• 30 jaar ervaring
 • Korte routes met meer vakantiedagen
 • Luxe touringcars
 • Deskundig advies
 • Ervaren chauffeurs
 • Lid van ANVR en SGR

Vierdaagse tuinreis Sussex speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus

Tuinreis Sussex

 • Vierdaagse tuinreis Sussex speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus
 • Vierdaagse tuinreis Sussex speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus
 • Vierdaagse tuinreis Sussex speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus
 • Vierdaagse tuinreis Sussex speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus
Ontdek de Engelse tuincultuur in de privétuinen van Sussex!
Na een prachtige reis naar Kent in 2018 is er in 2019 opnieuw een mooie reis voor u georganiseerd. Dit jaar reist u een stukje verder Engeland in en staan er een aantal unieke privétuinen van Sussex centraal, afgewisseld met een stadsbezoek en één tuinbezoek waar u tevens een historisch 14e-eeuws landhuis kunt bezoeken. Elk van de privétuinen heeft een gepassioneerde eigenaar, originele beplanting en eigen kijk op tuinontwerp en de natuur. Ontdek de manieren waarop in deze tuinen met uitdagingen en kansen wordt omgegaan en leer de Engelse tuincultuur van dichtbij kennen!
Bij diverse bezoeken zit bovendien een Engels kopje thee (of koffie voor de liefhebbers) en wat lekkers inbegrepen. Tevens staat er een stadsbezoek aan Brighton op het programma. Het hotel is daarnaast gelegen in de kustplaats Eastbourne op slechts enkele minuten van het strand. Geniet van de zeelucht, wandel een stukje over de boulevard of drink een glas cider bij één van de gezellige Engelse pubs.

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende tuinen (onder voorbehoud) :
Dag 1: The Orangery
Dag 2: The Long House Garden, Follers Manor & stadsbezoek Brighton
Dag 3: Borde Hill & Penshurst Place
Dag 4: Great Dixter


Reisdag 1: Dinsdag 11 juni
Rond de klok van 08:00 uur vertrekt de touringcar vanuit de opstapplaats in Amsterdam naar Calais, waar u de overtocht naar Engeland per trein via de Eurotunnel maakt.
Omdat er slechts beperkte gelegenheid is om onderweg te lunchen, raden we u aan om op deze dag lunch mee te nemen.

Na de overtocht staan er één tuinbezoek op het programma, namelijk aan The Orangery . Deze charmante privétuin stamt uit de 18e eeuw en staat bekend om haar grote, kleurige borders en prachtige ommuurde tuin. Het geheel wordt aangekleed met diverse water elementen en sculpturen. Tijdens het bezoek kunt u genieten van een kopje koffie of thee en een plakje Engelse cake.

Na het bezoek vertrekt u met de bus naar het hotel in Eastbourne, waar u tussen 18:00 en 19:00 arriveert. Aansluitend geniet u van het diner en heeft u de gelegenheid om gezellig de eerste reisdag na te bespreken in de bar van het hotel.


Reisdag 2: Woensdag 12 juni
Na het ontbijt vertrekt u vanuit het hotel naar de eerste tuin van de dag. Deze dag staan er twee bijzondere privétuinen en een stadsbezoek aan de bekende kuststad Brighton op het programma.

U begint de dag met een bezoek aan The Long House Garden . Deze relatief nieuwe privétuin is gelegen in het idyllische gehucht Westdean rondom een prachtig 17e -eeuws huis. Het is een typisch Engelse cottage garden met een romantische sfeer. De tuin is onderverdeeld in verschillende tuinkamers met afwisselende kleurenschema’s en niveaus. Via trapjes en glooiende gazons wandelt u van kamer naar kamer en kunt u onder andere verschillende grassen, rozen, een kleine Victoriaanse kas, wilde bloemen, lavendel en irissen bewonderen. U kunt hier circa 1,5 uur genieten van de tuin.

Vervolgens vertrekt u gezamenlijk naar het tweede tuinbezoek van deze dag: Follers Manor in Alfriston. Toen huidige eigenaren Geoff en Ann Shaw het Follers Manor in 2006 kochten, was het huis slecht onderhouden en weinig sprake van een tuin. Ze werden echter onmiddellijk verliefd op de prachtige ligging en riepen de hulp in van tuinontwerper Ian Kitson om een tuin vol leven en beweging te ontwerpen die kan concurreren met het indrukwekkende huis en het mooie uitzicht. Het is een unieke en moderne privétuin geworden die gekenmerkt wordt door veel ronde vormen en een kleurrijke beplanting. Tijdens uw bezoek van circa 1,5 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee.

Nadat u in de ochtend twee totaal verschillende maar even mooie, privétuinen heeft bezocht, vertrekt u in het begin van de middag naar Brighton . Als één van de bekendste en populairste badplaatsen van het land is hier veel te doen en te zien. Neem een kijkje op de beroemde pier, wandel op de boulevard langs de kenmerkende Victoriaanse gebouwen of profiteer van de gelegenheid om te winkelen in één van de vele winkelgebieden. Liefhebbers kunnen uiteraard ook één van de historische gebouwen of musea bezoeken.

Na uw bezoek aan Brighton vertrekt de touringcar naar het hotel, waar het diner tussen 18:00 en 19:00 uur wordt geserveerd.


Reisdag 3: Donderdag 13 juni
Nadat u opnieuw van het ontbijt heeft genoten, vertrekt de touringcar ’s ochtends uit het hotel om u naar de twee programmaonderdelen van vandaag te brengen.

Allereerst bezoekt u Borde Hill Garden . Deze tuinen zijn gelegen rondom een indrukwekkend 16e-eeuws Elizabethaans landhuis. Borde Hill is onder te verdelen in een formele tuin, opgebouwd uit diverse tuinkamers met elk een eigen karakter, en het magische bosland waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht over het Sussex Weald en de Ouse Valley. Het is een prachtige tuin met onder andere veel azalea’s, rhododendrons (waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn!), een prachtige Italiaanse tuin en een rozentuin die met name in juni het bezoeken waard is. Geniet ook hier van een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers.

De tuinen van Penshurst Place nabij Tonbridge zijn gelegen rondom een prachtig historisch gebouw dat bekend staat als de geboorteplaats van de Elizabethaanse dichter Sir Philip Sidney. Tijdens haar meer dan 600 jaar van bestaan kende Penshurst veel veranderingen, echter het ongewijzigde middeleeuwse uiterlijk maakt het een populaire bestemming voor bezoekers en filmproducenten. Leer tijdens uw bezoek meer over deze bijzondere historie van Penshurst, die via het Engelse koningshuis nauw verbonden is met de lange geschiedenis van Engeland. U kunt hier zowel het landgoed als de tuinen en het huis zelf bezoeken. Let in de tuin vooral op de bijzondere 100 meter lange border gevuld met pioenrozen, die eind mei tot begin juni op hun hoogtepunt zijn. Er zijn tevens verschillende eetgelegenheden aanwezig waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Uw bezoek duurt circa 2,5 uur, waarna u op tijd terugkeert naar het hotel. Hier geniet u voor de laatste keer van het diner en heeft u eventueel nog wat tijd om naar het strand of het centrum van Eastbourne te wandelen.


Reisdag 4: Vrijdag 14 juni
Na het ontbijt checkt u uit en vertrekt u naar de laatste tuin die deze reis op het programma staat: het beroemde Great Dixter .

Great Dixter staat met name bekend om haar connecties met twee grote namen uit de 20e -eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens vroeg in de 20e eeuw de renovatieplannen voor het huis schreef. Great Dixter is een prachtige tuin waar de bloemen en hun kleurenpracht u als het ware overspoelen. Net als veel andere creaties van Lutyens zijn de tuinen opgedeeld in tuinkamers met elk een eigen karakter.

Bewonder de verzonken vijvertuin, ga op zoek naar de tropisch tuinkamer en laat u verassen door de bloemenborders achter het huis. Het overkoepelend thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen. U kunt ruim twee uur van deze unieke tuin genieten voordat de bus naar Folkestone vertrekt. Hier maakt u de overtocht terug naar Calais, waarna u terug wordt gebracht naar de opstapplaats in Amsterdam. Onderweg wordt er een korte stop gemaakt waarbij u de gelegenheid heeft om wat te eten.


Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:Best Western York House ***

Dit elegante hotel is gehuisd in een prachtig Victoriaans gebouw op slechts 400 meter van de pier van Eastbourne. Het hotel heeft een verwarmd binnenbad dat het hele jaar geopend is, net als een zonneterras waar u in de zomer een heerlijke cocktail kunt drinken. Dankzij de ideale ligging wandelt u in enkele minuten naar het centrum, waar u de theaters en winkels van Eastbourne vindt. De comfortabele en ruime kamers zijn uitgerust met eigen badkamer met bad/douche en toilet en hebben in de meeste gevallen een bureau en zithoek. Het diner wordt elke avond geserveerd in het restaurant, waarna u de dag na kunt bespreken en van een drankje kunt genieten in de Verandah Bar.

Inbegrepen:

 • Vier overnachtingen in het Best Western York House;
 • Vier maal ontbijt;
 • Vier maal diner;
 • Diensten van deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning;
 • Uitgebreide reisbescheiden en kofferlabels.

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 59,- per persoon;
 • Tuinentrees ter waarde van ca. £ 65,- per persoon;
 • Lunches;
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking;
 • Administratiekosten à € 10,- per boeking;
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Wanneer het aantal van 30 deelnemers wordt behaald, ontvangt elke deelnemer een korting van € 20,- op de te betalen entreegelden. Hetzelfde geldt wanneer er meer dan 35 of 40 personen mee op reis gaan: dan ontvangt u een korting van respectievelijk € 40,- of € 60,- per persoon op de entreegelden.

Korting:

  Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu.
  U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.
v.a.415,00

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een standaard 2-persoonskamer.
Voor prijzen van andere kamertypes; klik op de button 'BOEKEN'

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen:

  Betaalmogelijkheden

  U kunt uw boeking eenvoudig betalen via een van de volgende mogelijkheden:

  iDeal, veilig online betalen met uw eigen bank

  Overschrijving