• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Londen

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
 • Tuinreis Londen
Verken het verborgen én publieke groen van Londen!

Tijdens deze vierdaagse reis verkent u het verborgen, publieke én het verborgen publieke groen van Londen. Er staat een grote variëteit aan tuinen op het programma, met grote botanische tuinen zoals Kew Royal Botanic Gardens, een kleinschalige privétuin zoals die van kunstenares Rosemary Lindsay en een bijzondere stadstuin op grote hoogte. Uiteraard heeft u enkele uren vrije tijd om op eigen gelegenheid het centrum van de stad te verkennen.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: The Garden at 5 Burbage Road
Dag 2: Kew Royal Botanic Gardens & vrije tijd in Londen
Dag 3: Chelsea Physic Garden, Crossrail Place Roof Garden & Barbican
Dag 4: RHS Garden Wisley


The Garden at 5 Burbage Road
Deze tuin is eigendom van Rosemary Lindsay, een gevierde en succesvolle botanische kunstenares die haar creativiteit en tuiniersvaardigheden in deze stadstuin heeft verwerkt. De tuin ligt achter een 18e -eeuws huis en wordt omsloten door de huizen en tuinen. In de tuin is duidelijk de kundige en kunstzinnige hand van Rosemary te herkennen in de slimme ruimtelijke indeling, gebruik van de beplanting en de aanwezigheid van kunstwerken. De beplanting is in veel gevallen ongewoon, met een combinatie van klimplanten, potplanten, terassen, kruiden en kleurige borders.

Kew Royal Botanic Gardens
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. De tuinen, met een omvang van 120 hectare, behoren sinds 2003 tot Unesco Werelderfgoed, waarmee de grote wetenschappelijke en historische waarde van Kew Gardens geëerd worden. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie, met onder andere meer dan 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten. De botanische collecties zijn te bewonderen in diverse kassen, zoals 's werelds grootste Victoriaanse kas. Bekijk de tuin hier in 2 minuten.

Vrije tijd in Londen
Bezoek op eigen gelegenheid één van de vele hoogtepunten van Londen. Neem een kijkje bij Buckingham Palace, duik in de huiveringwekkende geschiedenis van de Tower of London of grijp uw kans om te winkelen bij het beroemde warenhuis Harrods. Ontdek Londen hier in één minuut.

Chelsea Physic Garden
Deze botanische tuin langs de oevers van de Thames werd meer dan 400 jaar gelegen opgericht als apothekerstuin waar studenten leerden hoe ze planten, bloemen en kruiden correct konden identifi ceren en toepassen. De bekendheid van de tuin nam een grote vlucht toen er in de 17e eeuw een uitgebreid uitwisselingsprogramma voor zaden met universiteiten en tuinen van over de hele wereld werd opgezet. Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in medicinale planten, bedreigde planten en exemplaren die hun naam en/of ontdekking te danken hebben aan personen die belangrijk zijn geweest in de historie van de tuin.

Crossrail Place Roof Garden
In het drukke financiële centrum van Londen ligt het Canary Wharf gebied: een gewilde locatie met kantoorgebouwen, appartementen, winkels en entertainment. Verscholen tussen de drukte ligt een verborgen oase van rust. De tuin is gelegen op de bovenste verdieping van een hoog gebouw en wordt overkoepeld door een glazen en houten koepel waar het daglicht rijkelijk door naar binnen stroomt. De tuin wordt precies op de plaats waar de meridiaan van Greenwich de wereld verdeeld in oost en west, gescheiden in een oostelijk en westelijk deel. De beplanting is aangepast op dit thema, met planten uit het geografische westen van de wereld in het westelijke deel en andersom.

Barbican
Het Barbican is een bekend kunst-, cultuur- en leercentrum in Londen en de op één na grootste in de stad. Het werd gebouwd in de jaren ’70 en de combinatie van wonen, werken en recreatie maakt het een dorp op zich. Midden in de drukte van Londen wisselen de bijzondere architectonische hoogstandjes zich af, waarin ook landschapselementen en planten een grote rol spelen. U krijgt een unieke rondleiding langs de architectonische highlights van dit bijzondere gebouw, waarbij u van alles ontdekt over de ideeën achter de beplanting en de manieren waarop het gebouw en het groen elkaar versterken. Bekijk hier onder andere de vele cactussen die er te vinden zijn.

RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rhododendrons, azalea's, prachtige vaste plantenborders, een heidetuin en een bekende rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang. Bekijk dit filmpje over de vlinders in het glazenhuis van RHS Wisley Garden of bekijk hier RHS Wisley Garden van boven.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Novotel London Brentford ****
Ligging: Het luxe Novotel Londen Brentford ligt in de Londense wijk Brentford. Het centrum van Londen is binnen een half uur met het openbaar vervoer te bereiken. Het ligt vlakbij verschillende parken, waaronder de Royal Botanic Gardens en Gunnersbury Park.
Faciliteiten: U vindt bij het hotel onder andere een restaurant en bar, binnenzwembad, fitnesscentrum en sauna. Er is gratis wifi in het hele gebouw en de receptie staat 24 uur per dag voor u klaar.
Kamers: De ruime kamers hebben een moderne inrichting, zithoek en bureau. Er is een flatscreen tv aanwezig en u heeft een eigen badkamer met bad/ douche, toilet en haardroger.

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Novotel Londen Brentford;
 • 3 maal ontbijt;
 • 3 maal diner;
 • Overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • Begeleiding door deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 125,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 70,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.399,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  cultuurbotanischuitdagendtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving