Sudeley Castle Gardens

Dit prachtige kasteel is gelegen in de mooie heuvels van de Cotswolds, een van de meest romantische gebieden van het Verenigd-Koninkrijk. Er zijn 10 prachtige, bekroonde tuinen rondom het kasteel gelegen. Zo heb je de schuurtuin, gelegen bij één van de originele Sudeley-gebouwen. Het gebouw werd in de burgeroorlog gedeeltelijk verwoest maar de ruïnes zijn in de loop der jaren omgevormd tot een romantische tuin, met spectaculair uitzicht op het kasteel.

De tuin.

De tuinen rondom Sudeley Castle beslaan ongeveer 15 hectare en zijn verdeeld in 10 prachtige aparte ruimtes. De 14 tuinen hebben elk een eigen identiteit en een grote diversiteit aan planten en bomen. Sudeley Castle is ook het thuis van een van de grootste publieke collecties van zeldzame en bedreigde soorten fazanten van over de hele wereld.

The Tithe Barn Garden. Een romantische tuin met een koikarper vijver, de ruïnes van de oude schuur, en een diversiteit aan planten zowel in als buiten de oude muren van deze schuur. Je staat dus als het ware in een oude ruïne van de schuur, die aan diverse kanten overwoekerd is door planten.

Queens’ Garden. Deze tuin is vernoemd naar vier van de Engelse koninginnen: Anne Boleyn, Katherine Parr, Lady Jane Grey en Elizabeth I. De tuin is bekend om de diverse kruiden die er geplant zijn in combinatie met groenten, diverse decoratieve bloemen én de meer dan 80 soorten rozen.

Knot Garden. Een beschutte binnentuin bestaande uit ruim 1200 buxushagen die een geometrisch ontwerp vormen, afgewisseld met gekleurd grind. Het ontwerp is gebaseerd op een patroon op een jurk gedragen door Elizabeth I.

The Secret Garden. Wellicht de meest romantische plek van het hele terrein, en aangeplant door de huidige kasteelheer van het kasteel Lord Ashcombe. Deze tuin is aangelegd met diverse exotische planten, gecombineerd met een zee aan tulpen in de lente.

The Ruïns Garden. De ruïnes van de ‘Banqueting Hall’ vormen de dramatische achtergrond voor deze ingetogen tuin. De ruïnes zijn aangeplant met diverse planten om een dramatisch effect te geven, om zo het tafereel van de burgeroorlog na te bootsen.

The White Garden. Deze tuin ligt rondom de Mariakerk die centraal gelegen is op het grote perceel rondom Sudeley Castle. Als symbool van de puurheid zijn alle bloemen in deze tuin wit van kleur.

The Herb Garden. Een moestuin bestaande uit zes tuinbedden, elk gericht op een ander aspect van het kruidengebruik. De kruiden en groenten in deze moestuin worden nog altijd gebruikt in gerechten van het Castle café.

The East Garden. Deze tuin is geïnspireerd op Marvell’s gedicht ‘The Garden’ en is een rustige en vredige tuin. Deze tuin is de kleinste tuin gelegen op het gigantische perceel en is dan ook verstopt naast de Mariakerk.

Tudor Physic Garden. In deze tuin bevinden zicht planten die vroeger werden gebruikt om medicijnen en geneeswijzen te maken. Tegenwoordig worden de planten niet meer gebruikt voor medicinale werking maar vooral voor de schoonheid.

The Mulberry Garden. In het hart van deze tuin staat een oude moerbeiboom die in de 19e eeuw is aangeplant door Emma Dent. De dochter van een zijdefabrikant, waardoor de moerbeiboom een speciale betekenis omdat de bladeren de enige voedselbron voor de zijderups zijn.

Video impressie van deze tuin:

Geschiedenis.

Sudeley Castle is het enige privékasteel in Engeland waar een koningin op het terrein is begraven. Bezoekers kunnen de prachtig gerestaureerde 15e-eeuwse St Mary’s Church verkennen waar Katherine Parr, de laatste van de zes vrouwen van Henry VIII, nu begraven ligt. Zowel Katherine Parr als Henry VIII hebben een belangrijke rol gespeelt in het verhaal van Sudeley Castle. Naast de burgeroorlog in de 18e-eeuw lag Sudeley bijna 200 jaar verwaarloosd en verlaten. Nadat het in 1837 werd gered door de rijke Worchester-handschoenmakers, die het hele kasteel een grondige opknapbeurt hebben gegeven. Sudeley Castle & Gardens is nu het huis van Elizabeth, Lady Ashcombe en haar zoon, dochter en hun families. De familie zet zich in voor het voortdurende behoud van het kasteel, zijn schatten en de voortdurende restauratie en regeneratie van de tuinen.

Spectacle of Light.

In de kerstperiode staat Sudeley Castle bekend om haar ‘Spectacle of Light’. Hier ontdek je de magische sfeer van het prachtige kasteelterrein. Het kasteel en de kasteeltuin komt tot leven met diverse prachtige lichtshows, verlichte paden en prachtige muziek. Een mooi spektakel van licht, muziek, eten en drinken zorgen voor een unieke kerstbeleving.

2
3
4

Sudeley Castle bezoeken met Kupers Tuinreizen?

We bezoeken deze tuin in de volgende tuinreis: