantrekkelijke tuinen en Engelse cultuur die deze reis u biedt!

Let op: het programma van deze reis is gewijzigd ten opzichte van onze brochure naar aanleiding van de beschikbaarheid van de tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud)
Dag 1: Leeds Castle
Dag 2: Polesden Lacey, Penhurst Place en Knole Park
Dag 3: Scotney Castle en Hever Castle & Gardens
Dag 4: Belmont House & Gardens

Leeds Castle
Leeds Castle wordt ook wel ‘the loveliest castle in the world’ genoemd, wat niet gek is gezien de prachtige ligging op een eilandje omringd door water. Ontdek de fascinerende geschiedenis van het kasteel en dwaal door de kamers waarin het middeleeuwse en Tudor verleden nog duidelijk te herkennen is. De Prinses Alexandra tuinen zijn in het voorjaar gevuld met kleurrijke bloembollen en rhododendrons, terwijl de Lady Baille tuinen een meer mediterrane beplanting hebben. Verder vindt u hier ook een echte Engelse cottagetuin, aangelegd op de plaats waar vroeger de moestuin lag die het kasteel van groenten en bloemen voorzag. De geschiedenis van Leeds Castle is hier in beeld gebracht.

Polesden Lacey
Polesden Lacey is één van de meest bezochte landgoederen die beheerd worden door de National Trust. Het was tot halverwege de 20e eeuw eigendom van de legendarische gastvrouw Margaret Greville, die hier onder andere koning George VI en koningin Elizabeth (de ouders van huidige koningin Elizabeth II) ontving. Het huis kijkt prachtig uit over de heuvels van Surrey en u kunt hier heerlijk over het landgoed wandelen. Aan de zijkant van het huis vindt u de moestuin, rozentuin, prachtige borders en een drietal tuinkamers die elk op een ander seizoen gericht zijn: de iris tuin is in mei op haar hoogtepunt, de pioenborders bloeien van april tot juli en de lavendel tuin is in de (na)zomer prachtig om te zien. Bewonder hier alvast de sfeervolle kamers van dit prachtige landhuis.

Penhurst Place
Het land goed Penhurst Place is sinds 1552 eigendom van de familie Sidney. Het huis werd geschonken door de zoon van Henry VIII, Edward VI, aan zijn loyale rentmeester en tutor, Sir William Sidney. Het huis is prachtig ingericht en toont oude haarden, gewelven, zware houten balken, een prachtige eetzaal en antiek meubilair. In de ‘Pages Room’ is een authentiek servies langs de muur gerangschikt. De houten lambrisering van de zalen en kamers is aangekleed met oude schilderijen. De middeleeuwse sfeer van het gebouw, de tuinen en de landelijke omgeving lenen zich goed als locatie voor de opname van films. Er zijn al vele films opgenomen waaronder ‘ The other Boleyn Girl’ uit 2007 en ‘Mary Queens of Scots’ uit 2019. De mooie tuin bij Penhurst bestaat uit vele onderdelen die elk een eigen uitstraling hebben en grotendeels formeel zijn aangelegd. Op deze plattegrond kunt u zien hoe de tuin is ingedeeld.

Knole Park
Met een oppervlakte van meer dan 1,6 hectare behoort Knole tot één van de grootste huizen van Engeland. Het aanzicht van het landhuis is dan ook met recht indrukwekkend te noemen. Er wordt zelfs gezegd dat het een kalender huis is, met 365 kamers, 52 trappen, 12 ingangen en 7 binnenplaatsen. De geschiedenis gaat bijna 10 eeuwen terug, waarbij het sinds de 16e eeuw eigendom is van de Sackville familie: Vita Sackville-West, het brein achter Sissinghurst Castle Gardens, werd hier geboren. Rondom Knole ligt het enige nog bewaard gebleven middeleeuws hertenpark van het land, waar de herten nog vrij rondlopen.

Scotney Castle
Het charmante Scotney Castle en haar tuinen liggen in een prachtige groene omgeving in het hart van Kent. Een mooier beeld dan dat van de ruïne van het oude kasteel omringd door een klein meertje en aangekleed met blauweregen te midden van de prachtige landschapstuin kunt u in deze regio niet vinden. Geniet van de romantiek en het drama van de combinatie van huis en tuin, die een natuurlijke beplanting heeft met rhododendrons, azalea’s en rozen. Hier kunt u alvast de sfeer van Scotney Castle en de tuinen proeven.

Hever Castle & Gardens
Uw bezoek aan Hever Castle is een unieke gelegenheid om ruim 700 jaar aan Engelse geschiedenis te ervaren. Het kasteel wisselde regelmatig van eigenaar, waaronder ook Hendrik VIII en twee van zijn echtgenotes behoorden, totdat het in 1903 gekocht werd door de Amerikaanse miljonair William Waldorf Astorf, die het landgoed volledig opknapte. De tuinen, die voorheen bescheiden waren in verhouding tot het kasteel, kregen een complete make-over. De prachtige Italiaanse tuin diende tot doel om zijn grote collectie beelden te huizen. Daarnaast vindt u hier ook een rozentuin met meer dan 4.000 rozen, een Tudor tuin met kunstig geknipte heggen en een blauwe tuin. Bekijk het ouderlijk huis van Anne Bolyen nu alvast.

Belmont House & Gardens
De huidige lay-out van Belmont is afkomstig uit 1790 toen met een grondige renovatie van het terrein een nieuw ontwerp ontstond. De moestuin werd in 2001 gerestaureerd en heeft fruitbomen, groenten en bloemen. De oogst van planten en groente uit de moestuin zijn bovendien te koop. Ook de indrukwekkende Victoriaanse kas is een bezoekje waard. In het huis vindt u, naast een aantrekkelijke inrichting die 200 jaar aan stijlen en smaken vertegenwoordigd, indrukwekkende collecties wapens, schilderijen, klokken en horloges. De warme muren met fruitbomen van de moestuin kunt u hier bekijken.

We vragen u vriendelijk om bij het boeken te vermelden indien u lid bent van de National Trust. Hiermee krijgt u gratis entree bij een aantal excursies.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Best Western Manor ***
Ligging: Het karakteristieke Best Western Manor hotel ligt in Gravesend. Het is een ideale uitvalsbasis om de prachtige tuinen van Kent en Surrey te verkennen.
Faciliteiten: Dit familiehotel beschikt over een restaurant, bar, café, gratis wifi en gratis dagkranten.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet. Daarnaast vindt u een tv, haardroger, telefoon, broekenpers, gratis wifi en koffie- en theefaciliteiten op uw kamer.

Inbegrepen:


 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Best Western Manor
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • Overtocht per ferry (Duinkerke/Calais - Dover)
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 79,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 115,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.375,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving