• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Cultuurreis Hampshire

Hampshire

 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
 • Cultuurreis Hampshire
Met Highclere Castle of Windsor Castle!

Heeft u altijd al de grootste, mooiste en meest bekende paleizen, landhuizen en kastelen van Engeland eens van binnen willen zien? Dit is uw kans!

Tijdens deze 5-daagse cultuurreis draait alles om het ontdekken van een aantal van de meest bezochte historische huizen van Engeland. Wat dacht u bijvoorbeeld van het imposante Blenheim Palace? Niet alleen geldt het als één van de mooiste privéhuizen van het land, het was tevens de geboorteplaats van Winston Churchill en is geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed. Ook Highclere Castle en Windsor Castle zijn echte bezienswaardigheden. Highclere Castle kent u wellicht van de tv-serie Downton Abbey, waarin het leven van de fictieve 20e-eeuwse aristocratische familie Crawley en hun bedienden wordt verfilmd. Het is het thuis van de graaf en gravin van Carnavon, die Highclere met liefde een aantal dagen per jaar openstellen voor bezoekers. Bij Windsor Castle wandelt u over de trappen waar prins Harry en zijn Meghan in 2018 na hun huwelijk alle toeschouwers toewuifden, bezoekt u de kapel waar vele koninklijke huwelijken voltrokken werden, net als de staatsapartementen, de ontvangstkamer en nog veel meer.
Elk landhuis, kasteel of paleis in het programma biedt een uniek inzicht in het leven van de verschillende lagen in de Engelse aristocratie. Elk huis kent daarnaast natuurlijk een eigen architectuur, inrichting en tuin afhankelijk van de tijd waarin het gebouwd werd, wat varieert van de 12e eeuw tot laat in de 19e eeuw. Met behulp van rondleidingen ziet u bovendien veel dat normaal gesproken voor het publiek verborgen blijft en leert u allerlei aspecten van de huizen en hun bewoners kennen.

Programma (mei):
Dag 1: Loseley Park
Dag 2: Windsor Castle & Basildon Park
Dag 3: Waddesdon Manor & Nether Winchendon House
Dag 4: Blenheim Palace & Kingston Bagpuize House
Dag 5: High Tea

Programma (augustus):
Dag 1: Godinton House & Gardens
Dag 2: Highclere Castle & Avington Park
Dag 3: Waddesdon Manor & Nether Winchendon House
Dag 4: Blenheim Palace & Kingston Bagpuize House
Dag 5: High Tea


Loseley Park (mei)
Het indrukwekkende landhuis en de lange geschiedenis van Loseley Park maken dit een perfect bezoek voor een eerste reisdag in mei. Het landgoed werd al genoemd in het uit 1086 afkomstige Domesday Book, waarin Willem de Veroveraar alle bezittingen en eigenaren van het land opsomde. Het huidige huis werd halverwege de 16e eeuw gebouwd door de voorouders van de More-Molyneux familie, die Loseley Park nog steeds bewonen en beheren. Het prachtige huis en de tuinen zijn een gewilde locaties voor bruiloften, wat u volledig zult begrijpen wanneer u hier wordt rondgeleid.

Na aankomst krijgt u allereerst een rondleiding door het landhuis, waar u kunt genieten van authentieke kamers, antiek meubilair en een bijzondere kunstcollectie. Bijzonder is dat niets in het huis in scène wordt gezet: alle stukken die u hier kunt bekijken, zijn van origine door de familie voor hun woonhuis aangeschaft. Na de rondleiding kunt u genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers in de karakteristieke 17e eeuwse schuur en kunt u nog even van de kleurenpracht van de tuinen genieten.

Godinton House and Gardens (augustus)
Wanneer u deze reis liever in augustus maakt, begint u met een bezoek aan Godinton House en haar tuinen. Het is een bijzonder karakteristiek huis dat wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver en onder andere een rozen- en Italiaanse tuin, wilde tuin en een ommuurde tuin met Victoriaanse details. Omdat Godinton in de afgelopen 600 jaar slechts twee keer van eigenaar wisselde, heeft het de tand des tijds goed doorstaan en treft u hier een ware puzzel van kamers die in verschillende eeuwen aan het huis zijn toegevoegd. De basis van Godinton House is de middeleeuwse ‘Great Hall’, waar vanuit in de 16e en 17e eeuw verder is gebouwd met een Jacobeaanse voorgevel en trappenhuis. Latere toevoegingen zijn tevens de bibliotheek, een salon, zitkamer, kamer in Japanse stijl en diverse slaapkamers. Na uw rondleiding kunt u genieten van een warm drankje en wat lekkers. Bekijk hier alvast de plattegrond van Godinton House Gardens.

Windsor Castle (mei)
Dit oudste, nog steeds bewoonde kasteel ter wereld is in 2018 veel in het nieuws geweest als het toneel van de bruiloft van de Britse prins Harry en Meghan Markle. De bruiloft is toonaangevend voor de belangrijke plaats die Windsor Castle inneemt in de Britse koninklijke familie. Het werd in de 11e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar en is sindsdien in het bezit geweest van maar liefst 39 koningen en koninginnen. De huidige Britse vorst, Queen Elizabeth II, verblijft er graag tijdens haar weekenden. Tijdens uw bezoek kunt u op eigen gelegenheid de staatsapartementen, ontvangstkamer en St George’s Chapel, waar Meghan en Harry in het echt verbonden werden, bezichtigen. Wandel over de trappen waar vele koninklijke echtparen hun eerste (publieke) kus uitwisselden, bewonder Queen Mary’s poppenhuis (wanneer beschikbaar), bekijk de vele indrukwekkende kunstwerken en schilderijen van over de hele wereld en adem de koninklijke sfeer. Tijdens uw bezoek kunt u ook de bij het kasteel gelegen Savill Gardens te bezoeken.

Basildon Park (mei)
Mogelijk herkent u de imposante voorgevel van Basildon Park uit één van de films waarin het heeft gefigureerd; het speelde de rol van Netherfield Park in de 2005 verfilming van Pride & Prejudice, kwam voor in Marie-Antoinette (2006) en Dorian Gray uit 2009. Ook het interieur is niet onverfilmd gebleven en vormde in Downton Abbey het toneel van Grantham House, het huis in Londen van de familie Crawley.

Basildon Park geniet de hoogste bescherming van erfgoed in het Verenigd Koninkrijk, het is geclassificeerd als Grade I. Het is een uitstekend voorbeeld van 18e-eeuwse Engelse architectuur en werd tussen 1776 en 1783 gebouwd. Na een periode van verval werd het halverwege de 20e eeuw grondig opgeknapt, waarna de eigenaren het in 1978 nalieten aan de National Trust. Sindsdien is het een gewilde locatie voor opnamen en is het open gesteld voor publiek. Hierdoor kunt u tegenwoordig genieten van dit prachtige landhuis, de grootste 18e eeuwse kamers en keuken. Tijdens uw bezoek heeft u tevens toegang tot de tuinen, waar onder andere een rozentuin, Italiaans terras en een uitgebreid park te vinden zijn.

Highclere Castle (augustus)
Met haar typische uiterlijk is Highclere Castle voor alle Downton Abbey fans makkelijk te herkennen als de thuisbasis van de Crawley familie. Het prachtige Victoriaanse landhuis staat sinds het filmen van de inmiddels wereldberoemde en award-winnende televisieserie in het middelpunt van de belangstelling en kan de vraag van bezoekers bijna niet meer aan. Omdat Highclere Castle tevens nog steeds de privéwoning vormt van de graaf en gravin van Carnarvon, kunt u het huis echter maar een aantal dagen per jaar bezoeken.

Tijdens deze reis in augustus heeft u de unieke mogelijkheid om alle facetten van Highclere Castle te ontdekken. Bewonder de vele prachtige ingerichte vertrekken zoals u ze kent van televisie, bekijk de interessante Egyptische tentoonstelling en wandel door de tuinen. Leer meer over de lange geschiedenis van het landgoed (die gaat terug tot de 9e eeuw!), zie hoe de familie Carnavon al ruim 400 jaar voor Highclere zorgt en ervaar het verschil tussen het leven ‘upstairs’ en ‘downstairs’. Bekijk hier in een snelle oogopslag de plattegrond van de tuin.

Avington Park (augustus)
Dit prestigieuze landhuis bevindt zich te midden van een prachtige park en landschap. Het is één van de weinige huizen van haar soort die nog steeds in gebruik is als familiewoning en is zodoende alleen in de zomermaanden enkele dagen per week geopend. Grijp deze unieke kans en leer meer over het leven in Avington Park in het heden en het verleden en bewonder de prachtige ingerichte kamers zoals de bibliotheek en de danszaal.
U wordt ontvangen door een kundige gids die u door Avington Park leidt en u de diverse kamers laat zien en u meer verteld over de interessante geschiedenis van het huis en het landgoed.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor werd in 1870 gebouwd voor Baron Ferdinand de Rothschild, die op zoek was naar een indrukwekkende locatie om zijn uitgebreide kunstcollectie te huizen en luxueuze huisfeesten te organiseren voor de Engelse elite. Het kan zeker gezegd worden dat Waddesdon Manor dit doel heeft bereikt. Het is een werkelijk prachtige landhuis wiens uiterlijk is geïnspireerd op een Frans château in Renaissance stijl. Het heeft een serie rijk ingerichte kamers met veel origineel 18e eeuws meubilair en er hangen schilderijen van onder andere Reynolds, Gainsborough en Romney. Aan het einde van de 19e eeuw ontving de Baron onder andere de toekomstige koning Edward VII als ook koningin Victoria, waarvan de laatste zeer onder de indruk was van het huis, de tuinen en de soepele en gastvrije manier waarop ze werd ontvangen.

Bijzonder aan uw bezoek aan Waddesdon Manor is dat u hier niet alleen ervaart hoe de elite hier werd vermaakt, maar ook hoe de vele diners en feesten door de bedienden werden georganiseerd. Nadat u arriveert kunt u allereerst genieten van een kopje koffie of thee, waarna u een rondleiding krijgt door de oude keukens. Hierbij verteld uw gids hoe de koks en overige bedienden te werk gingen. Vervolgens heeft u nog ruim de tijd om de luxe vertrekken en het landgoed op eigen gelegenheid te bezichtigen. Daarnaast is er nog iets bijzonders in het huis, namelijk een muzikale olifant. Bekijk hier wat daarmee bedoeld wordt.

Nether Winchendon House
De geschiedenis van Nether Winchendon House gaat terug tot de Middeleeuwen, toen het gebouwd werd in de bekende Tudor stijl. Het eeuwenoude huis wordt ook wel één van de meest romantische historische huizen van haar soort. Het oudste deel van het huis is de 12e eeuwse Great Hall, maar ook de 16e eeuwse eetkamer en later in de 18e eeuw bijgebouwde en gerenoveerde kamers zijn het bekijken waard. Ook Nether Winchendon House is slechts beperkt geopend, waarbij het huis enkel met een rondleiding te bekijken is. Uiteraard krijgt u hier om deze reden een rondleiding, waarna u tevens door de rustgevende tuinen kunt wandelen.

Blenheim Palace
Verwonder u over dit meesterwerk uit de 18e -eeuwse barokke architectuur, die een aantal van de mooiste antieke collecties van Europa herbergt. Blenheim Palace is één van de grootste huizen van Engeland en kent een vrijwel ongeëvenaarde collectie antieke meubels, wandtapijten en schilderijen. Daarnaast heeft het een interessante geschiedenis. Het is vernoemd naar de slag bij Blenheim uit 1704, die onderdeel was van de Spaanse Successieoorlog. Blenheim Palace was bedoeld als beloning voor John Churchill, de eerste hertog van Marlborough, voor zijn belangrijke rol in de slag. Sindsdien is het het thuis van de familie Churchill en als zodoende was het ook de geboorteplaats van één van de belangrijkste politici uit de 20e eeuw: Winston Churchill.

Met een rondleiding door de staatsappartementen leert u over de bouw van Blenheim Palace, haar rol in de Britse politiek, de relatie met Winston Churchill en nog veel meer. Uiteraard kunt u na afloop van de rondleiding het paleis en haar tuinen op eigen gelegenheid verder verkennen.

Kingston Bagpuize House
Dit 18e -eeuwse huis ligt op een unieke locatie aan de rand van The White Horse Vale en wordt omgeven door een prachtige tuin en een park. Op het landgoed is al sinds meer dan 10 eeuwen geleden een landhuis te vinden, hoewel het huidige landhuis pas later werd gebouwd. De oplettende kijker zal de achterkant van het huis en het trappenhuis wellicht herkennen uit Downton Abbey, waar het figureerde als het huis van Lord Merton.
Ook hier krijgt u een rondleiding door de verschillende kamers, waarna u bij goed weer in de tuin kunt genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Neem ook vooral de tijd om de prachtige tuinen te verkennen!

High Tea
Na een cultuurreis waarin unieke Engelse landhuizen central hebben gestaan, sluit u de reis af met een echte Engelse activiteit: een gezamenlijke high tea. Geniet van koffie, thee en een reeks aan zoete en hartige lekkernijen zoals u ze alleen in Engeland kunt vinden.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Mercure Newbury Elcot Park Hotel ****
Ligging: Het hotel is gelegen in een stijlvol 18e-eeuws landhuis en omringd met prachtige ruime tuinen. Het ligt op enkele kilometers van Newbury en bezienswaardigheden als Highclere Castle.
Faciliteiten: Het diner wordt ’s avonds geserveerd in het eigen restaurant, waarna u in de bar na kunt borrelen. Met mooi weer is het terras geopend en kunt u de tuin bewonderen.
Kamers: De ruime kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, HD-tv en gratis wifi. U kunt gebruik maken van koffie- en theefaciliteiten en heeft een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Newbury Elcot Park;
 • 4 maal ontbijt;
 • 4 maal diner;
 • 1 maal high tea;
 • Overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • Begeleiding door deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 159,- per persoon;
 • Entrees ter waarde van ca. £ 165,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.459,00
 • 19 augustus, 5 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • gegarandeerd
  vertrek
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  cultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving