• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Shropshire

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
Tuinen in het groene hart van het platteland van Engeland!

Het centraal gelegen graafschap Engeland werd door dichter A.E. Housman ook wel “the quietest place under the sun” genoemd. Tijdens uw tuinreis bezoekt u in het hart van Engeland één van de rustigste en minst bevolkte graafschappen van Engeland. Net naast Wales gelegen kent dit gebied een echte plattelandssfeer, met kleine stadjes, smalle straatjes, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U maakt een uitstapje net over de grens met Wales, waar u het bijzondere Powis Castle bezichtigt.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Nettlestead Place Garden & diner in een Engelse pub
Dag 2: Goldstone Hall Gardens, stadsbezoek Shrewsbury & Preen Manor Garden
Dag 3: Packwood House, Coughton Court & Stone House Cottage
Dag 4: Hodnet Hall Gardens, Wollerton Old Hall & Dorothy Clive Garden
Dag 5: Powis Castle and Garden & Windy Ridge
Dag 6: Terugreis


Nettlestead Place Garden
Nettlestead Place en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een prachtige oude walnoot boom, een grote formele rozentuin, een 80 meter lange graveltuin, een verzonken vijvertuin en nog veel meer. Bekijk hier alvast wat voor soort tuin het is.

Goldstone Hall Gardens
De Goldstone Hall Gardens zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft zij hier een prachtige en productieve ommuurde (moes)tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten.

Stadsbezoek Shrewsbury
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of flowers’ te danken heeft. Bijzonder is met name het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park. Met behulp van deze kaart kunt u alvast zien waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Shrewsbury liggen.

Preen Manor Garden
Deze privétuin is tot stand gekomen dankzij het hard werk van Ann en Philip Trevor-Jones. In de tuin zijn nog steeds elementen van het lange verleden van de tuinen terug te vinden, waaronder prachtige oude bomen, terrassen en een tuinmuur. U vindt hier nu een mooie groentetuin, cottage tuin, een kiezeltuin en een stukje bosland, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Wilt u alvast een indruk krijgen van de tuinen rondom Preen Manor, klik dan hier.

Packwood House
Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin, de Yew Garden met meer dan 100 gesnoeide taxussen, werd in het midden van de 17e eeuw ontworpen en aangelegd. Het is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. De tuinen staan daarnaast bekend om de bijzondere kleurrijke borders gevuld met ongewone planten en een prachtige moestuin. Voor een tour door het huis en de tuinen, kunt u hier klikken.

Coughton Court
Deze tuinen zijn van de handen van Clare McLaren Trockmorton en haar dochter Christina Williams, een bekende tuinontwerpster. De omvangrijke ommuurde tuin bevat verschillende tuinkamers. U wandelt rustig langs de vroege zomertuin, een rode en witte tuin, een vijvertuin en diverse borders met kleurenthema’s. Het absolute hoogtepunt is het rozenlabyrint. Maak door middel van deze video alvast kennis met Coughton Court.

Stone House Cottage
Deze romantische ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een prachtige bloemrijke tuin met een knusse sfeer. Voor foto's van de tuin, kunt u hier klikken.

Hodnet Hall Gardens
De rhododendrons kleuren Hodnet Hall Gardens in het voorjaar, waarna rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. In september verkleuren de bomen langzaam en nemen de herfstkleren het over. De aanwezigheid van de vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is. Dit filmpje geeft alvast een indruk van de Hodnet Hall Gardens.

Wollerton Old Hall
Deze tuin wordt ook wel een perfect voorbeeld van een echte Engelse, moderne tuin genoemd. Bijzonder is dat er bijna exclusief gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl. Zo vindt u hier een deel waar rode, gele en oranje tinten overheersen, maar ook een kamer met witte, roze en paarse tinten. Bekijk hier de verschillende tuinkamers aan de hand van een interactieve plattegrond.

Dorothy Clive Garden
In 1940 ontwierp Kolonel Harry Clive deze tuin voor zijn zieke vrouw Dorothy om een mooie, fascinerende en beschermde omgeving voor haar creëren. Het is een echte Engelse plattelandstuin in informele setting. De tuin bevat onder andere een kleine vijver, een rustiek stukje bosland en een spectaculaire waterval. Met behulp van dit filmpje kunt u de ronddwalen in de verschillende gebieden van de Dorothy Clive Garden.

Powis Castle and Garden
De tuinen van Powis Castle zijn één van weinige Italiaanse Renaissance tuinen uit de 17e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het juist informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek een indrukwekkende ervaring. Geniet hier alvast van het prachtige uitzicht.

Windy Ridge
Deze privétuin heeft al meerdere awards gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windy Ridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan 1.000 soorten planten geplaatst worden.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:


Hotel Mercure Bewdley The Heath ****
Ligging: Het hotel is gelegen op een landgoed van 9 hectare vlakbij Birmingham.
Faciliteiten: Het Victoriaanse huis uit de 19e eeuw heeft nog vele oude details maar is helemaal gemoderniseerd en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Met een fitnessruimte, een spa met 25 meter bad, twee verlichte tennisbanen, een restaurant en bar met gezellige sfeer hoeft u niets te missen.
Kamers: De moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, gratis wifi , telefoon, strijkijzer en koffie- en theefaciliteiten. Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Bewdley The Heath;
 • 5 maal ontbijt;
 • 5 maal diner;
 • Overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • Stadsplattegrond van Shrewsbury;
 • Begeleiding door deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 165,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 85,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.529,00
 • 05 augustus, 6 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • gegarandeerd
  vertrek
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuincultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving