Kerstmarkt Duisburg

Naast de traditionele kraampjes met sierkunst, cadeauartikelen en kerstdecoratie zijn er ook kraampjes met reifkoeken, speculaas, kaneel en Glühwein. U vindt hier een schaatsbaan en kunt een ritje maken in het reuzenrad, waarbij u een prachtig uitzicht over de kerstmarkt hebt. Na aankomst om ca. 11.00 uur heeft u vrije tijd in het centrum en op de kerstmarkt. Om ca. 19.00 uur vertrekt de bus terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze dagtocht maken wij soms gebruik van een wisselpunt.

Kerstmarkt Düsseldorf

In Düsseldorf zijn maar liefst zeven kerstmarkten met ieder een ander thema. U vindt hier allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. Na aankomst om ca. 11.00 uur heeft u vrije tijd in het centrum en op de kerstmarkt. Om ca. 19.00 uur vertrekt de bus terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze dagtocht maken wij soms gebruik van een wisselpunt.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkt aan de Dom is hét handelsmerk van Keulen. U vindt hier een ongewoon groot aanbod aan handgemaakte, traditionele kerstcadeaus. Daarnaast is Keulen een stad vol leuke winkels en restaurantjes. Na aankomst om ca. 11.00 uur heeft u vrije tijd in het centrum en op de kerstmarkt. Om ca. 18.00 uur vertrekt de bus terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze dagtocht maken wij soms gebruik van een wisselpunt.

Kerstmarkt Essen

De geur van geroosterde amandelen, reifkoeken en glühwein hangt in de lucht. De kerstmarkt van Essen wordt door velen gezien als de mooiste van Duitsland. In de 250 kraampjes worden de leukste spulletjes aangeboden. Bezoek ook de middeleeuwse markt. Na aankomst om ca. 11.00 uur heeft u vrije tijd in het centrum en op de kerstmarkt. Om ca. 19.00 uur vertrekt de bus terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze dagtocht maken wij soms gebruik van een wisselpunt.

Kerstmarkt Oberhausen

CentrO Oberhausen is het grootste winkelcentrum van Europa. Tevens heeft Oberhausen één van de grootste kerstmarkten van het hele Ruhrgebied. Behalve lekkernijen vindt u hier veel ambachten. Na aankomst om ca. 11.00 uur heeft u vrije tijd in het CentrO en kunt u de kerstmarkt bezoeken. U heeft tijd genoeg om een hapje te eten. Om ca. 19.00 uur vertrekt de bus terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze dagtocht maken wij soms gebruik van een wisselpunt.

Gezellige paasdagen in Thüringen

Tijdens deze reis verblijven we in Friedrichroda in Thüringen. Het gebied staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische steden en rijke cultuur. Het hotel is rustig gelegen, omgeven door bossen. Het ideale startpunt voor het maken van een ontspannende wandeling door de mooie omgeving.

Dag 1 | Heenreis – Bad Hersfeld
We gaan de Duitse grens over en rijden naar Bad Hersfeld. Deze stad staat bekend om zijn kuuroorden, historische architectuur en het jaarlijkse theaterfestival, de Bad Hersfelder Festspiele. Breng een bezoek aan de historische binnenstad met goed bewaarde vakwerkhuizen die dateren uit verschillende periodes, waardoor het een pittoreske en charmante plek is om te verkennen. In het centrum liggen ook de ruïnes van een Benedictijnse klooster dat in de 8e eeuw werd gesticht. Verder kunt u in het kuurpark een ontspannen wandeling maken, het park heeft prachtige tuinen, vijvers en fonteinen. Aansluitend rijden we verder naar het hotel in Friedrichroda.

Dag 2 | Eisenach
Vandaag brengen we een bezoek aan Eisenach (op Goede Vrijdag zijn de winkels in Duitsland gesloten). Na op ons gemak ontbeten te hebben, rijden we naar de Wartburg in Eisenach (entree ca. € 12,-). Een van de meest bekende delen van de Wartburg is de kamer waar Martin Luther verbleef tijdens zijn ballingschap. Dit is de plek waar hij het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur en de stad Eisenach. Vervolgens rijden we naar Eisenach, waar u vrije tijd heeft. Het marktplein wordt omringd door historische gebouwen en heeft een charmante sfeer. Op het plein ziet u het historische stadhuis, een opvallend gebouw met een prachtige gevel. Ook kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Johann Sebastian Bach Haus (entree ca. € 12,-), een museum gewijd aan deze beroemde componist, die in dit stadje werd geboren.

Dag 3 | Paasmarkt Friedrichroda – Thüringer Wald
Op de zaterdag voor Pasen vindt er in Friedrichroda altijd een paasmarkt plaats. In de hele binnenstad zetten handelaren hun kramen op. Leuke paasspulletjes, lekkere hapjes en gezellige muziek wachten op u. ’s Middags maken we een mooie tocht met gids door het Thüringer Wald. Het is een prachtig landschap met dichte bossen, glooiende heuvels, diepe valleien, heldere rivieren en charmante stadjes.

Dag 4 | Paaszondag feest in Egapark Erfurt – Eerste Paasdag
We starten deze dag traditioneel met het zoeken van paaseieren rond het hotel. ’s Middags vertrekken we naar het Egaparkt Erfurt, bekend om zijn prachtig aangelegde tuinen, wandelpaden, bloemperken en waterpartijen. Het is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers en voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van de stad. Het park wordt zowel door de lokale inwoners als toeristen bezocht. Vandaag vindt hier het Paaszondag feest plaats met activiteiten voor het hele gezin en muziek.

Dag 5 | Alsfeld – Terugreis – Tweede Paasdag
Na rustig ontbeten te hebben, laden we de bagage in de bus en rijden richting Nederland. Op de terugweg maken we nog een korte stop in Alsfeld. Ondanks dat de winkels gesloten zijn, moet u dit plaatsje gezien hebben. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historische binnenstad met vakwerkhuizen. Wandel door de straten van deze oude plaats en bekijk de verschillende bouwstijlen en gedetailleerde houtsnijwerken. Bewonder het iconische symbool van Alsfeld, het stadhuis uit de late 16e eeuw gelegen op het mooie marktplein.

Pasen in historisch Fulda en de Rhön

Onze verblijfplaats is Fulda, een sfeervolle stad in de deelstaat Hessen. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven oude binnenstad met vakwerkhuizen, historische kerken en gezellige pleinen. Ook brengen we een bezoek aan de Rhön, met zijn glooiende heuvels, mysterieuze veengebieden en schilderachtige bergen.

Dag 1 | Heenreis – Alsfeld
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Alsfeld (op Goede Vrijdag zijn de winkels in Duitsland gesloten), dat bekend staat om zijn goed bewaard gebleven historische binnenstad met vakwerkhuizen. Wandel door de straten van deze oude plaats en bekijk de verschillende bouwstijlen en gedetailleerde houtsnijwerken. Bewonder het iconische symbool van Alsfeld, het stadhuis uit de late 16e eeuw gelegen op het mooie marktplein. Aansluitend rijden we verder naar Fulda. Het hotel ligt in het centrum zodat u na het diner nog een wandeling door de stad kunt maken.

Dag 2 | Fulda
Na het ontbijt gaan we met een gids op verkenning in Fulda. We wandelen door de oude binnenstad met zijn smalle geplaveide straatjes , historische vakwerkhuizen en gezellige pleinen. U ziet onder andere de kathedraal die dateert uit de 18e eeuw. Het is een meesterwerk van barokke architectuur en herbergt het graf van Sint Bonifatius, de bekende missionaris en bisschop. Het interieur van de kathedraal is indrukwekkend, met prachtige fresco’s en een uitgebreid versierd altaar. Aansluitend gaan we lunchen en krijgen we een lekkere stoof- maaltijdsoep. ’s Middags bezoeken we het stadspaleis dat ooit diende als residentie van de prins-bisschoppen van Fulda. Het paleis heeft een prachtige gevel en een binnenplaats met tuinen.

Dag 3 | Rhön – Eerste Paasdag
Vandaag gaan we weer met een gids op pad. Wij gaan op ontdekking in de Rhön, een prachtig natuurgebied gelegen op grens van de deelstaten Beieren, Hessen en Thüringen. Het staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, uitgestrekte plateaus, groene heuvels en adembenemende uitzichten. Een prachtige natuurtocht staat er vandaag op u te wachten.

Dag 4 | Koblenz – Terugreis – Tweede Paasdag
Na op ons gemak ontbeten te hebben laden we de bagage in de bus en rijden we naar Koblenz. Deze stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Het heeft een rijke geschiedenis, adembenemend landschap en een levendige sfeer. U kunt op eigen gelegenheid Koblenz ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Deutsches Eck, het meest bekende punt van deze plaats. Hier staat het imposante standbeeld van keizer Wilhelm I te paard. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de rivieren en de omringende heuvels. Of maak een wandeling over de Rheinanlagen, de mooie boulevard langs de oevers van de Rijn. Vervolgens rijden we terug naar Nederland.

 

Pasen in prachtige Hanzesteden

Deze paasreis brengt ons naar Itzehoe, een charmant stadje in de deelstaat Sleswich-Holstein. Het heeft een pittoreske oude binnenstad met historische gebouwen en gezellige straatjes. Hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de paasvuren van Hamburg. Rond Pasen worden in verschillende delen van Duitsland paasvuren ontstoken als onderdeel van traditionele vieringen. Een boottocht langs de oevers van de Elbe is een unieke manier om deze paasvuren te bewonderen.

Dag 1 | Heenreis – Bremen
We gaan de Duitse grens over en rijden naar Bremen. Het symbool van Bremen zijn de personages uit het beroemde sprookje ‘de Bremer stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. U komt ze overal tegen in de vorm van leuke beelden. Vandaag zijn de winkels omwille van Goede Vrijdag gesloten, maar er is genoeg te zien in Bremen. Interessant is een bezoek aan de oudste wijnkelder van Duitsland, de Bremer Ratskeller, gelegen aan het marktplein. Sinds 1409 wordt hier wijn geschonken en tegenwoordig worden hier circa 650 verschillende wijnen aangeboden afkomstig uit de 13 Duitse wijnbouwgebieden. Vervolgens rijden we verder naar het hotel in Itzehoe. Vanavond dineren we in het hotel.

Dag 2 | Itzehoe – Hamburg
De ochtend bent u vrij in Itzehoe, wat dacht u van een wandeling naar het historische centrum of door de groene omgeving. ’s Middags rijden wij naar de Hanzestad Hamburg, waar we onder begeleiding van een gids een rondrit maken. Door de gunstige ligging aan de Elbe, is de stad bereikbaar voor enorme zeeschepen. In de bruisende binnenstad ziet u onder andere historische koopmanskantoren, de St. Michaeliskerk met de grootste torenklok van Duitsland en de oude pakhuizen in de wijk ‘Speicherstadt’. Ook het kleurrijke stadsdeel Sankt Pauli met de Reeperbahn die de ‘meest zondige mijl ter wereld’ wordt genoemd mag natuurlijk niet ontbreken. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid in Hamburg of aan boord tijdens de boottocht dineren. Wanneer u in Hamburg wilt dineren kunt u bijvoorbeeld naar de Hamborger Veermaster gaan, het oudste restaurant aan de Reeperbahn met traditionele Hamburgse gerechten. ’s Avonds maken we een circa 2 uur durende boottocht langs de paasvuren van Hamburg. Vanaf het water heeft u het mooiste uitzicht op de laaiende vlammen op de oever.

Dag 3 | Lübeck – Eerste Paasdag
Na een rustig ontbijt gaan we naar Lübeck, waar we een stadswandeling met gids maken. U ziet de mooiste plekjes van deze Hanzestad tijdens de toer. Daarbij hoort natuurlijk het symbool van de stad ‘de Holsentor’, de beroemde middeleeuwse stadspoort van Lübeck. Ook zien we de Marienkirche, het mooie stadshuis, indrukwekkende koopmanshuizen, verborgen binnenplaatsen en kronkelende steegjes. Aansluitend heeft u vrije tijd in Lübeck. Wanneer het weer het toelaat kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken door de oude binnenstad. Of breng een bezoek aan het Hanzemuseum, waar u alles over de opkomst en val van het Hanzeverbond komt te weten. We rijden terug naar het hotel, waar we vanavond weer dineren.

Dag 4 | Slot Nordkirchen – Terugreis – Tweede Paasdag
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus en rijden we naar Slot Nordkirchen. Het kasteel wordt omringd door uitgestrekte tuinen ontworpen in de Franse barokstijl en een prachtig landschap. Maak een ontspannende wandeling door de tuinen. Vanaf een groot aantal plekken in het park heeft u een prachtig uitzicht op het waterslot. Verder ziet u hier onder meer fonteinen, waterpartijen en beeldhouwwerken. Aansluitend verder richting Nederland.

Berchtesgaden aan de Königssee

Eeuwenoude tradities en ambachten worden in het prachtige Berchtesgadener Land nog steeds van generatie op generatie doorgegeven. De handgemaakte en fraai beschilderde spanen doosjes of het uit hout gesneden kinderspeelgoed in vrolijke kleuren zijn hier een voorbeeld van. Ook de adembenemende natuur met haar indrukwekkende bergen en prachtige blauwe meren maakt van deze regio een schitterende vakantiebestemming. Tijdens deze reis bezoeken we de mooiste stadjes van de omgeving en maken we een natuurtocht waarbij u onderweg heerlijk kunt genieten van het adembenemende winterse landschap.

Dag 1 | Heenreis
We rijden naar Berchtesgaden, schitterend gelegen tussen de bergen en vlakbij de Königssee.

Dag 2 | Lokwelt Freilassing – Haus der Berge
’s Ochtends bezoeken we de fascinerende wereld van de treinen. We rijden naar Freilassing waar u Lokwelt Freilassing kunt bezoeken (entree ca. € 6,-). In een prachtig historisch gebouw (oud locomotief depot) vinden we dit interessante museum vol (stoom)locomotieven, wagons, uniformen, motoren en nog veel meer. ’s Middags rijden we terug naar Berchtesgaden, waar u de gelegenheid krijgt om Haus der Berge te bezoeken. Dit moderne museum geeft u een kijkje in de prachtige wereld van de natuur van het Berchtesgadener Land. Leer alles over de flora en fauna van deze schitterende omgeving door middel van mooie tentoonstellingen (entree ca. € 4,-).

Dag 3 | Chiemsee
Niet alleen de Königssee die vlakbij ons hotel gelegen is maar ook de Chiemsee mag zeker niet ontbreken op deze reis! We rijden naar dit schitterende meer en brengen onder andere een bezoek aan het Schloss Herrenchiemsee. Wanneer u uw blik laat glijden over het zilveren water van de Chiemsee, kunt u zich wellicht voorstellen waarom dit enorme meer ook wel de ‘Beierse Zee’ wordt genoemd. Op het eiland Herreninsel ligt Schloss Herrenchiemsee, een nauwgezette replica van Versaille (entree ca. € 10,-). Dit overdadige kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Beierse koning Lodewijk II, die een groot bewonderaar was van de Franse Lodewijk 14e. De spiegelzaal is zelfs nog grootser dan het beroemde origineel.

Dag 4 | Salzburg
Stad van Mozart, van The Sound of Music, van weelderige barok. Allemaal terechte benamingen voor het mooie Salzburg. Het indrukwekkende kasteel Hohensalzburg en de Stiftskirche Sankt Peter zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden. Het centrum van Salzburg is niet toegankelijk voor touringcars, onze chauffeur zet u zo dichtbij mogelijk af. Bewonder de prachtige gebouwen van de stad, ga winkelen in een van de sfeervolle winkelstraten of geniet van een heerlijk drankje in een van de vele gezellige cafés. Vergeet ook niet de Mozartkugel te proeven, waar Salzburg beroemd om is!

Dag 5 | Bad Reichenhall – Natuurtocht Deutsche Alpenstraβe – Ramsau
Prachtig gelegen tussen de besneeuwde heuvels en aan de oevers van de rivier de Saalach ligt Bad Reichenhall. Het is een levendige plaats vol villa’s en kuuroorden. De schone lucht, het kuurpark met geneeskrachtige tuin en de natuurlijke bronnen maken dit een zeer geliefde stad. Verder over de Deutsche Alpenstraße, adembenemende uitzichten over het uitgestrekte winterlandschap, en pittoreske bergdorpjes; we gaan het allemaal zien vandaag tijdens een rit door het Berchtesgadener Land. Laat u betoveren door deze beeldschone omgeving. We rijden een gedeelte van de Deutsche Alpenstraße, een van de mooiste routes van Duitsland. Onderweg maken we een aantal stops zodat u volop kunt genieten van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Terug gaan we via Ramsau, waar we een stop bij de St. Sebastiankirche maken. De kerk is beroemd om zijn schilderachtige ligging aan de rivier Ramsauer Ache.

Dag 6 | Vrije dag
Geniet deze dag van de schitterende omgeving van Berchtesgaden. U kunt deze dag helemaal zelf indelen. Maak een wandeling door de prachtige natuur. Vele mooie wandelroutes zijn uitgezet in de omgeving van het hotel. Neem bijvoorbeeld de Jenner-kabelbaan naar boven, hier heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving en kunt u ook heerlijk wandelen (retour ca. € 38,-). Of breng een bezoek aan de zoutmijn ‘Salzbergwerk Berchtesgaden’. U maakt hier een rit over het mijnspoor tot in de berg, een ondergrondse boottocht en u gaat met een glijbaan de diepte in! Zeker een bezoek waard (entree ca. € 22,50).

Dag 7 | Teisendorf – Königssee
Met haar historische marktstraat en vele knusse cafeetjes, weet Teisendorf iedere bezoeker te charmeren. Het mooie centrum is een gezellige winkelplek met kleine boetiekjes die de leukste souvenirs verkopen. ’s Middags naar de Königssee, maak een boottocht over de beeldschone Königssee en geniet vanaf het water van het betoverend mooie landschap (kosten ca. € 22,-) of maak een heerlijke wandeling langs het meer.

Dag 8 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Dresden, Leipzig en de Bastei

Prachtig gelegen in het Erzgebirge (Werelderfgoed) ligt het kleine, pittoreske stadje Frauenstein. Een schitterend uitgangspunt om de omgeving te verkennen. We bezoeken prachtige steden als Dresden en Leipzig. Ook maken we een tocht door de beeldschone natuur van de Sächsische Schweiz. Een schitterend middelgebergte met tafelbergen, diepe ravijnen en adembenemende uitzichten.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar hotel Frauensteiner Hof in Frauenstein.

Dag 2 | Dresden
Deze voormalige Oost-Duitse stad is de hoofdstad van Sachsen en wordt ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. De barokke en rococo gebouwen in het centrum werden met veel zorg gerestaureerd. Tijdens een stadsrondrit met een lokale gids zien we de belangrijkste bezienswaardigheden. Hierna krijgt u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de Brühlsche Terrasse, de meest romantische plek van Dresden. Het terras is ongeveer vijfhonderd meter lang en vanaf een bankje kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Elbe. Het terras staat ook bekend als het balkon van Europa.

Dag 3 | Sächsische Schweiz
Dit natuurpark is geliefd om haar bizarre rotsformaties. We bezoeken onder begeleiding van een gids onder andere de Bastei, een rotsformatie hoog boven de Elbe. Daarnaast gaan we naar vesting Königstein, één van de grootste en mooiste bergvestingen van Europa (entree ca. € 15,-). Vanaf de vesting heeft u een panoramisch uitzicht over de Elbe.

Dag 4 | Bautzen
Deze 1000 jaar oude stad heeft een goed bewaard historisch centrum met prachtige herenhuizen. Bautzen staat ook wel bekend als de stad met de vele torens, we tellen er maar liefst 23! Het heeft zelfs haar eigen ‘scheve toren’ de Reichenturm. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Tevens is het de hoofdstad van de Sorben, een West-Slavische minderheidsgroep. U zult de Sorbisch taal geregeld in de stad aantreffen; op straatnaambordjes, in de winkels en restaurants. Bautzen is ook bekend om de politieke Stasi gevangenis. We maken een stadswandeling met een lokale gids.

Dag 5 | Leipzig
Leipzig, na Berlijn de grootste stad van de voormalige DDR, heeft een boeiende geschiedenis. Verschillende grote componisten, zoals Johann Sebastian Bach, Mendelssohn en Robert Schumann hebben hier gewoond. Dit is ook de stad waar de ‘stille revolutie’ begon, de steeds groter wordende protesten tegen de regering die uiteindelijk zouden leiden tot de val van de Berlijnse muur. Na de rondrit met een lokale gids heeft u vrije tijd. Gaat u naar de karakteristieke wandelgalerijen en oude beursgebouwen, waar tal van winkeltjes en restaurants gevestigd zijn? Of gaat u koffiedrinken in één van de historische koffiehuizen van de stad?

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland.