• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Zuid-Duitsland

Duitsland

 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
 • Tuinreis Zuid-Duitsland
Met bezoek aan de Landesgartenschau 2020 en bloemeneiland Mainau
Het zuiden van Duitsland is één van de mooiste en grootste regio’s van het land. Tussen Stuttgart en de Bodensee bezoekt u diverse aantrekkelijke privétuinen die allemaal vanuit een persoonlijk idee over tuinen en tuinieren zijn aangelegd. Daarnaast wordt in 2020 de Landesgartenschau in Überlingen georganiseerd. In het stadje zijn allerlei nieuwe parken en tuinen aangelegd, waaronder zelfs een aantal drijvende tuinen. In juli mag ook zeker het kleurenspektakel van bloemeneiland Mainau niet ontbreken.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Palmen Garten Frankrfurt
Dag 2: Gartenfreunde in Köngen, Jurisch Rosengarten en Garten Schick
Dag 3: Pestalozzi-Gschwend en Landesgartenschau Überlingen 2020
Dag 4: Garten Kist en Bloemeneiland Mainau
Dag 5: Hermannshof

Palmen Garten Frankfurt
Deze botanische tuin met een klassieke indeling en grote kassen werd geopend in 1871. De tuin biedt veel mooie planten en bijzondere elementen, zoals een waterval, maar met name de kassen zijn spectaculair. Hier zijn ruim 20.000 planten te bewonderen, inclusief de zeldzame blauwe lotus. Om de meterslange palmen te kunnen huisvesten werden aan het einde van de 19e eeuw hoge kassen gebouwd. Bewonder hier de planten die bloeien in de verschillende seizoenen.

Gartenfreunde in Köngen
Bijna 70 jaar geleden werd de 'Settlers and Allotment Society' opgericht. Met veel enthousiasme van de leden ontstond er een park aan tuinen waar eerst een weiland was. De clubleden cultiveren hier hun tuinen naar eigen inzicht. Er worden groenten, kruiden, bessen, siergewassen, bloemen en fruitbomen met veel plezier gekweekt en verzorgd.

Jurisch Rosengarten
Verscholen tussen appel-, peren- en kersenbomen ligt de magische rozentuin van Wolfgang en Gabriele Jurisch. De tuin werd in 1986 met slechts een paar rozen gestart en is sindsdien geleidelijk gegroeid. Geur en kleur spelen hier de hoofdrol, dankzij de meer dan 1.200 rozenstruiken, waarvan 600 theehybriden, 400 struikrozen en 200 klimrozen.

Garten Schick
In deze tuin voelt men de liefde voor de natuur omdat Juliane Schick bij de aanplant rekening houdt met planten die insecten en vlinders aantrekken. Hier, in deze 'biotoop in de stad', voelen mensen en dieren zich thuis. ‘Mijn tuin pulseert en vibreert van anticipatie, vreugde, levensenergie’, zegt Juliane Schick. Als fotograaf met oog voor detail laat ze zich dagelijks door haar tuin en insecten inspireren.

Pestalozzi-Gschwend
Deze aangename parkachtige privétuin is goed onderhouden en laat de liefde voor tuinieren duidelijk zien. Ondanks dat de tuin niet erg groot is, is de beleving vanuit elke hoek anders. De tuin is aangelegd bij de 200 jaar oude (voormalige) boerderij en heeft een lindeboom als huisboom. Een deel van de tuin is ingericht met hagen, mooie bloemenborders en fruitbomen. De waterlelievijver, het tuinhuisje en de pergola zijn aantrekkelijke decoratieve elementen. Het lager gelegen terras wordt opgesloten met een gestapelde kalkstenen muur.

Landesgartenschau Überlingen 2020
De Landesgartenschau in Überlingen is te vergelijken met een kleinere versie van de Floriade. Eén van de uitgangspunten is het opfleuren en groener maken van vaak grijze gebieden met een industriële achtergrond door het aanleggen van parken en tuinen. Deze blijven na de show liggen en worden opgenomen door de lokale gemeenschap, waardoor elk jaar een klein stukje Duitsland wat groener wordt gemaakt. Het nieuwe gebied dat in Überlingen opgeknapt wordt ligt prachtig aan het blauwe water van de Bodensee. Dit grote project krijgt langzaam aan vorm. U kunt hier de promotiefilm 'Auf zu neuen Ufern' bekijken.

Garten Kist
U ervaart meteen hoeveel plezier de familie Kist aan hun tuin beleeft. De familie heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en een prachtig tuinparadijs gecreëerd. Naast de vijver met oeverplanten zijn de diverse tuinkamers allemaal even mooi en goed gevuld met een kleurrijke mix van planten. Het is een romantische tuin met bloeiende vaste planten en twee prachtige serres van groen staal en glas.

Bloemeneiland Mainau
In het zuidwesten van Duitsland ligt de Bodensee met in het midden het bloemeneiland Mainau, zo genoemd vanwege de grote hoeveelheid bloemen, planten en bomen die u hier vindt. In het voorjaar begint het bloemenfestijn met velden vol narcissen en tulpen. Daarna nemen de borders, de Italiaanse rozentuin, een hortensiastraat en een speciale tuin vol dahlia’s het over. Naast de vele mozaïeken en figuren van planten en bloemen kunt u het barokke slot, de kerk en de vlinder- en insectentuin bezoeken. Alvast even de sfeer van het eiland ervaren? Dat kan hier.

Hermannshof
De tuin bevindt zich op een bijzonder aantrekkelijke klimatologische locatie en maakt de aanplant van een grote verscheidenheid aan planten mogelijk. U kunt in de tuin meer dan 2.500 vaste planten en variëteiten leren kennen. Naast rijk bloeiende borders met gedurfde combinaties is er een stuk ingericht met tropische planten zoals banaan, palmen, bamboe en de bijzondere rijstpapierstruik. Het steppegebied, de prairie en moeraszone hebben hun eigen sfeer en bijzondere uitstraling. Bent u nieuwsgierig geworden naar de modeltuinen van de Hermannshof, klik dan hier.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:H+ Hotel Stuttgart Herrenberg ****
Ligging: Dit hotel ligt aan de rand van het historische en schilderachtige stadje Herrenberg.
Faciliteiten: Dit moderne hotel heeft twee sfeervolle restaurants waar streek- en internationale gerechten worden bereid. Er is een gezellige bar, een groot terras en in de ochtend een goed verzorgd ontbijtbuffet.
Kamers: Elegante kamers die stijlvol zijn ingericht met comfortabele bedden, een flatscreen tv, een bureau en er is gratis wifi . De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet, opmaakspiegel en haardroger.

Inbegrepen:


 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel H+ Hotel Stuttgart Herrenberg
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 109,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 70,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.469,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  bloemrijkprivetuingemiddeldtouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving