• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Dorset, Somerset en Wight

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
 • Tuinreis Dorset, Somerset en Wight
Tuinen in het zonnige zuiden van Engeland, inclusief een bezoek aan het eiland Wight
Tijdens deze tuinreis bezoekt u de prachtige tuinen in de zuidelijk gelegen graafschappen Dorset en Somerset. Op de derde dag bezoekt u het eiland Wight, waar u twee bijzondere tuinen bezoekt en het liefl ijke plaatsje Godshill. De tuinen die op het programma staan, zijn een mix van grote tuinen in het beheer van National Trust en privétuinen in verschillende stijlen: van romantische cottagetuinen tot grote landgoederen en van formele tuinen tot tuinen met een meer natuurlijke aanleg.

Let op: het programma van deze reis is gewijzigd ten opzichte van onze brochure naar aanleiding van de beschikbaarheid van de tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud).
Dag 1: Nettlestead Place
Dag 2: Minterne Garden (mei) of Knoll Gardens (juli), stadsbezoek Dorchester en Athelhampton House & Gardens
Dag 3: Overtocht Isle of Wight, Northcourt House, stadsbezoek Godshill en Mottistone Manor Gardens
Dag 4: The Old Rectory en Forde Abbey & Gardens
Dag 5: Longstock Water Garden (mei) of Mottisfont Abbey (juli), Terstan Gardens en Sir Harold Hillier Gardens
Dag 6: Belmont House & Gardens

Nettlestead Place
Nettlestead Place en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In 1913 werd het vervallen huis en het omliggende land opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen, waaronder een prachtige oude walnootboom, formele rozentuin en een verzonken vijvertuin. De tuinen van Nettlestead Place boeien telkens met andere charme die u hier kunt ervaren.

Minterne Garden (mei)
Deze prachtige tuinen zijn vormgegeven in hoefijzervorm rond het statige landhuis. U kunt hier heerlijk dwalen door de wilde, stille bostuinen. Minterne heeft een wereldberoemde verzameling Himalaya-rhododendrons en een reeks kleine meren, watervallen en beekjes.

Knoll Gardens (juli)
Deze tuinen zijn het paradijs van Neil Lucas, een autoriteit op het gebied van siergrassen. De natuurlijk aangelegde tuinen lijken net wilde bloemenweides en zijn gevuld met inspirerende combinaties van siergrassen, zeldzame bomen en heesters.

Stadsbezoek Dorchester
Aan het begin van de middag maakt u een tussenstop in Dorchester, de hoofdstad van Dorset. Het is van oudsher een historische marktplaats waar nog overblijfselen en ruïnes van de Romeinen uit het jaar 70 gevonden zijn. De stad telt meer dan 250 beschermde historische gebouwen.

Athelhampton House & Gardens
Deze formele tuinen zijn aangelegd tussen 1891 en 1899 in de Arts en Crafts stijl en werd ontworpen door Inigo Thomas en Reginald Blomfield. Het resultaat is een prachtige afwisseling tussen acht formele tuinkamers en het omliggende bosland. De prachtig verzorgde snoeivormen kunt u hier alvast bewonderen.

Northcourt House
Dit prachtige 16e -eeuwse huis, één van de grootste van Wight, staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving.

Stadsbezoek Godshill
Godshill lijkt zo uit een postkaart te komen, met leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u meerdere gezellige pubs en tearooms.

Mottistone Manor Gardens
Mottistone Manor en haar omliggende tuinen liggen in een beschutte vallei. Het middeleeuwse huis is prachtig en de tuinen zitten vol verrassingen met mooie heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, een rozentuin, een kleine hut en een heuse olijfgaard. De hoge borders hebben door de beplantinge een exotische uitstraling.

The Old Rectory
Een bijzondere privétuin die in de tweede helft van de 20e eeuw tot stand is gekomen en ooit het thuis was van Reynolds Stone, een bekende graveerkunstenaar. U kunt hier een ommuurde tuin, moestuin, boomgaard en geheime tuin bewonderen. Tevens vindt u hier meer dan 350 rozenstruiken, die absoluut de moeite waard zijn.

Forde Abbey & Gardens
Dit is een oude Cisterciënzer abdij die gebouwd werd in de 12e eeuw. De huidige tuinen zijn ontstaan in de 18e eeuw met een vijver, ommuurde tuin en bloembedden. Later werden het park, het grote arboretum en de rotsentuin aangelegd. De mooie tuinen met op de achtergrond de abdij maken het geheel bijzonder aantrekkelijk zoals u hier kunt zien.

Mottisfont Abbey (juli)
Deze romantische tuinen liggen rondom een herenhuis en zijn in beheer van de National Trust. Ooit heeft hier een klooster gestaan waar u nog enkele gotische overblijfselen van kunt bewonderen. De tuinen staan bekend om haar prachtige collectie rozen.

Terstan Gardens
Deze privétuin is in alle seizoenen mooi. Overvloedig aangeplant met bloemen is de tuin vanaf het vroege voorjaar al prachtig om te zien. U bezoekt hier een eigentijdse cottagetuin in een rustige omgeving. De tuin is aangevuld met een grote hoeveelheid potten die vanaf het voorjaar, wanneer ze gevuld zijn met bloeiende tulpen, telkens weer andere bloemen tonen waaronder veel ongewone planten. Eigenaresse Penny is kunstenaar en schrijver en laat zien dat ze oog voor detail, kleur en textuur, heeft. Zij heeft met haar tuin al in verschillende tijdschriften gestaan.

Longstock Water Garden (mei)
Deze tuin staat bekend als een van de beste watertuinen ter wereld. De rivier de Test is deel van deze watertuin, waardoor het water kristalhelder blijft. De tuin is de perfecte locatie voor een gevarieerde beplanting met alleen al meer dan veertig verschillende waterlelies. Deze lelies, de moerascypressen met luchtwortels en vele bloeiende vaste planten geven hier alvast een eerste impressie.

Sir Harold Hillier Gardens
De Sir Harold Hillier Gardens zijn een gespecialiseerd arboretum. Wandel door de rustige landschapstuin langs de vele bomen, struiken en heesters naar de diverse gebieden van de tuinen zoals de wintertuin, de Spring Walk, de Heather Garden en het Ampfield Wood. Wilt u alvast een voorproefje van deze tuinen? Dan kunt u hier terecht voor een korte film.

Belmont House & Gardens
De huidige lay-out van Belmont is afkomstig uit 1790 toen met een grondige renovatie van het terrein een nieuw ontwerp ontstond. De moestuin werd in 2001 gerestaureerd en heeft fruitbomen, groenten en bloemen. De oogst van planten en groente uit de moestuin zijn bovendien te koop. Ook de indrukwekkende Victoriaanse kas is een bezoekje waard. Wilt u alvast een even voorproeven? Bezoek hier de moes- en fruittuin.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:The Elstead ***
Ligging: Het hotel ligt in een rustige laan met veel groen in de kustplaats Bournemouth dat beroemd is om de grote zandstranden. In 20 minuten wandelt u naar het centrum of het strand.
Faciliteiten: Dit knusse driesterrenhotel scoort altijd hoog en is van alle gemakken voorzien met een restaurant, bar, gratis wifi en u kunt gebruik maken van de Nordic Leisure Club met kuurbad, een 14 meter lang verwarmd binnenbad en sauna.
Kamers: De comfortabele kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet, satelliet tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Inbegrepen:


 • 5 overnachtingen in driesterrenhotel The Elstead
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais - Folkestone)
 • stadsplattegronden van Bournemouth, Dorchester en Godshill
 • in mei begeleiding door reisleiding incl. gebruik audiosysteem en gratis oortjes
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 130,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

In mei gaat er deskundige reisleiding mee op reis!

  Sommige reizigers hebben uitgesproken behoefte te hebben aan tuinreizen met deskundige reisleiding. Om aan deze wens tegemoet te komen, biedt Kupers Tuinreizen in 2020 een aantal exclusieve reizen aan waarop u vergezeld wordt door een tuindeskundige. Zo ontvangt u onderweg nóg meer informatie geven over de omgeving en de geschiedenis, het ontwerp en de beplanting van de tuinen die u bezoekt. Bovendien kunt u tijdens deze reizen gebruik maken van ons audiosysteem. Door de handige oortjes kunt u de reisleiding altijd goed verstaan, waardoor u tijdens de tuinbezoeken niet dichtbij hoeft te blijven om de uitleg mee te krijgen. Zo kunt u rustig rondkijken en bijvoorbeeld stoppen om een foto te maken zonder dat u iets mist!
v.a.559,00
 • 14 juli, 6 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • NIET MEER BESCHIKBAAR

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  landschapstuinbloemrijkgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving