Reisadviezen

Op deze pagina vindt u de actuele reisadviezen van de bestemmingen die Kupers Tuinreizen op het moment aanbiedt. 

 • Bestemmingen in ons aanbod met een positief reisadvies (groen of geel):
  • Nederland
  • België (groen)
  • Frankrijk (groen)
  • Duitsland (groen)
  • Italië (groen)
  • Ierland (groen)
  • Verenigd Koninkrijk (groen)
 • Bestemmingen in ons aanbod met een negatief reisadvies (oranje of rood):
  • Momenteel geen!

Kupers Tuinreizen baseert haar informatie op het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer informatie over de reisadviezen en up-to-date inreisbeperkingen van alle bestemmingen vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl

 

Houd bij het maken van uw boeking ook de COVID inreisbeperkingen en richtlijnen in de gaten!

Naast een geldig reisdocument, geldt dat veel landen binnen en buiten Europa inmiddels ook inreisbeperkingen in hebben gesteld. Een positief reisadvies (code groen of geel) betekent niet dat er geen inreisbeperkingen van toepassing kunnen zijn. Afhankelijk van het land, het aantal vaccinaties dat u heeft ontvangen en de datum van uw laatste vaccinatie, kunnen er verschillende beperkingen gelden. Controleer dus goed welke situatie voor u van toepassing is voordat u een reis boekt. U vindt deze informatie op www.nederlandwereldwijd.nl. Indien u hier hulp bij nodig heeft, dan kijken we natuurlijk heel graag met u mee. Stuur een e-mail naar info@kuperstuinreizen.nl, bel naar 0495-456610 óf gebruik onze chat-functie!

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om er zorg voor te dragen dat u en eventueel uw medereizigers voldoen aan de gestelde inreisvoorwaarden. Kupers Tuinreizen is hiervoor niet aansprakelijk, maar doet uiteraard haar best u zo goed mogelijk de informeren en assisteren. Mocht bij een controle bij een grensovergang, hotel, tuin of andere locatie blijken dat u  niet voldoet aan de richtlijnen van de betreffende bestemming of locatie, dan zijn de gevolgen en eventuele kosten hiervan voor eigen rekening.

Let op: indien het land van bestemming of een land waar we doorheen reizen hun inreisbeperkingen aanpast naar bijvoorbeeld een 2G-regel (gevaccineerd en/of genezen), dan is dit géén reden voor het kosteloos annuleren van uw boeking. Vaccinaties vallen net als geldige reisdocumenten onder de persoonlijke invloedssfeer van de reiziger en zijn zodoende uw eigen verantwoordelijkheid.

 

Let op: het reisadvies van uw bestemming op het moment dat u uw boeking maakt heeft invloed op uw rechten als reiziger.

Alle bestemmingen binnen het aanbod van Kupers Tuinreizen hebben momenteel een positief reisadvies (code groen of geel). Indien de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek rood is, zal Kupers Tuinreizen uw reis annuleren. In dit geval heeft u altijd recht op uw geld terug volgens onze geld-terug-garantie, hoewel wij indien gewenst natuurlijk graag met u meekijken naar een alternatieve reis of een latere reisdatum.

Is de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek oranje? Bij ANVR aangesloten reisondernemingen mogen sinds 14 september 2021 weer reizen uitvoeren naar oranje bestemmingen, mits de organisator ervan overtuigd is dat zij de reis goed en veilig uit kunnen voeren zonder (invloedrijke) beperkingen. Dit betekent dat Kupers Tuinreizen er voor kan kiezen om een tuinreis naar een oranje bestemming uit te voeren. In dit scenario zijn er voor u als reiziger twee opties:

 • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming reeds oranje was en Kupers Tuinreizen kan de reis veilig en verantwoord uitvoeren, dan is dit voor u géén grond om kosteloos te annuleren.
 • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming groen of geel was en 14 dagen voor vertrek is deze code aangepast naar oranje? Dan heeft u het recht om uw boeking kosteloos te annuleren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de reis wel te maken, of kijken we in overleg met u naar een alternatieve tuinreis.