• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Historisch Buckinghamshire

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
 • Tuinreis Historisch Buckinghamshire
Een inspirerende reis langs oude landhuizen en prachtige tuinen
Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een mooi en heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes met vakwerkhuizen met rieten daken elkaar afwisselen. De welvaart betekent dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezoeken zijn. Laat u verrassen door Ightham Mote met haar karakteristieke slotgracht, de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor. De mooie tuinen zijn allemaal zeer aantrekkelijk en hebben allemaal een eigen karakter en sfeer.

Let op: het programma van deze reis is gewijzigd ten opzichte van onze brochure naar aanleiding van de beschikbaarheid van de tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud).
Dag 1: Mount Eprhaim Gardens (mei) of Great Comp Garden (augustus)
Dag 2: Chesham Bois House en Savill Garden
Dag 3: Waddesdon Manor en Stonor House
Dag 4: Ightam Mote

Mount Ephraim Gardens
Gelegen midden in het glorieuze landschap van Kent vindt u Mount Ephraim Gardens, bekend om haar spectaculaire Edwardiaanse tuinen. Sinds 1695 is het landgoed al in handen van de familie Dawes. Naast het centraal gelegen familiehuis is er 800 hectare bos, weilanden en een fruitboerderij. Opvallend, en aantrekkelijk in het gazon, is de laan met de in bijzondere vormen gesnoeide taxus. In de geurige rozentuin, de rots- en watertuin, de Japanse tuin en een groot arboretum kunt u telkens iets nieuws ontdekken.

Great Comp Garden
Dit is een paradijs voor tuinliefhebbers. Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Hier kunt u een mooie eigenzinnige tuin ontdekken met zeven hectare aan prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis. Deze verborgen schat van een tuin herbergt een Italiaanse tuin, romantische ruïnes, een tempel, betoverende boswandelingen en een grote collectie salvia’s die u hier kunt zien.

Chesham Bois House
"A beautifully designed paradise" ligt op een oud landgoed dat stamt uit de middeleeuwen. Deze tuin is het hele jaar mooi en een echte liefhebberstuin. Het eerste deel van de tuin is ommuurd en aangenaam warm. Hier staan op een mooie bestrating veel potten met succulenten. Langs het gazon zijn rijk gevulde en kleurrijke borders. Vanuit het houten prieel kijkt u uit over een smalle vijver met waterlelies en blauwe irissen. Er zijn veel bijzondere vaste planten waarbij met name de groeiwijze van de Echium pinana, die wel twee meter hoog kunnen worden, opvalt.

Savill Garden
De Savill Garden is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld in een collectie bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn. Tijdens de wandeling staan overal bankjes om even uit te rusten. De zeldzame planten van deze tuin kunt u hier ontdekken.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is gebouwd voor de Baron Ferdinand de Rothschild in 1870, om zijn kunst verzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis. Zo heeft men uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto en grote kassen maken onderdeel uit van het park. In de prachtige volières gemaakt in oosterse sfeer vindt u vele soorten vogels, waaronder ook bedreigde soorten. Bijzonder is ook het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt. De bijzondere volière, de Manor en de tuin van Waddesdon Manor kunt u hier bekijken.

Stonor House
U zult tijdens de wandeling door deze tuin zeker genieten van de sereniteit van de renaissance-vijvers en de fonteinen van de prachtige 17e-eeuwse Italiaanse pleziertuin. U wandelt hier tussen oude taxussen, geknipte hagen en overvloedige plant- en bloembedden. Over de kruidachtige bloemenborders en door de ijzeren poorten, kunt u een glimp opvangen van een tuindeel dat bekend staat als grootmoeders tuin. In het voorjaar is dit gebied bezaaid met narcissen en tegen het begin van de zomer wordt het overspoeld met de verleidelijke geur van bloeiende bloemen. Hier kunt u alvast kennismaken met Stonor House.

Ightham Mote
Bewonder deze romantische waterburcht uit de 14e eeuw, die ooit beschreven is als 'een van de mooiste en meest interessante van Engelse landhuizen'. Het bijna 700 jaar oude huis is omgeven door rustige tuinen met een boomgaard, meerdere waterpartijen, meren en een bos waar men heerlijk kan wandelen of picknicken. De gevarieerde tuinen van Ightham Mote liggen aan de voet van een diepe vallei en beslaan veertien hectare met een opeenvolging van waterpartijen. Bewonder alvast het opvallende en prachtige huis met de gracht.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadcentrum van Basingstoke. In de omgeving liggen onder andere het Jane Austen´s House Museum en Basing House in het schilderachtige dorpje Old Basing.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, een fijn terras, een koffiebar en lounge. Het sfeervolle, modern ingerichte restaurant biedt heerlijke Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen luxe badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Inbegrepen:


 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais - Dover)
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 89,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 105,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.399,00
 • 27 augustus, 4 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving