• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Shropshire

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
“The quietest place under the sun” A.E. Housman. In ‘the Heart of England’ vindt u een van de rustigere en minst bevolkte graafschappen van Engeland, gelegen bij de grens met Wales. U zult merken dat er nog een echte plattelandssfeer hangt met kleine stadjes, smalle straatjes en vakwerkhuisjes. Een goed voorbeeld hiervan is het middeleeuwse stadje Shrewsbury. Naast de prachtige tuinen die wij bezoeken, zullen we ook de tijd nemen de bezienswaardigheden van de omgeving te verkennen.

Deze reis hebben wij eerder gemaakt met een overnachting op de ferry. Dit jaar hebben wij er echter voor gekozen om per Eurotunnel de oversteek naar Engeland te maken. Zo heeft u geen overnachting op de ferry maar komen we op dag 1 al aan in het 4-sterren hotel Mercure Bewdley The Heath. Er is zelfs tijd om op de eerste dag een tuin te bezoeken. Door de overtocht per Eurotunnel te maken heeft u een extra dag met tuin plezier in de prachtige graafschap Shropshire.

Tijdens deze reis bezoeken wij (onder voorbehoud) de volgende tuinen:
Dag 1: Nettlestead Place Garden, diner in Engelse pub
Dag 2: David Austin Roses, stadsbezoek Shrewsbury & Preen Manor Garden
Dag 3: Packwood House, Coughton Court & Stone House Cottage
Dag 4: Dorothy Clive Garden, Wollerton Old Hall & Hodnet Hall gardens
Dag 5: Powis Castle and Garden & Windy Ridge
Dag 6: Na het ontbijt gaan we direct op weg naar Folkestone voor de overtocht, onderweg zal er nog gestopt worden voor de lunch.


De getoonde foto's/video's op de kaart zijn geen eigendom van Kupers Tuinreizen en zijn bedoeld ter sfeerimpressie.


Nettlestead Place Garden
De tuin van Nettlestead Place kent een lange geschiedenis. De tuin verviel tijdens de tweede oorlog en in 1987 verloor de tuin bijna 46 volwassen bomen door een orkaan. In het jaar daarna werd de tuin vol passie her-ontwikkeld door de huidige eigenaren. Rondom het 13-eeuwse huis zijn bijzondere hoekjes te vinden. Van de verzonken vijver in het zuiden tot de bloemborders in het zuidwesten, de formele moestuin in het noorden en de 80 meter lange terrastuin in het oosten.

David Austin Roses
De rozentuin van David Austin wordt ook wel beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Ruim 700 verschillende soorten rozen zijn gepland in deze tuin. Midden tussen alle rozen zijn sculpturen van Mrs. Pat Austin tentoongesteld. De tuin is verdeeld in verschillende gebieden, met elk hun eigen stijl. Verdeeld over de gehele tuin zijn er zitjes om te relaxen en te genieten van de rozen en hun aroma’s.
Via deze link kunt u alvast een indruk krijgen van de prachtige bloemen die u in deze tuinen kunt vinden.

Stadsbezoek Shrewsbury
Gelegen in de lus van rivier ‘The Severn’ vindt u Shrewsbury. Dit middeleeuwse stadje staat met haar tuinen, openbare parken en het vele groen bekend als de “Town of Flowers” en heeft hiermee zelfs al een aantal prestigieuze prijzen gewonnen. In het centrum vindt u Quarry Park. Dit stadspark, lijkt door de uitbundig bloeiende borders eerder op een openbare tuin. Verder vindt u in deze geboortestad van Charles Darwin, naast een kasteel en een Benedictijnenabdij uit de 11e eeuw nog tal van andere bezienswaardigheden.
Met behulp van deze interactieve kaart kunt u alvast zien waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Shrewsbury liggen.

Preen Manor Garden
Er zijn nog steeds elementen in de tuin terug te vinden uit de 19e eeuw, waaronder volwassen bomen, terrassen en een tuinmuur. Veel van het nieuwe werk, met restaurantjes en herplanting in de jaren 70 en 80 gedaan. Er is wel gemodelleerd aan de hand van de oude stijl, zo heeft de groentetuin een uitgebreid dubbel pijl grondplan. De nieuwere formele tuin heeft een cottagetuin, een schaaktuin, een kiezeltuin en een woodland tuin waar u tevens van een prachtig uitzicht kunt genieten.
Om alvast een indruk te krijgen van de tuinen rondom Preen Manor, klik hier.

Packwood House
Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in 20e eeuw gerestaureerd. Een bekend onderdeel van de tuinen is de taxustuin met veel vorm snoei, sommige bomen zijn ouder dan 350 jaar. Daarnaast ziet u hier uitbundig bloeiende borders, echter met een duidelijke structuur en steeds veranderende kleuren. U ziet er bijvoorbeeld lange smalle borders met prachtige blauwe, grijze, paarse en witte kleuren, maar ook een border met enkel roze, lila en geel. Het is inspirerende tuin die de hele zomer bezienswaardig is.
Voor een digitale tour door de tuinen door hoofdtuinier van Packwood House, kunt u hier klikken.

Coughton Court
Het historische huis, dat al 600 jaar in familiebezit is, heeft nog enkele oorspronkelijke elementen zoals de flamboyante 16e-eeuwse toren. Het juweeltje van deze tuin is de ommuurde tuin met o.a. een rode en een witte tuin, een rozenlabyrint, een vijvertuin en een ‘hot’ en ‘cool’ border. Vanuit het huis loopt een laan met lindebomen naar 2 verzonken tuinen: de zilveren en de gouden verzonken tuin. Tevens ziet u hier o.a. een moestuin en een boomgaard.
Dit filmpje geeft u alvast een kort beeld van het huis en de tuinen.

Stone House Cottage
Deze romantische is geheel omgeven door zijn begroeide muren met prachtige klimplanten. De tuin is verdeeld in verschillende kamers en borders die met elkaar verbonden zijn door paden. Bijna alle planten in de tuin zijn verkrijgbaar in de kwekerij. De tuin kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan bijzondere beplanting en mooie combinaties. U ziet er o.a. bijvoorbeeld een palmboom, Japanse mispel, een Olearia en een Treurmoerbei met vruchten.
Deze tuin is gelegen naast een kwekerij, die de tuin van de meeste planten voorziet. Voor een lijst van de doorgaans aanwezige planten, kunt u hier klikken.

Dorothy Clive Garden
In 1940 ontwierp Kolonel Harry Clive deze tuin voor zijn zieke vrouw Dorothy. De Dorothy Clive Garden is prachtig gelegen in het landschap van Shropshire en biedt dan ook diverse mooie uitzichten op de omgeving. In deze intieme, informele tuin van bijna 5 hectare vindt u een zogenaamde ‘woodland garden’, een spectaculaire waterval en zeer fraaie borders van zomerbloemen.
Met behulp van deze kaart kunt u de indeling en verschillende gebieden van de Dorothy Clive Garden bekijken.

Wollerton Old Hall
De traditionele, maar moderne tuinen van Wollerton Old Hall zijn ontworpen door Lesley en John Jenkins en zijn gelegen rondom het gelijknamige 16e eeuwse huis. De tuinen zijn opgedeeld in verschillende kamers met elk een eigen stijl. Kleur is in deze tuin erg belangrijk en er is een grote verscheidenheid aan planten. U vindt prachtige collecties clematissen, salvia en rozen, allen op een prachtige wijze met elkaar gecombineerd.
Bekijk de verschillende tuinkamers alvast hier.

Hodnet Hall Gardens
Een van de mooiste tuinen van Groot-Brittannië. De imposante en bijzondere bomen vormen een mooie achtergrond voor de formele tuinen die het hele jaar door bezienswaardig zijn. U vindt hier vijvers, stroompjes en watervallen omringd door vochtminnende planten, intieme bloembedden en tapijtachtige borders.
Dit filmpje geeft alvast een indruk dvan de Hodnet Hall Gardens.

Powis Castle and Garden
Onder invloed van Italiaanse en Franse stijlen heeft deze wereldberoemde tuin haar originele loden beelden, oranjerie en volière weten te bewaren. Zeldzame planten genieten bescherming onder de overhangende taxus en buxus. Op een rots, bovenop de (Italiaanse) tuinterrassen, ligt het middeleeuwse kasteel uit ca. 1200 met een van de beste collecties schilderijen en meubels uit Wales.
Bekijk hier alvast de plattegrond van het terrein.

Windy Ridge
Deze award winnende tuin wordt door bezoekers vaak omschreven als adembenemend en inspirerend. Het sterke ontwerp en uitbundige kleurschema’s in de beplanting, van meer dan 1.000 soorten, maken iedere hoek in de tuin bijzonder. Het gras en de grindtuin zorgen voor veel belangstelling en versies hiervan zijn dan ook in andere tuinen in Engeland terug te vinden.

HotelinformatieHotel Mercure Bewdley The Heath ****
Ligging: Het hotel is gelegen op een landgoed van 9 hectare in de graafschap Worcestershire, nabij Birmingham.
Faciliteiten: Het Victoriaanse huis uit de 19e eeuw heeft nog vele oude details maar is helemaal gemoderniseerd en voorzien van alle hedendaagse gemakken zoals een fi tnessruimte, een Spa met 25 meter bad, twee verlichte tennisbanen, een restaurant en bar met gezellige sfeer.
Kamers: de moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, gratis wifi , telefoon, strijkijzer en koffi een theefaciliteiten. De eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in 4-sterrenhotel Mercure Bewdley The Heath
 • 5 maal ontbijt
 • 1 maal diner in Engelse Pub
 • 4 maal diner in hotel
 • overtocht naar Engeland per Eurotunnel
 • stadsplattegrond Shrewsbury
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • tuinentrees: ca. £65,- per persoon
  De tuinentrees zijn niet inbegrepen in uw reissom. Deze kunt u als extra bijboeken en in euro's vooraf betalen of op dag 1 bij uw chauffeur in ponden voldoen.

Korting
ook Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
Wij willen u daarom een korting aanbieden van €2,50 per boeking, wanneer u kiest voor digitale reisbescheiden. U ontvangt dan geen informatie meer per post, maar digitaal per mail. Uw couponcode voor deze korting is: DIGI17
v.a.499,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuincultuurmakkelijktouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving