• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Zuid-Wales

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
 • Tuinreis Zuid-Wales
Bijzondere privétuinen en prachtige landschappen!

Het zuiden van Wales kent een lieflijk groen heuvellandschap met rivieren, valleien, eeuwenoude bossen en natuurlijk een lange kustlijn. Dit landschap komt in veel van de tuinen die tijdens deze reis op het programma staan naar voren. U bezoekt privétuinen die optimaal profiteren van het gunstige klimaat en de mooie omgeving, maar hier ieder hun eigen draai aan geven.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Goodnestone Park and Gardens
Dag 2: Dewstow Gardens & Veddw House Garden
Dag 3: Cae Hir Gardens, stadsbezoek Aberaeron & Ysgoldy’r Cwrt
Dag 4: Aberglasney Gardens, National Botanic Garden of Wales & Pentresite
Dag 5: Stadsbezoek Bath & Sandleford Place
Dag 6: Great Comp Garden


Goodnestone Park and Gardens
De ommuurde tuin is één van de publiekstrekkers van Goodnestone: delen van de muren zijn ouder dan het huis zelf en bekleed met jasmijn en rozen. Daarnaast wandelt u prachtig over het bosachtig terrein, de terrassen en de moderne graveltuin.

Dewstow Gardens
Deze tuinen staan bekend als de vreemdste tuinen van Wales. Ze ontstonden aan het einde van de 19e eeuw en bestaan uit een prachtig doolhof van (half)ondergrondse grotten, tunnels, verborgen tuinkamers en prachtige watertuinen. Na een periode van verval werden de tuinen in 2000 herontdekt, uitgegraven en gerestaureerd. Loop hier mee door de tuin van Dewstow Gardens.

Veddw Garden House Garden
Deze ambitieuze en succesvolle tuin combineert alle aspecten van een goede tuin: een uitstekende balans tussen huis, tuin en omgeving, slim tuinontwerp en goede plantencombinaties. U vindt hier een bosland, weide, grijze border, wilde tuin, gedeelte met magnolia’s, vijvertje, moestuin en nog veel meer. Bekijk hier alvast de plattegrond van de tuin.

Cae Hir Gardens
Na een bezoek aan de RHS Wisley Gardens, besloot Wil Akkermans in 1983 zijn droom om een eigen tuin voor publiek te openen in Wales waar te maken. Na veel hard werk, passie en tegenslagen, werden de orginele en verrassende Cae Hir Gardens in 1989 geopend. Bekijk hier hoe de verschillende onderdelen zijn ontwikkeld.

Stadsbezoek Aberaeron
Dit kleine kustplaatsje aan de westkust van Wales staat bekend om haar kleurige huisjes en karakteristieke haventje. Wandel rustig langs het water, geniet van het uitzicht en eet een typisch Engelse maaltijd in één van de pubs of restaurants. Bekijk door middel van dit filmpje alvast de haven van Aberaeron.

Ysgoldy’r Cwrt
Een tuin bij uitstek om te genieten van het groene landschap van Wales. Ysgoldy’r Cwrt is aangelegd op een heuvel en bestaat uit glooiende grasvelden, wilde bloemenweides, bosland en prachtige uitzichten over de omgeving. Er heerst een rustgevende sfeer, die versterkt wordt door het met rozen begroeide huis, het water en de kleurige bloembedden.

Aberglasney Gardens
Het bekendste onderdeel van Aberglasney Gardens is de Kloostertuin. U vindt hier tevens nog een aantal andere ommuurde tuinen, maar ook gedeelten met Aziatische planten, alpine planten en een kas met diverse (sub)tropische en exotische plantsoorten. Ontdek hier de verborgen tuinen van Aberglasney Gardens.

National Botanic Garden of Wales
Hoewel de Nationale Botanische Tuin van Wales pas in 2000 werd opgericht, is het al snel uitgegroeid tot de meest bezochte tuin van Wales. Haar missie van inspireren, beschermen en verspreiden van kennis over planten wordt uitgevoerd met een indrukwekkende collectie zeldzame en ongewone planten, geplant in een serie van prachtig ontworpen thematuinen.

Pentresite
Pentresite is een wat kleinere privétuin die de afgelopen 10 jaar volop tot bloei is gekomen. Eigenaren Gayle en Ron hebben hier een fi jne tuin aangelegd met glooiende grasvelden en kleurige borders. Eén van de redenen waarom Pentresite zeker niet mag ontbreken is het adembenemende uitzicht.

Stadsbezoek Bath
Gedurende de 18e en 19e eeuw was Bath een centrum van de high society van Engeland. Er is meer dan genoeg te zien, zoals de thermische baden, de Royal Crescent, Assembly Rooms en diverse musea. Daarnaast is er volop gelegenheid om te winkelen of wat te eten. Bekijk hier alvast een fillmpje over het gezellige Bath.

Sandleford Place
De passie voor planten en tuinieren spat van deze bijzondere privétuin af. Eigenaresse Mel heeft de tuinen van Sandleford Place in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een romantische tuin die op naturalistische wijze is aangelegd. Elk seizoen wisselen de planten, kleuren en geuren zich af, waardoor er het hele jaar genoeg te zien is.

Great Comp Garden
Dit grote 17e -eeuwse herenhuis wordt omringd door terrassen, lanen, begroeide muren en schitterende borders. De tuin staat al jaren bekend als één van de mooiste tuinen van Kent en huist onder andere een prachtige Italiaanse tuin, romantische ruïnes en een rustig stuk bosland.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Brecon Castle ***
Ligging: Het Brecon Castle hotel is het oudste hotel van Wales en is gelegen in een charmant landhuis dat uitkijkt over een rivier en de bergen van Wales.
Faciliteiten: Het interieur is sfeervol, met karakteristieke details en houten lambrisering. Er is een buitenterras waar u met mooi weer plaats kunt nemen om van het uitzicht te genieten. Ook het restaurant kijkt uit over de omgeving en de bar heeft een uitgebreide selectie drankjes en een echt haardvuur.
Kamers: Charmante kamers met comfortabele inrichting inclusief eigen badkamer met bad/douche en toilet. Verder vindt u hier een telefoon, LCD tv en een radio.

Overnachtingshotel Mercure Newbury Elcot Park Hotel ****
Een stijlvol hotel in een prachtig landhuis en bijbehorende tuinen. De kamers zijn comfortabel en hebben een HD tv, gratis wifi , koffi e- en theefaciliteiten en uiteraard een en-suite badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. Er zijn een restaurant, bar en terras, waar u in de avond van een drankje kunt genieten.

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Brecon Castle;
 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Newbury Elcot Park;
 • 5 maal ontbijt;
 • 5 maal diner;
 • overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • begeleiding door deskundige chauffeur;
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 229,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 70,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.599,00
 • 28 juli, 6 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • gegarandeerd
  vertrek
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuinlandschapstuingemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving