• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Themareis Jane Austen

Hampshire

 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
 • Themareis Jane Austen
Duik in de wereld van één van de meest gelezen auteurs ter wereld!

Tijdens deze themareis staat het leven en werk van Jane Austen centraal. Haar zes boeken, waarin het lief en leed van de 18e eeuwse Britse landadel centraal staat, hebben haar een wereldwijde schare fans opgeleverd waardoor ze één van de best gelezen auteurs ter wereld is. Tijdens deze reis staan de huizen, tuinen en steden centraal waar Jane Austen en haar familieleden opgroeiden, naar dansfeesten gingen, het theater bezochten en uiteraard waar Jane haar boeken schreef. Op deze manier leert u gaandeweg allerlei details van haar werk en leven kennen.

Let op: Het programma van deze reis is gewijzigd ten opzichte van onze brochure naar aanleiding van de beschikbaarheid van de tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud).
Dag 1: Chilham Castle Garden
Dag 2: Chawton House & Garden en Jane Austen’s House Museum
Dag 3: Stadswandeling Bath, Jane Austen Centre en stadsbezoek Bath
Dag 4: Winchester Cathedral, stadsbezoek Winchester en Uppark House & Garden
Dag 5: High tea bij het Mercure Box Hill Burford Bridge

Chilham Castle Garden
Het pittoreske plaatsje Chilham heeft veel gebouwen met een historisch uiterlijk, wat het een geliefde plaats voor filmopnames maakt. Zo vormde Chilham het toneel van de BBC verfilming van Emma uit 2009. U heeft de gelegenheid om de tuinen van Chilham Castle te bewonderen, waarna u op eigen gelegenheid het dorpje kunt verkennen. Wilt u alvast een eerste indruk van Chilham dan kunt u hier terecht.

Chawton House & Garden
Chawton House was ooit van één van Jane’s broers, die hier samen met haar moeder en zus regelmatig op bezoek kwam om te dineren, thee te drinken of haar favoriete nichtje te zien. U wordt ontvangen in de Great Hall, waarna u een uitgebreide rondleiding krijgt door het huis. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de tuinen bewonderen, waarin invloeden van Lancelot Brown en Edwin Lutyens te herkennen zijn. Aan de hand van deze persoonlijke eigendommen kunt u Jane alvast beter leren kennen.

Jane Austen’s House Museum
Dit huis is het enige huis waar Jane Austen woonde dat nog is opengesteld voor publiek. Hier schreef zij haar belangrijkste werken, waaronder Pride and Prejudice. U kunt op uw eigen tempo door de kamers wandelen, waar een indrukwekkende collectie aan objecten tentoongesteld worden, zoals Jane’s schrijftafel en persoonlijke eigendommen als sieraden en brieven. Ook de tuin kunt u bezoeken, die is ingericht zoals deze er in Jane’s tijd uit zou hebben gezien.

Stadswandeling Bath
Aangezien Jane vijf jaar in Bath doorbracht, kan een bezoek aan deze stad niet op het programma ontbreken. Uw bezoek begint met een stadswandeling onder leiding van een ervaren gids, waarbij de plaatsen waar Jane tussen 1801 en 1806 woonde centraal staan, net als de plekken die ze regelmatig bezocht en uiteraard locaties die u wellicht herkent uit haar boeken of de verfilmingen.

Jane Austen Centre
Het Jane Austen Centre biedt een permanente tentoonstelling over Jane’s leven in Bath en de invloed die het heeft gehad op haar, haar familie en haar werk. De tentoonstelling is niet alleen informatief opgezet, maar bevat ook interactieve elementen. Zo kunt u een exclusieve film bekijken met Adrian Lukis (de acteur die Mr. Wickam speelde in de bekende BBC verfilming van Pride and Prejudice) en kunt u zich in Regency kledij verkleden. Klik hier voor een impressie van het Jane Austen Centre.

Stadsbezoek Bath
Gedurende de 18e en 19e eeuw was Bath het centrum van de high society van Engeland, een kuuroord waar de elite van Engeland naartoe trok om te baden en te socializen. De stad kent vele bezienswaardigheden die herinneren aan deze tijd, zoals de pleinen Queen Square en Circus, Bath Abbey, de Assembly Rooms en natuurlijk de Romaanse baden. Naast alle bezienswaardigheden is Bath een leuke stad om te winkelen en zijn er restaurants, koffietentjes en pubs in overvloed.

Winchester Cathedral
Winchester Cathedral is één van de grootste gotische kathedralen van Europa, die in haar lange geschiedenis meerdere koninklijke begrafenissen en huwelijken heeft gezien. Het is tevens de plaats waar Jane na haar vroege overlijden werd begraven. U krijgt een rondleiding met Jane Austen thema, die een intiem en vaak verrassend kijkje biedt in Jane’s leven, de maanden die ze in Winchester doorbracht en haar connecties met de kathedraal. De rozenkweker David Austen heeft een witte roos vernoemd naar Winchester Cathedral. Voor het grondplan en de indeling van de kathedraal kunt u hier terecht.

Stadsbezoek Winchester
Ga na het kathedraalbezoek op zoek naar het huis waar Jane haar laatste maanden doorbracht, of bezoek één van de bezienswaardigheden als Winchester Castle, Wolvesey Castle of het Winchester City Museum. In de winkelstraten kunt u leuke souvenirs vinden of bezoek één van de vele cafés, restaurants en koffiewinkels.

Uppark House & Garden
Uppark is een prachtig 17e-eeuws herenhuis gebouwd op een hoogte en heeft daardoor een uitzonderlijk mooi uitzicht. Het is echt een magische plek. Uppark werd gebouwd in de jaren 1680 door Lord Gray van Warke, later de eerste graaf van Tankerville. De verschrikkelijke brand in 1989 liet eigenlijk alleen de muren van het gebouw staan. Gelukkig zijn de meeste schilderijen en meubels gered en bewaard gebleven. Het gebouw is sindsdien volledig gerestaureerd en heropende zijn deuren in 1995. Ondanks de brand is dit landhuis een van de minst veranderde landhuizen in Engeland dat een mooi beeld geeft hoe de hogere klasse leefde in het Victoriaanse tijdperk. De rustige tuin heeft veel gazons die tot aan het huis doorlopen naast sereen opgebouwde borders. Bewonder Uppark in de verstilling van de winter hier.

High tea bij het Mercure Box Hill Burford Bridge
Jane verbleef ooit zelf in dit karakteristieke hotel en er wordt gezegd dat ze hier een deel van Emma heeft geschreven. Dit is goed mogelijk, aangezien een deel van het verhaal zich afspeelt op de beroemde en nabijgelegen Box Hill. U kunt hier genieten van een heerlijke high tea met Jane’s favoriete gerechten.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadcentrum van Basingstoke. In de omgeving liggen onder andere het Jane Austen´s House Museum en Basing House in het schilderachtige dorpje Old Basing.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, een fijn terras, een koffiebar en lounge. Het sfeervolle, modern ingerichte restaurant biedt heerlijke Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen luxe badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Inbegrepen:


 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • Overtocht per Eurotunnel (Calais - Folkestone)
 • Stadsplattegrond van Bath en Winchester
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 115,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.459,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  cultuurgemiddeldtouringcartrein

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving