• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
 • Tuinreis Buckinghamshire & Hampton Court Palace Flower Show
Met bezoek aan de RHS Hampton Court Palace Flower Show!

Ten westen van Londen bezoekt u verschillende tuinen gelegen in het graafschap Buckinghamshire. Het is een prachtige regio waar vele landgoederen van de koninklijke familie te vinden zijn die een hoog niveau van welvaart en rijkdom naar de streek hebben gebracht. Dit is goed terug te zien in de vele landgoederen, kastelen, huizen en tuinen die Buckinghamshire telt, zoals bijvoorbeeld Greys Court en Savill Garden. Het landschap is erg gevarieerd, met de rivier Thames, de Chiltern heuvels en idyllische dorpjes. Uiteraard brengt u een bezoek aan de imposante RHS Hampton Court Palace Flower Show. Op deze bloemenshow, één van de grootste ter wereld, kunt u bijzondere showtuinen bewonderen en inspiratie opdoen tijdens één van de workshops.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: The Salutation Gardens
Dag 2: The Savill Garden, Greys Court & West Green House Gardens
Dag 3: RHS Hampton Court Palace Flower Show
Dag 4: RHS Garden Wisley


The Salutation Gardens
Deze prachtige tuin vindt u verscholen achter de oude stadsmuur van Sandwich. The Salutation Gardens hebben veel te lijden gehad onder een grote overstroming in 2013, die bijna alle beplanting, inclusief negen bomen die al in 1912 geplant werden, compleet verwoestte. Gelukkig is de tuin dankzij het doorzettingsvermogen en de passie van de eigenaren opnieuw opgebloeid tot een paradijs voor iedere plantliefhebber. De tuinen zijn onderverdeeld in verschillende tuinkamers, wat zorgt dat er om elke hoek een nieuwe verassing te vinden is.

The Savill Garden
Deze tuin is gelegen in het hart van Windsor Great Park. De Savill Gardens bevatten een interessante mix van lokale en exotische plantensoorten. De verschillende delen zijn onderling met elkaar verbonden en u vindt hier onder andere een verborgen tuin, verschillende zomertuinen, een Nieuw-Zeelandse tuin en verschillende tuinenbinnen-tuinen. Met name de nieuwe rozentuin die in 2010 door Queen Elizabeth werd geopend is één van de hoogtepunten en zeker een bezoek waard. Meer weten? Bekijk hier alvast een filmpje over The Savill Gardens.

Greys Court
De romantische tuinen van Greys Court zijn gelegen rondom een prachtig huis gebouwd in de Tudor stijl. In de tuinen zijn onder andere ruïnes te vinden van een toren uit ca. 1347, maar het echte hoogtepunt van Greys Court is de ommuurde tuin, die gevuld is met een kleurrijk mengsel van bloemen, planten en groenten. Via de ommuurde tuin komt u terecht in een doolhof van echte kruipdoor-sluip-door tuinkamers, die iedere keer weer voor een verrassing zorgen. De kleine kamer die volledig gevuld is met een 125 jaar oude blauwe regen is zeker het bezoeken waard. Maak door middel van deze video alvast kennis met Greys Court.

West Green House Gardens
Gevestigd in een bosrijke hoek van de graafschap Hampshire is dit aantrekkelijke herenhuis uit 1720 te vinden. Rondom het huis vindt u bustes van goden, keizers en hertogen die omringd worden door kleurrijke borders. De tuin is kenmerkend door het gevoel van ruimte, gecreëerd door Marylyn Abbott. In de tuin is een neoklassieke stijl gecombineerd met een eigentijds design. Een grote watertrap zorgt voor de focus bij de Nymphaeumfontein, die ontworpen werd door architect Quinlan Terry. U kunt hier een ommuurde tuin, gerestaureerd naar de oorspronkelijke lijnen, een fruittuin met appelbomen en bessenkooien en de borders met bloemen in subtiele kleuren bewonderen. Nieuwsgierig naar West Green House Gardens? Neem alvast een kijkje door middel van deze video.

RHS Hampton Court Palace Flower Show
Met ca. 130.000 bezoekers is de RHS Hampton Court Palace Flower Show een van ’s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstellingen. De show wordt gerund door de Royal Horticultural Society (RHS) en vindt plaats op de grond rondom het Hampton Court Palace in zuid Londen. Tijdens de show kunt u vele innovatieve tuinen van de grote namen in de tuin design wereld bekijken. In de rozentent kunt u prachtige rozen en andere bloemen bewonderen en er staan diverse demonstraties van bekende tuinders op het programma, waar zij hun tuinontwerpen uitleggen of tips geven over hoe om te gaan met het veranderende klimaat. U kunt de gelegenheid aangrijpen om meer te leren over het kweken van uw eigen groente of fruit, of inspiratie opdoen om ook thuis een prachtige tuinoase te creëren.

Meer weten over de RHS Hampton Court Palace Flower Show?
Bekijk hieronder verschillende filmpjes:
RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rhododendrons, azalea's, prachtige vaste plantenborders, een heidetuin en een rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Ook de prachtige dubbele border van 128 meter lang is het bezoeken waard. Bekijk dit filmpje over de vlinders in het glazenhuis van RHS Wisley Garden of bekijk hier RHS Wisley Garden van boven.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Hotel The Lismoyne ****
Ligging: Dit hotel ligt te midden van een aangelegde tuin op de grens tussen Surrey en Hampshire.
Faciliteiten: Het hotel is een comfortabele accommodatie met moderne faciliteiten. Heerlijk eten en goede wijn worden gecombineerd met een vriendelijke en efficiënte service in het restaurant, de serre, de lounge, in de bar of in de tuin.
Kamers: De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet, bad/douche en een haardroger. Verder zijn alle kamers rookvrij en voorzien van tv, wekker, strijkijzer en koffie- en theefaciliteiten.

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel The Lismoyne;
 • 3 maal ontbijt;
 • 3 maal diner waarvan 1maal in West Green House Gardens;
 • overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • begeleiding door deskundige chauffeur;
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 55,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 105,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.375,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  bloemrijkcultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving