• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Bloemenrivièra

Italië

 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
 • Tuinreis Bloemenrivièra
Combineer mediterrane tuinen met stadsbezoeken aan Monaco en Nice!
Tijdens deze 8-daagse tuinreis bezoekt u diverse tuinen, parken, huizen en steden die gelegen zijn langs de Italiaanse Bloemenrivièra. Deze streek, onderdeel van de grotere provincie Ligurië, staat bekend om haar grote natuurschoon en prachtige flora en fauna. De tuinen die op het programma staan vormen een diverse mix van landgoederen, verborgen parels en prachtige villa’s en hun tuinen. De charmante dorpjes en kustlijn vol rotsstranden en bloemen maken de Bloemenrivièra één van de mooiste plekjes in Italië.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: Garten der Sinne
Dag 2: Stadsbezoek Varese
Dag 3: Giardini Botanici Hanbury, stadsbezoek Menton en Giardino di Villa Boccanegra
Dag 4: Parc Floral Phoenix, stadsbezoek Nice en Villa Ephrussi de Rothschild
Dag 5: Serre de la Madone en stadsbezoek Monaco
Dag 6: Giardino Esotico Pallanca en Parco di Villa Ormond
Dag 7: Villa Cicogna Mozzoni
Dag 8: Les Jardins Fruitiers de Laquenexy


Garten der Sinne
Deze bijzondere tuin is ingedeeld in een aantal tuinkamers, waaronder een geluiden-, rozen-, jaargetijden-, meditatie-, theater- en grindtuin. De zintuigen zijn het uitgangspunt bij de beleving in deze tuin. Bijzonder is de verboden tuin die vol staat met giftige planten.

Stadsbezoek Varese
Op slechts vijf kilometer van de Zwitserse grens ligt het stadje Varese, dat ook wel ‘città-giardino’, ofwel tuinstad, wordt genoemd. Bezoek de Giardini Estensi, het sfeervolle centrum of één van de vele paleizen.

Giardini Botanici Hanbury
De Giardini Botanici Hanbury zijn vernoemd naar de man die de tuinen in 1867 oprichtte, botanist Sir Thomas Hanbury. Nadat de tuinen zwaar verwaarloosd werden, kwamen ze in 1983 in handen van de Universiteit van Genua. Sindsdien zijn er hier meer dan 5.800 plantsoorten te vinden. Deze korte film geeft een goed overzicht van de tuin met haar exotische uitstraling.

Stadsbezoek Menton
Net over de Italiaanse grens ligt het kleurrijke stadje Menton direct aan de Middellandse zee. Menton is een bijzonder plaatsje met charmante huisjes, heerlijke streekproducten en uniek microklimaat. Hier kunt u door de winkelstraatjes wandelen, de basiliek bezoeken of een kijkje nemen bij de haven.

Giardino di Villa Boccanegra
Hoewel de wortels van deze tuinen teruggaan tot de 16e eeuw, is het huidige uiterlijk grotendeels bepaald door de aanpassingen tijdens de 20e eeuw. De tuin is onderverdeeld in verschillende delen, zoals een mediterraan bos, olijfgaard vol oude olijfbomen, moestuin en een boomgaard.

Parc Floral Phoenix
Dit is één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Nice, wat grotendeels te danken is aan de interessante combinatie van botanische tuin en dierentuin. U vindt hier, naast een enorme biodiversiteit met meer dan 2.500 plantensoorten, ook tropische vogels, schildpadden en apen. Tijdens uw wandeling door deze tuin wordt u telkens weer verrast.

Stadsbezoek Nice
Nice is de hoofdstad van de Côte d’Azur en is van oudsher een geliefde bestemming van de Engelsen, die graag flaneren op de boulevard ‘Promenade des Anglais’ die naar hen is vernoemd. Dankzij de vele bezienswaardigheden, de sfeervolle terrasjes, kleine winkels, diverse musea en de pleinen Cours Saleya en Place Massena hoeft u zich hier niet te vervelen.

Villa Ephrussi de Rothschild
De roze villa ligt direct aan de kust en werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd in opdracht van de excentrieke Franse barones Béatrice de Rothschild. Het zachte mediterrane klimaat zorgt ervoor dat hier veel bijzondere planten en struiken kunnen groeien. Bekijk hier de zacht roze villa met haar bijzondere tuinen.

Serre de la Madone
Deze tuinen werden aangelegd door de Britse tuinontwerper Lawrence Johnston. Hij paste heggen en lage muurtjes toe om de tuin op te delen in verschillende gebieden, waardoor de tuin soms als een doolhof aanvoelt. Dit gevoel wordt versterkt door de exotische en weelderige beplanting die Johnston van zijn wereldreizen meebracht. Bent u nieuwsgierig geworden naar de tuin van deze Engelsman dan kunt u een prachtige wandeling verwachten.

Stadsbezoek Monaco
Monaco is een rijke dwergstaat gelegen aan de Middellandse Zee en is, op Vaticaanstad na, het kleinste en dichtstbevolkte land ter wereld. Bezoek het Prinselijk Paleis, het bekende casino, de Jardin Exotique de Monaco of kathedraal Saint Nicolas.

Giardino Esotico Pallanca
Deze tuin is al vier generaties in privébezit van de Pallanca familie, die hier een prachtige collectie cactussen en vetplanten hebben opgebouwd. De combinatie van de beplanting, de schaduwrijke gebieden, en het uitzicht op zee maken dat er hier een mediterrane sfeer hangt. Hier kunt u alvast de grote verzameling cactussen bekijken.

Parco di Villa Ormond
De tuinen van Villa Ormond zijn rijk aan exotische en zeldzame planten en bloemen. Verspreid door de tuinen zijn elementen als trappen en fonteinen geplaatst. De tuin kent diverse tuinkamers, waarvan de Italiaanse en de Japanse tuinen, de oude olijfgaard en de palmentuin de opvallendste zijn.

Villa Cicogna Mozzoni
Bij deze prachtige Vila Cicogna Mozzoni is een perfecte balans gecreëerd tussen tuin en villa. Het noordelijke terras is een prachtige openlucht woonkamer ingericht met beelden en fonteinen. Aan het einde van de Renaissancetuin vindt u één van de meest gevierde watertrappen uit de 16e eeuw. Enkele foto's van de villa en de tuin kunt hier bekijken.

Les Jardins Fruitiers de Laquenexy
Ontdek de geheime schatten in deze boomgaard! Verdeeld over bijna vier hectare vindt u hier tuinpaden die u leiden door maar liefst veertien themagebieden. Variërend van een kruiden- en groentetuin tot een tuin met eetbare bloemen en een ‘verboden tuin’, het aanbod is reuze.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Hotel Lolli Palace ***
Ligging: Het hotel is gevestigd in een art-nouveaustijl gebouw aan de promenade Imperatrice in San Remo. Het hotel is omringd door palmen en ligt op slechts 50 meter van de zee.
Faciliteiten: Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van een solarium op het dak met heerlijke ligstoelen. Verder wordt er in het restaurant dagelijks ontbijt geserveerd en ‘s avonds een diner met lokale producten en Ligurische specialiteiten.
Kamers: De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over telefoon, tv en een eigen badkamer met bad/douche, haardroger en toilet.

Overnachtingshotel Mulhouse Bristol *** Dit hotel ligt in het centrum van Mulhouse, ongeveer halverwege de reis van Nederland naar de Bloemenrivièra. De kamers zijn comfortabel en beschikken over eigen badkamer met bad/douche, toilet een haardroger. U wordt in de avond ontvangen met een diner in het eigen restaurant, waar in de ochtend ook het ontbijt wordt geserveerd. U kunt gebruik maken van de gratis wifi.

Inbegrepen:


 • 2 overnachtingen in driesterrenhotel Bristol Mulhouse
 • 5 overnachtingen in driesterrenhotel Lolli Palace
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • stadsplattegronden van Varese, Menton, Nice, Monaco en San Remo
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 140,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 90,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.659,00
 • 06 september, 8 dagen
 • Prijs word opgehaald
 • BOEKEN

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  cultuurbotanischuitdagendtouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving