• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Tuinreis Noord-Nederland

Nederland

 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
 • Tuinreis Noord-Nederland
Onverwachte privétuinen in een aantrekkelijk open landschap
In het aantrekkelijke landschap van de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe liggen onverwachte, prachtige en gevarieerde tuinen, bedacht en aangelegd door gepassioneerde eigenaren. De tuinen hebben een eigen karakteristieke sfeer met een bijzondere beplanting. Zo vindt u bij ‘t Bokkehuske een echte Engelse cottagetuin op Nederlandse bodem, terwijl de tuin van de Drie Wilgen een typische inheemse beplanting heeft. Onderweg kunt u bovendien genieten van het prachtige landschap van Noord-Nederland.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud):
Dag 1: De tuinen van Lipkje Schat en De Vriendenhof
Dag 2: De Kleine Plantage, De Kruidhof, en de Houtstek
Dag 3: De Drie Wilgen, stadsbezoek Groningen en ’t Bokkehuske

De tuinen van Lipkje Schat
De negen sfeervolle tuinen zijn sinds 1988 ontwikkeld. Alle tuindelen hebben een eigen karakter, uitstraling en kleurenschema. De tuindelen lopen in elkaar over en vormen samen een harmonieus geheel. Van het vroege voorjaar tot de voorzomer bloeien er duizenden verschillende bloembollen, waarna de vaste planten, rozen en klimplanten in actie komen. Aangevuld met bloeiende struiken en grassen kunt u volop genieten van de vele kleurrijke en weelderige borders. Een impressie per maand van de bloeiende planten vindt u hier.

De Vriendenhof
Deze bijzondere tuin van Ab en Tilly is al meer dan 30 jaar in ontwikkeling en ligt rondom een voormalige boerderij. Hier tonen zij hun passie voor tuinieren, inzicht over ontwerp en kennis van planten. De tuin is het hele jaar door mooi om te zien. U vindt hier een vijver, uitbundig bloeiende borders met kleurenthema’s aangevuld met grassen, een groot aantal vaste planten, een pluktuin met onder andere dahlia’s en een organische moestuin.

De Kleine Plantage
Deze kwekerij is gespecialiseerd in vaste en éénjarige planten, clematissen en rozen. De basisstructuur van de rustige tuinopzet wordt gevormd door rechte en ronde hagen, bomen en gazons. Daarbinnen krijgt de uitbundige en bloeiende beplanting alle ruimte de hoofdrol te spelen. Een bijzondere werkwijze die wordt toegepast in de zogenaamde pottenborders. Heeft u al zin om de tuin te bezoeken? Hier krijgt u een prachtige foto impressie.

De Kruidhof
De Kruidhof is van oorsprong een proeftuin voor groente en fruit en werd later de onderzoekstuin van de Rijksuniversiteit Groningen. De Kruidhof bevat de grootste collectie geneeskundige kruiden van alle botanische tuinen in West-Europa met zo’n 1.500 verschillende soorten. Daarnaast ziet u een grote diversiteit aan planten en zijn er 17 inspirerende thematuinen.

De Houtstek
Binnen de aanwezige bomen en hagen is rond het ruim 100 jaar oude arbeidershuisje een verrassende tuin ontstaan met natuurlijke uitstraling. Allerlei soorten vaste planten, inheemse planten en rozen vullen de golvende borders, bostuin en de vijver. Verspreid over de tuin zijn verschillende zitjes in zon en schaduw, om van de tuin en het uitzicht op het omliggende landschap te genieten. De liefde voor planten en de natuurlijke omgeving is zichtbaar in deze tuin.

De Drie Wilgen
Deze kijktuin is de uit de hand gelopen hobby van Lenie en Hans Wibiër en laat hun passie voor tuinieren zien. De tuin, die ooit uit een stukje landbouwgrond is ontstaan, heeft inmiddels historische waarde gekregen. Om de tuin zo goed mogelijk een natuurlijke uitstraling te geven, staan hier vooral inheemse planten. De planten zijn gekozen voor hun bloei, kleur en geur maar ook op de herfstkleur, zodat er in de tuin van mei tot oktober altijd bloeiende planten staan.

Stadsbezoek Groningen
Het authentieke en ongerepte Groningen is een stad die barst van de energie, waar oases van rust samengaan met levendige studentencafés en gezellige marktpleinen. De oude, stille hofj es vormen een groot contrast met het Groninger Museum. Vanaf de 97 meter hoge Martinitoren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de ommelanden. Vlakbij ligt, achter muren, de prachtige groene en bloemrijke Prinsentuin. Deze tuin heeft een bijzondere traditionele indeling met onverwachte elementen als een berceau en is een zuiver voorbeeld van een echte renaissance tuin.

’t Bokkehuske
In het plaatsje Jubbega staat ’t Bokkehuske, een boshuisje van ruim 100 jaar oud. Jan en Jannie van der Mossel gingen hier de ultieme uitdaging aan door dit huis met kaal erf te kopen. Het is hen gelukt een prachtige, sfeervolle tuin te creëren in de Engelse cottagestijl. De moes- en kruidentuin met een kas, een lange rozenberceau, een grote ronde vijver met rondom siergrassen en een boomgaard maken deze tuin extra aantrekkelijk. Bekijk hier de gefaseerde aanleg van de tuin.

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Familiehotel Paterswolde ****
Ligging: Het hotel heeft een centrale ligging in Noord-Nederland, vlakbij de stad Groningen. Daarnaast ligt het op een prachtige locatie aan de oevers van het Paterswoldemeer.
Faciliteiten: Naast een prettige ligging is het familiehotel Paterswolde voorzien van alle luxe, waaronder een zwembad, sauna en fitness centrum. Voor de sportievelingen is er een tennisbaan en wanneer u wilt relaxen een gezellig buitenterras, bar en restaurant.
Kamers: De kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht met eigen badkamer met bad/douche, televisie, telefoon, haardroger, zithoek, spiegel en airconditioning.

Inbegrepen:


 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Fletcher Familiehotel Paterswolde
 • 2 maal ontbijt
 • 2 maal diner
 • stadsplattegrond van Groningen
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:


 • Eenpersoonskamertoeslag à € 49,- per persoon
 • Tuinentrees ter waarde van ca. € 45,- per persoon
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.249,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Reisiconen

  Zie voor meer uitleg de pagina legenda iconen
  privetuinbloemrijkrustigtouringcar

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving