• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Cotswolds

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
 • Tuinreis Cotswolds
Ga terug in de tijd in het meest inspirerende landschap van Engeland!
Het romantische gebied de Cotswolds is een van de meest charmante regio’s van Engeland, met uitgestrekte groene heuvels, beboste valleien en eeuwenoude, pittoreske dorpjes met cottagetuinen. Deze landelijke omgeving met prachtige landhuizen is van oudsher een grote inspiratiebron voor vele schrijvers. De afwisselende grondsoorten betekenen een grote diversiteit aan beplanting in het landschap en de tuinen van de Cotswolds.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Timbers Garden
Dag 2: Hidcote Manor Garden en Kiftsgate Court
Dag 3: Batsford Arboretum (mei) of Bourton House Garden (juni) en Sudeley Castle Gardens
Dag 4: Upton Wold, stadsbezoek Bourton-on-the-Water en Miserden Garden
Dag 5: Anne Hathaway’s Cottage, Upton House & Gardens en Bridge Nursery
Dag 6: Great Comp Garden

Timbers Garden
Deze privétuin is een uitstekend voorbeeld van een typisch Engelse landschapstuin. Eigenaresse Sue Robinson heeft haar tuin met goed oog voor detail, kleurcombinaties en plantsoorten zelf aangelegd. Hazelaars omringen de tuin, die verder gevuld is met een moestuin, pergola, wilde bloemenweide en een stukje bosland dat prachtige uitzichten biedt op de lagergelegen vallei.

Hidcote Manor Garden
De tuin van Hidcote Manor worden vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal aantrekkelijke tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Hier kunt u de tuin en haar bijzondere gesnoeide hagen bekijken.

Kiftsgate Court
Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. Er zijn veel Arts en Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende witte klimroos die in de zomermaanden erg indrukwekkend is. Al benieuwd naar de verschillende tuinkamers met deze kleurrijke borders? Laat u hier verleiden tot een eerste indruk.

Batsford Arboretum (mei)
De collectie van Batsford bevat een breed scala aan planten van over de hele wereld, met focus op Azië. Een waterloop, rotstuinen, bronzen beelden en Japans rusthuis versterken de oosterse sfeer. Dit arboretum fungeert tevens als zadenbank in het geval van uitsterven van de bedreigde wilde Chileense coniferen.

Bourton House Garden (juni)
Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen. Een eerste indruk van deze tuin krijgt u hier.

Sudeley Castle Gardens
Centraal in de Cotswolds ligt het grootse Sudeley Castle met klassieke tuinen onderverdeeld in tuinkamers, zoals de geheime tuin, de witte tuin en de oostelijke tuin. De bekendste kamer is de Queen’s Garden met geurende rozen, genoemd naar de vier koninginnen die hier gelopen hebben.

Upton Wold
Een met dwergmispel versierde trap komt uit op een groot gazon dat is omsloten door een strak geknipte taxushaag. Het prachtige uitzicht diende als inspiratie voor deze tuin. De taxushagen hebben de tuin in diverse tuinkamers verdeeld, zoals een formele tuin, symmetrische tuin, fruit- en groentetuin en veel borders op kleur.

Stadsbezoek Bourton-on-the-Water
Dit charmante dorp ligt in het hart van de Cotswolds en is een van de mooiste dorpen van Engeland. Het heeft een unieke aantrekkingskracht met gezellige winkels, restaurants en theehuisjes. U kunt hier heerlijk wandelen langs de rivier en de prachtige stenen boogbruggen.

Miserden Garden
Deze mooie, tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel met een heerlijke sfeer van vrede en rust. Dit is een heerlijke tuin voor een wandeling.

Anne Hathaway’s Cottage
Dit was het ouderlijk huis van Shakespeare’s vrouw Anne Hathaway en wordt gezien als de plaats waar hij haar het hof maakte. U bezoekt hier de prachtige, 500 jaar oude witte vakwerk cottage met een prachtig rieten dak en bijbehorende aantrekkelijke bloementuin. U kunt mee wandelen in deze korte film en de bloeiende tuin en het huis ontdekken.

Upton House & Gardens
De tuin ligt deels op een helling waardoor er unieke terrassen zijn ontstaan die een weids uitzicht geven over het omliggende landschap. Hier vindt u grote gazons, stenen trapjes, goed gevulde borders, boomgaarden en een moestuin. Bekijk hier het landhuis, de tuin en mooie landschap.

Bridge Nursery
Dit is een prachtige tuin met een grote diversiteit aan planten die het goed doen op kleigrond. De eigenaren geven u graag tips en zien het als een uitdaging om een afwisselende en interessante tuin te creëren. De graspaden leiden u langs de borders met ongebruikelijke planten.

Great Comp Garden
Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de mooie eigenzinnige tuin met prachtige en zeldzame planten rond een 17e -eeuws herenhuis. Tevens vindt u hier een grote verzameling salvia’s. Bent u ook een liefhebber van salvia's ? Ontdek hier de vele variëteiten.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Kings Court ***
Ligging: Deze 16e -eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de regio, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi , airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Inbegrepen:


 • 5 overnachtingen in driesterrenhotel Kings Court
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais - Folkestone)
 • stadsplattegrond van Bourton-on-the-Water
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 140,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.559,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  landschapstuinbloemrijkmakkelijktouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving