• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Cultuurreis Jane Austen

Hampshire

 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
 • Cultuurreis Jane Austen
Duik in de wereld van één van de meest gelezen auteurs ter wereld: Jane Austen!

Tijdens deze 5-daagse cultuurreis staan zowel het leven en werk van Jane Austen als een breder inzicht in het leven in haar tijd centraal. Allereerst bezoekt u natuurlijk een aantal plaatsen waar Jane grote delen van haar leven doorbracht. Hier leert u gaandeweg allerlei details van haar werk en leven kennen, zoals wie haar familie en vrienden waren, hoe ze opgroeide, wat ze zoal deed op een dag en natuurlijk waar en hoe ze haar verhalen schreef. Jane’s boeken gaan vaak over de landadel en hun relaties, zoals hun buren, de lokale predikant en zijn gezin, vrienden en dergelijke, en elk boek geeft een wisselend inzicht in het leven van de verschillende sociale klassen en hun ervaringen, gedachten, kansen en problemen. Om die reden focust deze reis zich daarnaast ook op verschillende elementen van het algemene leven in Engeland tijdens de 18e en 19e eeuw. De bezoeken aan onder andere Chawton House, Jane Austen’s House Museum en Bath zijn zo niet alleen interessant vanwege hun relatie met Jane, maar ook omdat ze elk laten zien hoe verschillende sociale klassen leefden in die tijd. Chawton House was niet alleen het huis van Jane’s broer Edward, maar ook een voorbeeld van een huis van de landadel, terwijl Jane, haar moeder en zus in een eenvoudiger huis in het dorp woonde. In Bath ziet u niet alleen de plaatsen waar de Austen familie woonde, maar ook waar de high society elkaar ontmoette, wandelde en zichzelf vermaakte met theedrinken en dansen, zoals beschreven in Northanger Abbey en Persuasion. Uppark House geeft u het gevoel alsof u door Mansfield Park of Netherfield loopt.

Een aantal bezoeken is uitgebreid met een rondleiding, waardoor u extra inzicht krijgt in bijvoorbeeld het belang van Jane Austen’s boeken, haar relatie met Winchester of de invloed van Bath op haar werk. U verblijft tijdens deze reis in een luxe viersterren hotel vlakbij Basingstoke, op korte afstand haar geboorteplaats Steventon, Chawton en Winchester. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de verschillende programma onderdelen.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende plaatsen (onder voorbehoud):
Dag 1: Chilham Castle & Chilham
Dag 2: Chawton House, Jane Austen’s House Museum & Uppark House and Garden
Dag 3: Dagtocht naar Bath, inclusief bezoek aan het Jane Austen Centre
Dag 4: Winchester Cathedral, stadsbezoek Winchester & the Vyne
Dag 5: Jane Austen Experience bij het Mercure Box Hill Buford Bridge Hotel


Stadsbezoek Chilham en Chilham Castle Garden
Het pittoreske plaatsje Chilham ligt in het zuidoosten van Engeland, vlakbij de kathedraalstad Canterbury. Veel van de gebouwen hebben een karakteristiek en historisch uiterlijk, met de bekende houten balken, wat het een geliefde plaats maakt voor filmopnames, zoals BBC verfilming van Emma uit 2009. Als eerste heeft u de gelegenheid om de tuinen van Chilham Castle te bewonderen, die het resultaat zijn van twee grote herinrichtingen in de 18e eeuw, en net als veel van Jane Austen’s personages een wandeling maken door de tuinen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid Chilham verkennen.

St. Nicolas Church
De St. Nicolas Church is de enige kerk in het plaatsje Chawton en ligt op kleine afstand van de cottage waar Jane met haar moeder en zus Cassandra woonde. Jane’s moeder en Cassandra zijn hier na hun overlijden begraven. Voor u Chawton House bezoekt, heeft u de tijd om hun graven en de bijna 150 jaar oude kerk te bezoeken. De rustige omgeving en de setting in het platteland, omringd door groene weilanden, geven het gevoel alsof er sindsdien weinig veranderd is.

Chawton House
U begint uw nadere kennismaking met het leven en werk van Jane Austen met een bezoek aan Chawton House. Dit huis en bijbehorend landgoed was ooit Edward, de derde broer van Jane, terwijl Jane, Cassandra en hun moeder in een cottage enkele honderden meters verderop woonden. Jane kwam hier vaak op bezoek en noemt Chawton meerdere keren in haar brieven als ‘the Great House’. Hier kwam ze om te dineren met haar familie, als een bestemming voor een korte wandeling of om simpelweg haar favoriete nichtje Fanny te bezoeken. Bij Chawton House kunt u het historische huis zelf en de tuinen bezichtigen. U wordt eerst ontvangen voor een rondleiding, waar u meer leert over Jane Austen, haar tijd in Hampshire en het huis zelf.

Lunch bij Cassandra’s Cup
Na uw bezoek aan Chawton vertrekt u gezamenlijk naar het centrum van Chawton, waar u luncht bij de gezellige traditionele Engelse tearoom Cassandra’s Cup. Hier kunt u genieten van een heerlijke lunch met sandwiches, salade en een drankje. De tearoom ligt tegenover Jane Austen’s House Museum en in het midden van Chawton.

Jane Austen’s House Museum
Dit huis is het enige huis waar Jane Austen woonde en werkte dat nog is opengesteld voor publiek. Zij, haar moeder, zus en familievriendin Martha Lloyd verhuisden in 1809 naar dit huis, dat onderdeel was van het landgoed dat derde broer Edward had geërfd. Hier (her)schreef en publiceerde ze haar belangrijkste werken, waaronder Pride and Prejudice, Emma, Mansfield Park, Northanger Abbey en Sense and Sensibility. Tijdens uw bezoek wandelt u langzaam door het huis en kunt u onderweg de verschillende kamers, het meubilair en verschillende van Jane’s persoonlijke eigendommen bewonderen. Onder andere haar schrijftafel, ring, verschillende brieven en diverse van haar boeken kunt u verspreid door het museum bekijken. Bekijk hier welke 41 objecten er in het huis te vinden zijn.

Uppark House and Gardens
Uppark is een prachtig 17e-eeuws huis vlakbij het plaatste South Harting. Hoewel Uppark House geen directe connectie heeft met Jane Austen, behalve dat het op ongeveer 30 kilometer ligt van Chawton, is het daarentegen wel een uitstekend voorbeeld van een landhuis afkomstig uit haar tijd. De originele historische inrichting geeft een interessant tijdbeeld op het leven van de Britse aristocratie uit die tijd, die een grote rol spelen in haar boeken. Uppark House kan bijvoorbeeld vergeleken worden met Mansfield Park (uit Mansfield Park) of Netherfield (zie Pride & Prejudice), en vormt in die context een boeiende toevoeging aan deze cultuurreis. Ontdek hier de verschillende kamers in het huis.

Dagexcursie naar Bath inclusief stadswandeling en bezoek aan het Jane Austen Centre
Aangezien Jane Austen 6 jaar van haar leven doorbracht in Bath, kan een bezoek aan deze stad niet op het programma ontbreken. Gedurende de 18e en 19e eeuw was Bath een centrum van de high society van Engeland, een kuuroord waar de culturele en sociale elite van Engeland naar heen trok om te baden, socializen en natuurlijk om gezien te worden. Het was een stad waar men naar toe ging om te flaneren in de mooiste kledij, vrienden te ontmoeten en bals bij te wonen. Ontdek hier alvast het sfeervolle Bath.


Uw bezoek begint met een stadswandeling, waarin u onder andere langs verschillende plaatsen komt waar Jane ooit gewoond heeft of vaker kwam. Hierna bezoekt u het Jane Austen Centre, één van de meest populaire aan Jane Austen gerelateerde plaatsen in Engeland. Het huist een permanente tentoonstelling over Jane Austen en haar leven in Bath en duikt onder andere in haar fascinatie voor de stad en de invloed die het leven daar heeft gehad op haar en haar werk. Na het ochtend programma heeft u de middag vrij om op eigen gelegenheid in Bath door te brengen. Kom er hier achter wat u echt moet weten over het Jane Austen Centre.

Stadsbezoek Winchester inclusief rondleiding kathedraal
Winchester is een kleine stad gelegen in het centrum van het graafschap Hampshire. Het kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, met monumenten uit de Romeinse tijd, middeleeuwen en de 19e eeuw. Daarnaast is het de stad waar Jane Austen de laatste twee jaar van haar leven woonde en uiteindelijk overleed. Uw bezoek aan Winchester begint met een rondleiding door Winchester Cathedral. Hier leert u niet alleen meer over dit imposante gebouw en diens bijzondere architectuur, maar ook over Jane’s tijd in Winchester en haar connectie met de kathedraal. Na dit bezoek heeft u enkele uren vrije tijd, waarin u op eigen gelegenheid een aantal van de vele bezienswaardigheden in de buurt van de kathedraal kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het huis waar Jane haar laatste maanden doorbracht, of bezoek Winchester Castle, Wolvesey Castle of het Winchester City Museum.

The Vyne
The Vyne is een 16e-eeuws landgoed en landhuis in Tudor stijl vlakbij Basingstoke. Het werd gebouwd door William Sandys, één van de meest belangrijke personen aan het hof van Hendrik de Achtste, die hier ooit met zijn tweede vrouw Anne Boleyn op bezoek kwam. Tussen 1791 - 1819 was Jane’s oudste broer James de predikant van Sherborne St John, het dorpje vlakbij the Vyne. Jane en haar zus Cassandra waren meerdere keren te gast bij hun broer en bezochten gezamenlijk meerdere dansfeesten die door de eigenaren van the Vyne gehouden werden. James’ zoon trouwde jaren later met een nichtje van de eigenaren van The Vyne. Ontdek hier waarom The Vyne een prachtig landhuis is.

Jane Austen Experience bij het Mercure Box Hill Buford Bridge Hotel
Sinds het 200-jarig jubileum van het overlijden van Jane Austen in 2017 organiseert het Mercure Box Hill Buford Bridge Hotel een unieke Jane Austen Experience. Jane verbleef ooit zelf in het hotel en er wordt gezegd dat ze er een deel van Emma heeft geschreven. Dit is goed mogelijk, aangezien een deel van het verhaal zich afspeelt op de beroemde Box Hill, een nabij gelegen heuvel wiens landschap al vele jaren een grote inspiratiebron vormt. U wordt hier ontvangen met een speciale kaart van de omgeving, waarmee u een wandeling van ongeveer een uur naar Box Hill maakt. Na de wandeling keert u terug naar het hotel, waar u een heerlijke afternoon tea gevuld met de favoriete gerechten van Jane Austen geserveerd krijgt.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Het luxe Crowne Plaza Basingstoke hotel ligt slechts enkele kilometers van het oude marktstadje Basingstoke, waar Jane Austen en haar zus vroeger naar dansfeesten gingen.
Faciliteiten: Het hotel is uitgerust met een eigen restaurant en bar, waar u ’s ochtends en ’s avonds van het ontbijt en diner geniet. Er zijn verschillende wellness faciliteiten aanwezig, waaronder een sauna en fitness apparaten. U kunt gratis gebruik maken van de wifi en er is roomservice.
Kamers: De kamers zijn modern ingericht en uitgerust met bureau en/of zithoek. Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad/douche en toilet, tv en gratis koffie- en theefaciliteiten.

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke;
 • 4 maal ontbijt;
 • 4 maal diner;
 • 1 maal lunch op dag twee;
 • Overtocht naar Engeland per Eurotunnel;
 • Stadsplattegrond van Chilham, Bath en Winchester;
 • Begeleiding door deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon;
 • Entrees ter waarde van ca. £ 110,- per persoon;
 • Niet genoemde lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.439,00
 • 13 september, 5 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • NIET MEER BESCHIKBAAR

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  cultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving