• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Shropshire

Groot-Brittannië

 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
 • Tuinreis Shropshire
Raak in de ban van dit rustige, groene graafschap met prachtige tuinen

Verleidelijke natuur en historische plaatsen geven dit centraal gelegen graafschap haar karakter. Tijdens deze tuinreis naar het hart van Engeland treft u een echte plattelandssfeer met kleine stadjes, smalle straatjes, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U bezoekt aantrekkelijke tuinen die verschillen in aard, lay-out en stijl. Bovendien maakt u een uitstapje naar Wales, waar net over de grens het bijzondere Powis Castle ligt.

Let op: Het programma van deze reis is gewijzigd ten opzichte van onze brochure naar aanleiding van de beschikbaarheid van de tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud).
Dag 1: Nettlestead Place en diner in een Engelse pub
Dag 2: Goldstone Hall Gardens, stadsbezoek Shrewsbury en Ruthall Manor
Dag 3: Stone House Cottage, Packwood House en Coughton Court
Dag 4: Hodnet Hall Gardens en Wollerton Old Hall
Dag 5: Powis Castle & Garden en Windy Ridge
Dag 6: Terugreis

Nettlestead Place
Nettlestead en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Na een periode van verwaarlozing, werden het huis en landgoed in 1913 verkocht en opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een prachtige oude walnootboom, een grote formele rozentuin, een 80 meter lange graveltuin en een verzonken vijvertuin. Hier kunt u alvast de sfeer van Nettlestead Place Gardens proeven.

Goldstone Hall Gardens
Deze tuinen zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft Helen hier een prachtige en productieve ommuurde (moes) tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten. De bogenlaan van blauweregen en clematis is een droom om te zien in de bloeiperiode.

Stadsbezoek Shrewsbury
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar vakwerkhuizen, tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of fl owers’ te danken heeft. Bijzonder is het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park.

Ruthall Manor
In het prachtige platteland van Shropshire ligt Ruthall Manor met een tuin die één hectare groot is. Deze intieme privétuin heeft een verzameling specimenbomen en is verdeeld in verschillende tuinen die zijn verbonden door kronkelende paden. De plantvakken zijn creatief aangeplant en er is zichtbaar rekening gehouden de vorm, kleur en textuur van de planten, zodanig aangeplant dat de tuin er prachtig uitziet. De beplanting is aangevuld met zeldzame en bijzondere planten.

Stone House Cottage
Deze romantische ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een prachtige, bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer.

Packwood House
Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin, de Yew Garden met meer dan 100 gesnoeide taxussen, is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. De tuinen staan daarnaast bekend om de bijzondere kleurrijke borders gevuld met ongewone planten en een prachtige moestuin.

Coughton Court
Deze tuinen zijn van de handen van Clare McLaren Throckmorton en haar dochter Christina Williams, een bekende tuinontwerpster. De omvangrijke ommuurde tuin bevat verschillende tuinkamers. U wandelt rustig langs de vroege zomertuin, een rode en witte tuin, een vijvertuin en diverse borders met kleurenthema’s. Het absolute hoogtepunt is het rozenlabyrint. U kunt alvast kennismaken met Christina Williams in dit interview.

Hodnet Hall Gardens
In de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens bloeien in het voorjaar de rhododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Grote groepen vaste planten en heesters worden afgewisseld met gazon waardoor de boeiende indeling zichtbaar is. De aanwezigheid van de vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is. In dit filmpje krijgt u een goed beeld van Hodnet Hall en haar prachtige tuin.

Wollerton Old Hall
Deze tuin wordt ook wel een typisch voorbeeld van een echte Engelse, moderne tuin genoemd, maar heeft echter ook veel klassieke en traditionele elementen. Bijzonder is dat er bijna uitsluitend gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl.

Powis Castle & Garden
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van weinige Italiaanse Renaissancetuinen uit de 17e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het juist informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring. De uitgesproken snoeivormen van de taxus kunt u hier alvast bekijken.

Windy Ridge
Deze privétuin heeft al meerdere prijzen gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windy Ridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp, strakke vormgeving en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan duizend soorten planten geplaatst worden.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Mercure Bewdley The Heath ****
Ligging: Het in rode bakstenen opgetrokken hotel is gelegen op een landgoed vlakbij Birmingham. Dit gerestaureerde Victoriaanse huis uit 1870 beschikt over originele gebeeldhouwde deuren, open haarden en glas-in-loodramen.
Faciliteiten: Ondanks de leeftijd van het hotel is het voorzien van alle hedendaagse gemakken. Een fitnessruimte, een spa met 25 meter bad, twee verlichte tennisbanen, een restaurant en bar met gezellige sfeer maken uw verblijf compleet.
Kamers: De moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, gratis wifi , telefoon, strijkijzer en koffie- en theefaciliteiten. Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Inbegrepen:


 • 5 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Bewdley The Heath
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner, waarvan 1 maal in een Engelse pub
 • Overtocht per Eurotunnel (Calais - Folkestone)
 • Stadsplattegrond van Shrewsbury
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 165,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 130,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.529,00
 • 14 juli, 6 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • NIET MEER BESCHIKBAAR

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuincultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving