• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Vlaanderen en Picardië

Frankrijk

 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
 • Tuinreis Vlaanderen en Picardië
Bijzondere privétuinen in een historische omgeving!
In Vlaanderen en Picardië heeft men een passie voor tuinieren, wat resulteert in speelse tuinen die een lust voor het oog zijn. U bezoekt een mooie selectie aantrekkelijke privétuinen, elk met een uniek ontwerp, beplanting en sfeer. De indrukwekkende rozenkathedraal van Les Jardins de Sericourt is zeer de moeite waard, net als de uitgebreide rozencollectie van Jardin des Lianes. Door de afwisseling met stadsbezoeken leert u bovendien meer over de rijke geschiedenis van de regio.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Beeplant en Jardins du Mont des Récollets
Dag 2: Jardin des Lianes, Abbaye & Jardin de Valloires en les Jardins de Sericourt
Dag 3: Parc du Château de Creuse, stadsbezoek Amiens en le Jardin Floral de Digeon
Dag 4: Jardin Botanique du Beau Pays, stadsbezoek Boulogne-sur-Mer en Parc & Jardins du Château de Conteval
Dag 5: Luc en Frieda, stadsbezoek Brugge en de Pokertuin

Beeplant
Deze hobby kwekerij is het project van tuinarchitect Nicolas Janssens. Hij specialiseert zich voornamelijk in planten die vanwege hun geuren, kleuren en stuifmeel productie aantrekkelijk zijn voor allerlei insecten. De tuin loopt naadloos over in de omringende weilanden en akkers en laat goed zien hoe de planten uit de kwekerij er in hun volwassen vorm uitzien.

Jardins du Mont des Récollets
Deze prachtige privétuin kwam tot stand nadat de eigenaren de volledig vervallen boerderij en tuinen in 1990 kochten. De beplanting is geïnspireerd op de Vlaamse omgeving met veel regionale planten die u ook in de vrije natuur tegen kunt komen. Dit korte filmpje geeft een goed beeld van deze landelijk gelegen tuin.

Jardin des Lianes
Het doel van Jardin des Lianes is duidelijk: een wilde, vrije romantische tuin die gemakkelijk is in het onderhoud. Hier is elke plant, bloem en boom geselecteerd op de kleur, vorm of geur. Bijzonder zijn de uitgebreide collecties oude rozen, David Austin rozen en hortensia’s.

Abbaye & Jardin de Valloires
Deze botanische tuinen liggen rondom een abdij die stamt uit de 12e eeuw. Het ontwerp van de tuin werd gemaakt door ontwerper Gilles Clèment. De Jardin de Valloires is opgedeeld in verschillende tuinkamers met diverse kleurenthema’s en telt tegenwoordig maar liefst meer dan 5.000 plantsoorten die u hier kunt bewonderen.

Les Jardins de Sericourt
De tuinen van Séricourt zijn aangelegd naar het ontwerp van eigenaren en landschapsarchitecten Yves en William Gosse de Gorre. De tuin staat bekend om haar kunstig gesnoeide heggen die meerdere prijzen hebben gewonnen. De betoverende rozenkathedraal is zeker in juni het absolute hoogtepunt. Een persoonlijke rondleiding kunt u hier krijgen.

Parc du Château de Creuse
Deze prachtige tuin ligt rondom een typisch Frans kasteel dat gebouwd werd in de tijd van de beroemde Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. De eigenaren kochten het vervallen landgoed meer dan 20 jaar geleden, renoveerden het kasteel en legden de tuinen opnieuw aan met een schitterend eindresultaat.

Stadsbezoek Amiens
Amiens is de hoofdstad van de regio Picardië. De stad staat met name bekend om haar 13e -eeuwse gotische kathedraal, de grootste van haar soort en erkend als UNESCO Werelderfgoed. Wandel door het historische centrum, bezoek de kathedraal of geniet van één van de lokale specialiteiten.

Le Jardin Floral de Digeon
De tuinen bij dit Franse kasteeltje zijn opgedeeld in drie delen: het park, een moestuin en de rozentuin. De rozentuin en de moestuin zijn qua ontwerp tegenovergesteld: de rozentuin rondom de boerderijgebouwen heeft zachte lijnen, terwijl de moestuin met harde, geometrische lijnen de plantvakken verdeeld.

Jardin Botanique du Beau Pays
Deze botanische tuin combineert flora met fauna in het vogelrijk en de aantrekkelijke vlindertuin. De beplanting is verdeeld op basis van kleur, waarin vooral levendige kleuren als geel, oranje en rood terugkeren, of ingedeeld op bladtype, zoals gedeeltes met groenblijvende, gevlekte en purperen beplanting. Deze botanische tuin heeft veel te bieden zoals u hier kunt zien.

Stadsbezoek Boulogne-sur-Mer
Dit kleine stadje aan het Engelse kanaal is een rustige kustplaats met een mooie, oude binnenstad. Verken het oude ommuurde stadscentrum met een 12e -eeuwse klokkentoren (erkend als UNESCO Werelderfgoed), of juist het nieuwe centrum met hippe winkels, restaurants en bars.

Parc & Jardins du Château de Conteval
Hier vindt u een echte Franse kasteeltuin. Het park en kasteel stammen uit het einde van de 18e eeuw en zijn door wisselende eigenaren enorm verwaarloosd. Huidige eigenaar Sébastien Hoyer maakte hier een einde aan. Naast de 3.600 inheemse soorten vindt u hier ook veel exotische planten. De plattegrond met de indeling van het park vindt u hier.

Luc en Frieda
In het zuidwesten van België ligt deze romantische bloementuin. Centraal in de tuin staan de vele kleurrijke bloemenborders, die gevuld zijn met bloeiende vaste planten, hosta, grassen, clematis en rozen. Het is een relaxte, rustgevende tuin waar u optimaal kunt genieten van het groen om u heen. Die liefde voor mooie planten en varens is zichtbaar in deze tuin.

Stadsbezoek Brugge
De middeleeuwse stad is een van de meest bezochte steden in België. Brugge is echter meer dan een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten, maar is vooral een levendige stad waar het bourgondische leven zeer belangrijk is. U kunt overal heerlijk eten en drinken, en voor liefhebbers van chocolade is het de zevende hemel.

De Pokertuin
In het midden van een bosrijke omgeving ontdekt u de passie van de eigenaar: een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. In deze tuin zijn diverse borders aangelegd met mooie collecties van Zeeuws knoopje, zilverkaarsen, vuurpijlen, orchideeën en boompioenen.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Mercure Abbeville Centre ****
Ligging: Het hotel ligt in het centrum van Abbeville, de hoofdstad van Picardië. Gelegen in het noorden van Frankrijk vormt het een ideale basis om de tuinen van Picardië en Vlaanderen te verkennen.
Faciliteiten: Naast een fijne ligging in het centrum, is het hotel voorzien van een eigen bar en restaurant, waar u van het ontbijt en diner kunt genieten. Bij mooi weer kunt u plaats nemen op het terras. In het hele hotel kunt u gebruik maken van de gratis wifi.
Kamers: De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, flatscreen tv en telefoon.

Inbegrepen:


 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Abbeville Centre
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • stadsplattegronden van Amiens, Boulogne-sur-Mer en Brugge
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 165,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 70,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.525,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuincultuurmakkelijktouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving