• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Sussex - 4 dagen

Sussex

 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
 • Tuinreis Sussex - 4 dagen
Met bezoek aan tuinklassiekers Sissinghurst Castle, Great Dixter en Nymans

In het zuidoosten van Engeland ligt het graafschap Sussex. De regio heeft een kenmerkend landschap dankzij de heuvelrug van South Downs die van west naar oost richting de kust loopt. De kustlijn ligt in de luwte van de heuvels en kent een mild zeeklimaat met mooie stranden. U verblijft in de badplaats Hastings, te midden van al het natuurschoon en op korte afstand van een zeer divers aanbod aan tuinen: van de Royal Botanical Garden in Wakehurst tot Merriments Garden (geïnspireerd op de ideeën van Christopher Loyd), de vroegere privétuin van Christopher Lloyd zelf en klassieker Nymans Garden.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Merriments Garden
Dag 2: King John’s Nursery and Garden, Pashley Manor Garden & Sissinghurst Castle Garden
Dag 3: Nymans Garden & Wakehurst Place Gardens
Dag 4: Great Dixter


Merriments Gardens
Een nog redelijke jonge tuin met keurig uitgewerkte borders, allemaal verschillend van opbouw. U vindt hier veel heesters en grassen in de borders, aangevuld met vaste planten. De tuin is volgens de richtlijnen van de tuin Great Dixter (Christopher Loyd) opgebouwd. Tijdens een bezoek aan de kwekerij kunt u zich verbazen over het grote assortiment.

King John’s Nursery and Garden
Verborgen aan het einde van een stille plattelandsweg vindt u deze bijzondere kwekerij, tuin en het bijbehorende café. De King John's Nursery is gevestigd tussen de eikenbomen van het High Weald van East Sussex. De kwekerij is ontstaan uit twee verlaten kippenschuurtjes en de passie van de eigenaar om planten te kweken. Ondertussen is het uitgegroeid tot een plek waar u even kunt ontsnappen aan de dagelijkse zorgen. Het rustieke café, een welgevormde tuin en een winkel met diverse producten maken deze plek zeker een bezoek waard.

Pashley Manor Gardens
Toen de huidige eigenaren Pashley bijna 40 jaar geleden kochten, troff en ze een verwaarloosde tuin aan. Sindsdien zijn Pashley Manor Gardens getransformeerd tot romantische tuinen die gedurende de seizoenen elke keer een nieuwe identiteit aannemen. In de lente zijn de tuinen gevuld met bloesem, hyacinten en duizenden tulpen. Bij de overgang van lente naar zomer nemen de rozen, lelies en later de asters en dahlia’s het over en is de lucht gevuld met heerlijke geuren. Een absoluut hoogtepunt is de blauwe regen die de gevel blauwpaars kleurt. Bekijk hier alvast de plattegrond van de Pashley Manor Garden.

Sissinghurst Castle Garden
De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Sissinghurst Castle Garden is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting in Sissinghurst is uitbundig, maar goed in harmonie en heeft een natuurlijke uitstraling. De tuinen zijn verdeeld in tuinkamers met elk hun eigen thema. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een bezoek waard. Kom er hier achter wat voor irissen er te vinden zijn.

Nymans Garden
Deze tuinen werden met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson aangelegd. U vindt hier een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken en planten, opvallende grote dubbele borders en diverse ornamenten. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omringde rotstuin en heidetuin. Nieuw zijn de gerestaureerde rozentuin, het Arboretum en de verzonken rotstuin.

Wakehurst Place Gardens
De tuinen van Wakehurst Place zijn gelegen rondom een 16e -eeuws huis en zijn eigendom van de National Trust. De tuinen worden echter beheerd door de Royal Botanic Gardens Kew, tevens eigenaar van één van de grootste botanische tuinen ter wereld in Londen. Rondom het huis liggen prachtige siertuinen, schitterende borders in pasteltinten, een stuk bosland, grote vijvers, een mooie heidetuin met Japanse esdoorns en een natuurreservaat. Sinds 2000 is Wakehurst tevens het thuis van de Millennium Seed Bank, waar zaden van uit Engeland afkomstige planten en bloemen verzameld worden. Meer weten over Wakerhurst Place? Bekijk hier een fimpje over Wakehurst Place.

Great Dixter
Great Dixter staat met name bekend om haar connecties met twee grote namen uit de 20e -eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens in het begin van de 20e eeuw in opdracht van Lloyd’s vader de plannen schreef voor de renovatie van Great Dixter. Great Dixter is een prachtige tuin waar de bloemen- en kleurenpracht u als het ware overspoeld. Net als veel andere creaties van Lutyens zijn de tuinen grotendeels opgedeeld in verschillende tuinkamers met elk hun eigen karakter, zoals de verzonken vijvertuin, tropische tuinkamer en de bloemenborders achter het huis. Het overkoepelend thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen. Bekijk hier alvast de interactieve plattegrond van Great Dixter.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Hotel Best Western Royal Victoria ***
Ligging: Het hotel ligt direct aan de boulevard van St. Leonards on Sea, vlakbij Hastings. Ideaal om ’s avonds nog even uit te waaien aan het strand.
Faciliteiten: Dit sfeervolle hotel werd gebouwd in 1828. Een prachtige marmeren trap leidt u naar het restaurant met uitzicht op zee en een gezellige pianobar. Verder is het hotel voorzien van een lift, gratis wifi en een wasserij.
Kamers: De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen badkamer met bad/ douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten, haardroger en tv.

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Best Western Royal Victoria;
 • 3 maal ontbijt;
 • 3 maal diner;
 • overtocht naar Engeland per ferry;
 • begeleiding door deskundige chauffeur;
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à €75,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 75,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.385,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  bloemrijklandschapstuinmakkelijktouringcarferry

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving