RHS Hampton Court Palace Garden Festival

RHS Hampton Court Palace Garden Festival

Met ca. 130.000 bezoekers is de RHS Hampton Court Palace Garden Festival een van ’s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstellingen. De show wordt gerund door de Royal Horticultural Society (RHS) en vindt plaats op de grond rondom het Hampton Court Palace in zuid Londen. Alleen al deze prachtige setting rondom dit paleis is een bezoek aan deze show al waard: het werd in de middeleeuwen gebouwd voor kardinaal Wolsey, die het later cadeau deed aan koning Hendrik de Achtse om in de gratie te blijven. Tegenwoordig is het één van slechts twee paleizen van Hendrik die bewaard zijn gebleven.

Tijdens RHS Hampton Court Palace Garden Festival kunt u vele innovatieve tuinen van de grote namen in de tuin design wereld bekijken. In de rozentent kunt u prachtige rozen en andere bloemen bewonderen en er staan diverse demonstraties van bekende tuinders op het programma, waar zij hun tuinontwerpen uitleggen of tips geven over hoe om te gaan met het veranderende klimaat. U kunt de gelegenheid aangrijpen om meer te leren over het kweken van uw eigen groente of fruit, of inspiratie opdoen.

Video impressie van dit evenement:

Geschiedenis

In juli 1990 werd de allereerste Hampton Court Palace Flower Show gehouden. Om mensen naar de show te lokken werden er speciale treinen ingezet vanuit Waterloo Station en ook liepen er mensen met anjers op hun hoed om een ‘buzz’ te creëren rondom de show.

RHS is in dat jaar nog in debat gegaan over het aanbieden van hulp met het organiseren van de show, vooral toe Chelsea de volledige capaciteit bereikte. Hierbij gaven de organisatoren aan dat de betrokkenheid van RHS vanaf 1992 welkom zou zijn.

In 1991 realiseerde de tuinbouwdirecteur van de show, Adrian Greenoak, steeds meer verbeteringen en werd hierdoor het ‘British Rose Festival’ geïntroduceerd in samenwerking met Royal National Rose Society en de British Rose Growers’ Association.

RHS

In 1993 vond de eerste RHS Hampton Court Show plaats, met extra sponsoring van de Daily Mail. De show was een enorm succes en werd het jaar daarop uitgeroepen tot het beste openluchtevenement van 1994.

Terwijl Chelsea de meest prestigieuze show van de Society bleef, was Hampton Court de grootste en werd het hiermee ook met gemak op de markt gebracht. Binnen een jaar was de investering in Hampton Court meer dan terugverdiend!

In 2019 werd de show omgedoopt tot het Hampton Court Garden Festival.

Leuk om te weten:

  • Het Hampton Court Garden Festival (voorheen Hampton Court Flower Show) is de grootste bloemententoonstelling ter wereld.
  • Er worden diverse demonstraties, gesprekken met beroemdheden en workshops gehouden tijdens de show.
RHS Hampton Court Palace Garden Festival
© Neil Hepworth
RHS Hampton Court Palace Garden Festival
© Neil Hepworth
RHS Hampton Court Palace Garden Festival
© Luke MacGregor

RHS Hampton Court Palace Garden Festival bezoeken met Kupers Tuinreizen

We bezoeken deze geweldige beurs in de volgende tuinreis: