RHS Chelsea Flower Show

RHS Chelsea Flower Show

De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in mei georganiseerd door de Royal Horticultural Society op het terrein van het Royal Hospital Chelsea in hartje Londen. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd, als opvolger van de Royal Horticultural Society Great Spring Show. Ondertussen is de Chelsea Flower Show uitgegroeid tot de bekendste en best bezochte tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld, die jaarlijks door ca. 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bezocht wordt.

De show is de ideale gelegenheid voor veel Engelse kwekers en tuinarchitecten om hun prachtige creaties en ontwerpen van bloemen en planten uit te stallen. U komt hier verschillende kwekers tegen die we ook regelmatig tijdens verschillende reizen bezoeken! Het is tijdens de show moeilijk om niet versteld te staan van de vele creatieve showtuinen en the Great Pavilion, met meer dan 90 kwekers die hier hun mooiste bloemen showen, is het absolute hoogtepunt van de Chelsea Flower Show.

Er is niets zoals Chelsea

Gespecialiseerde kwekerijen onthullen voor het eerst nieuwe planten; de beste ontwerpers van Japan tot New York pronken met hun verbazingwekkende creaties; modemerken en -fabrikanten lanceren hun nieuwste lijnen op de beursstands.

En toch is het zoveel meer dan dat – het is een plek om te genieten en te vieren, om champagne te drinken en om te genieten van de beste ervaringen op het gebied van eten. Kortom, een evenement om nooit te vergeten!

Video impressie van de RHS Chelsea Flower Show:

Leuk om te weten:

  • De RHS Chelsea Flower Show wordt georganiseerd door de Royal Horticultural Society die werd opgericht in 1804
  • The Great Pavilion is ongeveer 11.775 vierkante meter (2,90 hectare) groot. Genoeg ruimte om 500 Londense bussen te parkeren!
  • Van de firma’s die een expositie hadden op de eerste show in 1913, zijn er nog steeds drie te zien op de show: McBean’s Orchids, Blackmore & Langdon en Kelways Plants
RHS Chelsea Flower Show
© RHS Chelsea Flower Show
RHS Chelsea Flower Show
© Georgi Mabee
RHS Chelsea Flower Show
© Georgi Mabee