• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Toscane

Italië

 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
 • Tuinreis Toscane
Ontdek het grootste openluchtmuseum ter wereld en kijk uw ogen uit in Toscane. Schitterende tuinen, authentieke steden en een groots aanbod aan kunstschatten en glooiende landschappen. Tijdens deze 8-daagse tuinreis zullen we een gevarieerd aanbod aan tuinen bezoeken in Italië, maar we maken ook uitstapjes naar Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.

Tijdens deze reis bezoeken wij (onder voorbehoud) de volgende tuinen:
Dag 1: Garten der Sinne
Dag 2: Giardino La Cervara Abbazia
Dag 3: Villa Garzoni Collodi & stadsbezoek aan Lucca
Dag 4: Villa Medicea di Castello & stadsbezoek aan Florence & Palazzo Corsini Garden
Dag 5: Villa Poggio Torselli & stadsbezoek aan Siena
Dag 6: Stadsbezoek Pisa, Villa Reale & Jardin Tintori Hesperidarium
Dag 7: Villa Cicogna Mozzoni
Dag 8: Les Jardins Fruitiers de Laguenexy


De getoonde foto's/video's op de kaart zijn geen eigendom van Kupers Tuinreizen en zijn bedoeld ter sfeerimpressie.


Garten der Sinne
Het belangrijkste project van "Garten ohne Grenzen" is de tuin Garten der Sinne, nabij Merzig. De tuin is ingedeeld in een aantal tuinkamers. Zo vinden we hier een geluidentuin, een rozentuin, een jaargetijdentuin, een meditatietuin, een theatertuin met amphitheater, een gevoelstuin, een kleurentuin en een kindertuin. Maar er is veel meer te zien. Het hoogtepunt is een grindtuin, gemaakt naar een idee van Beth Chatto. De kleurenpracht hierin is overweldigend.


Giardino La Cervara Abbazia
In de 14de eeuw woonden er monniken in de Abdij van La Cervara. De moestuin van deze monniken is de enige in Italiaanse stijl met een monumentale status in Liguria. De moestuin beslaat twee niveaus. Het onderste niveau heeft een 17-eeuwse fontein, met daaromheen formele haagjes in geometrische vormen en ornamenten. De beplanting langs de muren, in de borders en de druivenstekjes zijn een mooi geheel in het ontwerp. Op het bovenste niveau vinden we een patio, waarvan de pilaren en het plafond volledig zijn begroeid met Sterjasmijn.


Villa Garzoni Collodi
Villa Garzoni met z’n monumentale tuin is gelegen aan de voet van het middeleeuwse stadje Collodi, een versierd barok spektakel in een landelijke vallei. De tuin stijgt van een halfronde parterre, door middel van trappen, naar verschillende waterpartijen aan de rand van het bos. De structuur van de tuin is overwegend geometrisch van ontwerpen, echter de combinatie tussen natuur en kunst zorgt voor een uniek geheel.
Bekijk hier alvast een voorproefje over de tuinen van Villa Garzoni, doormiddel van dit filmpje of bekijk de plattegrond hier.


Lucca
Het kleine plaatsje met compact stadscentrum heeft smalle straatjes en een prachtig rond marktplein. De stad bevindt zich binnen stadsmuren, welke geheel te bewandelen zijn en een mooie route vormen met een prachtig uitzicht over de stad. Enkele bezienswaardigheden zijn de San Martino kathedraal, Palazzo Ducale, de St. Frediano basiliek en Palazzo Pfanner met prachtige tuinen uit 1667. Palazzo Pfanner is een prachtige oase met mooie formele tuinen en barokbeelden van diverse goden en godinnen.
Bekijk hier alvast een plattegrond van Lucca. Alvast een voorproefje van deze prachtige stad? Bekijk hier een filmpje van al het moois dat Lucca u te bieden heeft.

Tip: bezoek op eigen gelegenheid Orto Botanico Lucca
De botanische tuin is de meest waardevolle tuin van Lucca, het is een verlenging van 2 hectare in het zuidoosten van het centrum. De tuin werd in 1820 opgericht door Maria Luisa van Bourbon, hertogin van Lucca. Het is een wetenschappelijke instelling die levende collecties van planten bewaart in een pad van kleuren en geuren die ons om de wereld leidt. Er zijn vele plantsoorten uit verre landen maar vergeet vooral niet om de schatten van de plaatselijke flora, flauna en biodiversiteit te ontdekken.


Villa Medicea di Castello
De prachtige villa werd in de 15de eeuw verkocht aan de familie Medici, welke toen regeerde in Florence. Hierdoor is het complex verrijkt met veel kunstwerken. Tuinachitect Niccolò Tribolo maakt hier zijn eerste Italiaanse tuin, Niccolò werd met dit ontwerp de inspiratiebron voor de Giardino di Boboli. Het ontwerp bestaat uit drie terrassen met eenvoudige geometrische vormen. Het eerste terras bestaat uit 16 vierkante meter bloembedden met een fontein in het midden. Het tweede terras bestaat uit 500 citrusplanten.


Stadsbezoek Florence
Een van de belangrijkste steden op het bied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur. Dit is dan ook de reden dat er jaarlijks zoveel toeristen op de stad afkomen. Dwaal door de prachtige straten en geniet van de pracht en praal die deze stad te bieden heeft.
Deze plattegrond geeft u alvast een indruk over de stad Florence. Plan u bezoek en haal het meeste uit uw tijd in deze culturele stad.

Tip: Bezoen op eigengelegenheid Giardino di Boboli
De Boboli tuin werd in 2013 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst en zodra u deze tuin bezoekt, is het ook duidelijk waarom. Dit is een typisch Italiaanse tuin met veel cipressen, fonteinen, kunstmatige grotten, tempels en veel beelden. Het lijkt wel een openluchtmuseum vol theatrale en uitgewerkte aspecten! De tuin van 45.000 vierkante meter bevat onder andere een amfitheater en een Egyptische obelisk, afkomstig van de Villa Medici in Rome.
U kunt wel vooraf de entree reeds reserveren om zo lange wachtrijen te voorkomen.
Prijs per persoon: €11,-


Palazzo Corsini Garden
Te midden in de chaos van de stad vinden we een compleet andere wereld. Wanneer u door de poort loopt, waant u zich direct in een oase van rust die reikt tot aan de achterzijde van Palazzo Corsini al Prato. Het indrukwekkende gebouw dateert uit 1590, echter de tuinen zijn pas in 1620 gecreëerd door Gherardo Silvani. In het ontwerp is er gespeeld met diverse hoogtes en perspectieven door beelden op verschillende voeten te plaatsen. Bijzonder in deze tuin zijn de 180 citrusbomen en de kolonie schildpadden die vrij rondlopen.

Villa Poggio Torselli
Het landgoed strekt zich uit over de Toscaanse heuvels, niet alleen de tuin maar ook het uitzicht is het bezoek meer dan waard. Het landgoed bestaat naast het huis en de tuin uit 30 hectare wijngaarden en 2.700 olijfbomen. De missie van dit bedrijf is om de geuren en de kleuren van het land door te geven. Naast de diverse Citrusbomen vindt u hier dwergbomen, aromatische kruiden en bloemen welke een kader vormen om de barokke kapel.


Stadsbezoek Siena
Siena, gelegen op een heuvel, is een stadje met een middeleeuwse sfeer en smalle straatjes om heerlijk doorheen te dwalen. Breng een bezoekje aan het Palazzo Pubblico en zie daar op de fresco’s dat het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan in dit stadje. Probeer tijdens uw bezoek aan Siena ook eens panforte, letterlijk ‘het zware brood’, gevuld met vruchten en noten. Laat tijdens het eten van deze lokale specialiteit alle indrukken op u afkomen op Piazza del Campo, het beroemde schelpvormige plein, waaraan ook het stadhuis gelegen is.

Siena mag natuurlijk niet overgeslagen worden een Toscane reis. Meer weten over deze stad? bekijk hier alvast de plattegrond.

Tip: bezoek op eigen gelegenheid Orto Botanico Siena
Maak een ontspannen wandeling door de botanische tuin van Siena, gelegen achter het prachtige Piazza Sant Agostino. Met ruim 2 hectare kunt u uw hart ophalen aan bijzondere planten- en bloemsoorten. De tuin werd al in 1784 opgericht door Biagio Bartalini, een Italiaanse arts en botanicus, in 1856 werd de tuin aangelegd op de huidige locatie. In de tuin zijn naast authentieke Toscaanse planten ook medicinale exemplaren, cactussen en citroensoorten te bewonderen.


Stadsbezoek Pisa
Pisa, de stad die wereldwijd bekend staat vanwege de scheve toren, is een grote trekpleister voor vele toeristen. Behalve de toren is er nog veel meer te bezichtigen in deze Italiaanse stad, zoals onder andere de Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposanta. U heeft hier de gehele ochtend de tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken.

Plan alvast uw stadsbezoek aan Pisa, bekijk hier
de plattegrond en stippel een leuke route uit langs alle bezienswaardigheden.


Villa Reale
Adellijke families en andere vooraanstaanden genieten al jaren van dit beroemde landgoed. Weinig villa’s hebben zo’n grootse uitstraling en historie als Villa Reale. De 17e-eeuwse Villa Reale di marlia ligt in het hart van Toscane, op een buitengewone plek aan de voet van de Pizzorne heuvels. De tuinen bezitten een klassiek assenstelsel, een formele vijver met standbeelden, ornamenten, balustrade en een waterval met grot. Villa Reale heeft een antieke oorsprong maar werd volledig herbouwd in de 17e eeuw samen met het fraaie 'palazzina dell’ Orologio en de tuin.
Deze brochure geeft u reeds een indruk van de prachtige tuinen van Villa Reale. Wilt u met een plattegrond de tuin verkennen? klik dan hier.


Jardin Tintori Hesperidarium
Tintori Hesperidarium is een unieke tuin met ruim 200 variaties op de Citrus plant. U kunt hier enkele uren dwalen tussen de kleuren en geuren van deze bijzondere plant. Hoewel in de 15e eeuw citroenen, sinaasappels en limoenen hoofdzakelijk voor het uiterlijk schoon bedoeld waren, kregen ze later ook de betekenis van medicijn en voedsel. De tuin is een mooie combinatie van zowel moderne als klassieke elementen, met paadjes, fonteinen en beeldhouwwerken die verwijzen naar het sprookje van Pinokkio. Verder kunt u ook een serre van maar liefst 2000 m2 vinden in de tuin, ook deze biedt een mooi aanbod aan verschillende planten. Na een bezoek aan de tuinen, heeft u de mogelijkheid om verschillende producten te proeven.


Villa Cicogna Mozzoni
Bij deze prachtige Vila Cicogna Mozzoni is er een perfecte balans gecreëerd tussen tuin en villa. Het interieur en exterieur vormen hierbij een sierlijk geheel. De tuin, in het centrale deel werd gecreëerd in 1560 en is geheel intact gebleven, het noordelijke terras is een prachtige open-air woonkamer ingericht met beelden en fonteinen. Aan het einde van de Renaissancetuin vindt u een trap met 156 treden, welke een van de meest gevierde watertrappen van de zestiende eeuw is.


Les Jardins Fruitiers de Laquenexy
Ontdek de geheime schatten in deze boomgaard. Verdeeld over bijna 4 hectare vindt u in deze tuin paden die u leiden door maar liefst veertien verschillende themagebieden. Variërend van een kruidentuin en groentetuin tot een tuin met eetbare bloemen tot een ‘verboden tuin’, het aanbod is reuze.

Hotel informatie:


Op de heen- en terugreis zullen we overnachten in het hotel Hôtel Bristol Mulhouse***
Tijdens ons verblijf in de Toscane zullen we 5 nachten verblijven in het Grand Hotel Nizza et Suisse****

Overnachtingshotel Mulhouse Bristol ***
Ligging: Het hotel ligt in het centrum van Mulhouse.
Faciliteiten: U kunt tijdens het verblijf gebruik maken van de gratis Wifi . In het restaurant wordt een heerlijk diner en in de ochtend een ontbijtbuff et voor u geserveerd.
Kamers: De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over telefoon, tv en een eigen badkamer met bad en/of douche, haardroger en toilet.

Grand Hotel Nizza et Suisse ****
Ligging: dit elegante hotel is gesitueerd in hartje centrum van Montecatini Terme, midden in Toscane. De historische spa van de stad ligt op 3 minuten wandelen.
Faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen spa met o.a. een hydromassageruimte, belevenisdouches en faciliteiten voor chromotherapie, aangrenzend aan het buitenzwembad is een zonneterras met ligstoelen en parasols te vinden.
Kamers: een klassieke uitstraling, digitale tv, minibar en airconditioning. De badkamers zijn uitgerust met bad/douche, toilet en een föhn.
Het hotel is gelegen in het plaatsje Montecatini, Bekijk hier de plattegrond.

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in 4-sterrenhotel Grand Nizza et Suisse
 • 2 overnachtingen in 3-sterrenhotel Mulhouse Bristol
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • stadsplattegrond Lucca, Florence, Siena en Pisa
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • tuinentrees: ca. €95,- per persoon.
  De tuinentrees zijn niet inbegrepen in uw reissom. Deze kunt u als extra bijboeken en vooraf betalen of op dag 1 bij uw chauffeur voldoen.
 • proeverij: €5,95 per persoon
  Bij Jardin Tintori Hesperidarium heeft u de mogelijkheid om 3 van hun lokale producten te proeven.
  De producten zijn Limoncello, Chinotto (limoenade) en olijf olie.
 • Entree Giardino di Boboli: €11,- per persoon
  Het bezoek naar de Boboli tuinen zit niet vast in het programma, indien u de tuinen wenst te bezoeken raden wij u aan om, in verband met lange wachtrijen, vooraf kaarten te
  bestellen.

Korting
Ook Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
Wij willen u daarom een korting aanbieden van €2,50 per boeking, wanneer u kiest voor digitale reisbescheiden. U ontvangt dan geen informatie meer per post, maar digitaal per mail. Uw couponcode voor deze korting is: DIGI17
v.a.599,-

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  landschapstuincultuuruitdagendtouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving