• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Sussex

Sussex

 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
 • Tuinreis Sussex
Bezoek tuinklassiekers als Sissinghurst Castle, Nymans en Great Dixter
Het graafschap Sussex ligt in het zuidoosten van Engeland. De kenmerkende heuvelrug van de South Downs, bij de zee te zien als witte krijtrotsen, loopt langs de kust en vormt een uniek landschap. De kustlijn ligt in de luwte van de heuvels en kent een mild zeeklimaat met mooie stranden. De bekende badplaats Hastings ligt te midden van al dit natuurschoon, vlakbij een zeer divers aanbod aan indrukwekkende tuinen: van de Royal Botanical Garden in Wakehurst tot Merriments Gardens, de vroegere privétuin van Christopher Lloyd, het betoverende Sissinghurst Castle en het klassieke Nymans Garden.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Merriments Gardens
Dag 2: King John’s Nursery & Garden, Pashley Manor Gardens en Sissinghurst Castle Garden
Dag 3: Wakehurst Place en Nymans Garden
Dag 4: Great Dixter

Merriments Gardens
Dit is een nog redelijke jonge tuin met keurig uitgewerkte borders, allemaal verschillend van opbouw. De tuin wisselt formele delen af met informele stukken. U vindt hier veel heesters en grassen in de borders, aangevuld met vaste planten. De tuin is volgens de richtlijnen van de tuin Great Dixter (Christopher Loyd) opgebouwd en in elk jaargetijde mooi met verrassende doorkijkjes. De kwekerij heeft een grote collectie interessante planten in het assortiment. De grote variatie aan planten maken deze tuin zo boeiend.

King John’s Nursery & Garden
Verborgen aan het einde van een stille plattelandsweg vindt u deze bijzondere kwekerij, de mooi aangelegde tuin en het bijbehorende rustieke café. De kwekerij is ontstaan uit twee verlaten kippenschuurtjes en de passie van de eigenaar. Ondertussen is het uitgegroeid tot een plek waar u heerlijk kunt ontspannen. In de winkel zijn leuke tuinproducten, gereedschap en planten te koop voor elke tuinliefhebber. De plattegrond van de tuin en kwekerij kunt u hier bekijken.

Pashley Manor Gardens
Toen de huidige eigenaren Pashley bijna 40 jaar geleden kochten, troff en ze een verwaarloosde tuin aan. Sindsdien zijn Pashley Manor Gardens omgetoverd tot romantische tuinen die er in elk seizoen anders uitzien. In het voorjaar zijn de tuinen gevuld met bloesem, geurende hyacinten en duizenden tulpen. De gevel van het huis kleurt dan prachtig lila door de enorme massa aan bloemen van de blauweregen. Na de lente nemen de rozen, lelies en later de asters en dahlia’s de tuin over en is de lucht gevuld met heerlijke geuren. De strak gemaaide graslanen lopen langs uitbundig bloeiende borders. De oogst uit de ommuurde groentetuin wordt gebruikt in de gerechten van het restaurant. De charme van Pashley Gardens vindt u hier.

Sissinghurst Castle Garden
De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting in Sissinghurst is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. De geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer is met name een echt meesterwerk. U kunt een overzicht van de tuin krijgen met dit filmpje dat gemaakt is vanaf de toren.

Wakehurst Place
De landschappelijke en traditionele tuinen van Wakehurst Place liggen rondom een 16e -eeuws landhuis en zijn eigendom van de National Trust. De tuinen worden echter beheerd door de Royal Botanic Gardens Kew, die tevens eigenaar is van één van de grootste botanische tuinen ter wereld in Londen. Rondom het huis liggen prachtige siertuinen, schitterende borders in pasteltinten, een stuk bosland, grote vijvers, een mooie heidetuin met Japanse esdoorns en een natuurreservaat. Sinds 2000 is Wakehurst tevens het thuis van de Millennium Seed Bank, waar zaden van uit Engeland afkomstige planten en bloemen verzameld worden. U kunt Wakehurst Place vanuit de lucht bekijken met deze korte film.

Nymans Garden
Deze tuinen werden met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson aangelegd. U vindt hier een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken en planten, opvallende grote dubbele en manshoge bloeiende borders die met zorg zijn samengesteld. Overal in de tuin staan mooie ornamenten. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omringde rotstuin en een heidetuin. Nieuw zijn de gerestaureerde rozentuin, het arboretum en de verzonken rotstuin die u hier kunt bekijken.

Great Dixter
Het romantische Great Dixter staat met name bekend om haar connecties met twee grote namen uit de 20e -eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens in het begin van de 20e eeuw in opdracht van Lloyd’s vader de plannen schreef voor de renovatie. Het vakwerkhuis van Great Dixter ligt in de prachtige tuin waar de bloemen- en kleurenpracht u als het ware overspoeld. Net als veel andere creaties van Lutyens zijn de tuinen grotendeels opgedeeld in verschillende tuinkamers met elk hun eigen karakter. Het overkoepelende thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen. U kunt alvast betoverd raken door huis en tuin.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Royal Victoria Hotel ***
Ligging: Het hotel ligt direct aan de boulevard van St. Leonards on Sea, vlakbij Hastings. Ideaal om in de avonds nog even uit te waaien aan het strand.
Faciliteiten: Dit sfeervolle hotel werd gebouwd in 1828. Een prachtige marmeren trap leidt u naar het restaurant met uitzicht op zee en een gezellige pianobar. Verder is het hotel voorzien van een lift en gratis wifi.
Kamers: De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen badkamer met bad/ douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten, haardroger en tv.

Inbegrepen:


 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Royal Victoria
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais - Dover)
 • in juni begeleiding door reisleiding incl. gebruik audiosysteem en gratis oortjes
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 75,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 105,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

In juni gaat er deskundige reisleiding mee op reis!

  Sommige reizigers hebben uitgesproken behoefte te hebben aan tuinreizen met deskundige reisleiding. Om aan deze wens tegemoet te komen, biedt Kupers Tuinreizen in 2020 een aantal exclusieve reizen aan waarop u vergezeld wordt door een tuindeskundige. Zo ontvangt u onderweg nóg meer informatie geven over de omgeving en de geschiedenis, het ontwerp en de beplanting van de tuinen die u bezoekt. Bovendien kunt u tijdens deze reizen gebruik maken van ons audiosysteem. Door de handige oortjes kunt u de reisleiding altijd goed verstaan, waardoor u tijdens de tuinbezoeken niet dichtbij hoeft te blijven om de uitleg mee te krijgen. Zo kunt u rustig rondkijken en bijvoorbeeld stoppen om een foto te maken zonder dat u iets mist!
v.a.389,00
 • 17 september, 4 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  bloemrijklandschapstuinmakkelijktouringcarferry

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving