Wandelen met Olaf Op den Kamp

Olaf Op den Kamp is een groot Eifelkenner. Hij weet niet alleen waar de mooiste natuurgebieden liggen, maar is ook een kenner van de daar voorkomende flora en fauna. Zijn voorliefde gaat uit naar de planten, maar hij is ook goed thuis in de vlinders en vogels. Daarnaast boeit hem hoe de mens de natuurgebieden vroeger heeft gebruikt. Dit jaar hebben we weer twee tochten met Olaf Op den Kamp op het programma staan.

De wandelingen zijn goed te doen voor iedereen die een normale conditie heeft. Een paar stevige schoenen (liefst natuurlijk wandelschoenen) zijn aan te bevelen. Uiteraard kunt u een verrekijker, een fototoestel of Nordic Walking stokken meenemen.

Nationalpark Eifel en het Rurdal
24 mei 2024 – (totaal 12 kilometer wandelen)

Op vrijdag 24 mei bezoeken we het Nationalpark Eifel. Hier wandelen we over de Dreiborner Hochfläche met zijn vele bloeiende bremstruwelen, die hier als Eifelgold worden aangeduid. Onderweg genieten we van de vergezichten over de beboste hellingen van de Kermeter. Ook zien we Burg Vogelsang en het spookdorp Wollseifen. Vervolgens dalen we af naar de stuwdam van de Urft, vanwaar we met de rondvaartboot over de Rursee naar Rurberg varen. ’s Middags wandelen we door de bossen in het Rurdal tussen Einruhr en Hammer waarbij we genieten van de prachtige vergezichten over het Rurdal. Beide wandelingen hebben een lengte van circa 6 km, goede wandelschoenen en wandelstokken zijn handig om mee te nemen.

Programma:
10.30 uur: Vanaf Burg Vogelsang maken we een wandeling naar het spookdorp Vogelsang en verder naar de Urftalsperre, vandaar met rondvaartboot naar Rurberg (exclusief, kosten ca. € 6,20 p.p.).
ca. 13.00 uur: Tijd voor een kopje koffie in Rurberg (niet inbegrepen).
14.00 uur: Panoramawandeling door het Rurdal tussen Einruhr en Hammer.
circa 16.00 uur: We sluiten af met een drankje in Hammer (inbegrepen), daarna wordt u teruggebracht naar de opstapplaatsen.

 

e Hoge Venen, veengebied op het dak van België
6 september 2024 – (totaal 12 kilometer wandelen)

Op vrijdag 6 september wandelen we in de Hoge Venen. Hier beginnen we bij de beroemde Baraque Michel waar vroeger in de Fischbachkapel het klokje luidde om verdwaalde veengangers de weg te wijzen. Daarna bezoeken we het natuurreservaat Fagne de Polleur waar we de uitgestrekte pijpenstrootjevelden zien met daartussen de bijzondere veenplanten zoals het veenmos of de Kleine veenbes. Via het fraaie veengebied van Neur Lowé wandelen we naar de Botrange, vlakbij het hoogste punt van België. Na de welverdiende middagpauze maken we een wandeling langs het Fagne Wallonne waar we de bronnen van de Roer zien. Ook wandelen we door de uitgestrekte sparrenbossen waar we op zoek gaan naar de eerste paddenstoelen. Beide wandelingen hebben een lengte van 6 km. Goede, redelijk waterdichte wandelschoenen en stokken zijn handig om mee te nemen.

Programma:
10.00 uur: Wandeling vanaf Baraque Michel door het Polleurveen.
ca. 13.00 uur: Lunch op eigen gelegenheid bij Centre Nature de Botrange.
14.00 uur: Wandeling naar de bronnen van de Roer in het Fagne Wallonne.
16.00 uur: Afsluitend drankje bij Mont Rigi (inbegrepen).

Rhein in Flammen

Rond het middaguur rijden wij vanaf onze opstapplaatsen richting Koblenz. Deze historische stad is onder andere bekend van de Deutsche Eck, de plek waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het stadscentrum van Koblenz.

Om 17.00 uur vertrekt de touringcar, via een mooie route langs de Rijn, naar het plaatsje St. Goar. U heeft hier de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een restaurant uit te zoeken voor uw diner. Geniet hier van de gemoedelijke sfeer langs het water en breng een bezoek aan de feesten in St. Goar. Rond 21.00 uur aanschouwt u het traditionele vuurwerk van Rhein in Flammen. De gehele Rijn is dan prachtig verlicht.

Direct na afloop van dit vuurwerkspektakel rijden we via de snelste route weer terug naar onze opstapplaatsen.

Reisprogramma:
14.30 uur: aankomst in Koblenz
17.00 uur: vertrek naar St. Goar
21.00 uur: aanvang vuurwerkshow

Rhein in Flammen Bonn

Rond het middaguur rijden wij vanaf onze opstapplaatsen naar Bonn, de voormalige Bondshoofdstad van Duitsland. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de vele mooie pleinen, welke met elkaar verbonden zijn door de gezellige winkelstraten.

Zodra de avond valt vertrekt onze touringcar naar de oevers van de Rijn. U heeft hier de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een restaurant of eetkraam uit te zoeken voor uw diner. Geniet van de gemoedelijke sfeer en aanschouw het langsvarende scheepskonvooi. Hoogtepunt en bekroning van de avond is het met muziek gesynchroniseerde vuurwerk in combinatie met voor het eerst een droneshow!

Er zijn diverse festiviteiten aan de oevers. Houdt onze website in de gaten want hier publiceren wij meer informatie als het programma bekend is gemaakt. Direct na afloop van dit spektakel rijden we via de snelste route weer terug naar onze opstapplaatsen.

Reisprogramma:
14.30 uur: aankomst in Bonn
17.00 uur: vertrek naar Rhein in Flammen
ca. 21.40 uur: aanvang vuurwerkshow
23:15 uur: laatste vuurwerk

Herfsttintentocht

Bomen krijgen in deze tijd hun prachtige goudgele en bruine herfstkleuren. We laten u vandaag genieten van ontelbare schitterende panorama’s. Aan de voet van het natuurpark Noord-Eifel, omgeven door prachtige bossen maken we een stop voor een kop koffie/thee met gebak. Vervolgens rijdt onze chauffeur door het Huertgenwald verder door de Eifel. Uitgebreide glooiende heuvelketens, diepe dalen en uitgestrekte bossen karakteriseren het Eifellandschap. Vervolgens rijden we naar Einruhr, waar wij een boottocht van ca. 1 uur over de Obersee gaan maken. Het langgerekte kronkelige meer ligt ingebed tussen steile hoogten, die grotendeels uit bossen bestaan. Aansluitend kunnen we in het restaurant Eifelhaus, direct gelegen aan de Obersee, genieten van een Eifelhausplatte.
Via een landschap vol kleurrijke en afwisselende panorama’s rijden we naar Monschau, waar u de gelegenheid krijgt om dit knusse stadje zelf te ontdekken. Om 18.00 uur zullen wij Monschau verlaten, en sluiten wij deze prachtige dagtocht af met een heerlijk diner. Omstreeks 20.30 uur starten we de terugreis naar uw opstapplaats.

Reisprogramma:
09.30 uur: koffiestop
11.00 uur: boottocht met daarna lunch
16.00 uur: aankomst in Monschau
19.00 uur: diner

Eifeltocht

We laten u vandaag genieten van ontelbare schitterende panorama’s. Aan de voet van het natuurpark Noord-Eifel, omgeven door prachtige bossen, maken we rond 09.30 uur een stop voor een kop koffie of thee met gebak. Vervolgens rijdt onze chauffeur door het Huertgenwald verder door de Eifel. Uitgebreide glooiende heuvelketens, diepe dalen en uitgestrekte bossen karakteriseren het Eifellandschap. Vervolgens rijden we naar Einruhr, waar wij een boottocht van ca. 1 uur over de Obersee gaan maken. Het langgerekte kronkelige meer ligt ingebed tussen steile hoogten, die grotendeels uit bossen bestaan. Aansluitend kunnen we in het restaurant Eifelhaus, direct gelegen aan de Obersee, genieten van een Eifelhausplatte.

Via een landschap vol kleurrijke en afwisselende panorama’s rijden we naar Monschau, waar u de gelegenheid krijgt om dit knusse stadje zelf te ontdekken. Om 18.00 uur zullen wij Monschau verlaten, en sluiten wij deze prachtige dagtocht af met een heerlijk diner. Omstreeks 20.30 uur starten we de terugreis naar uw opstapplaats.

Reisprogramma:
09.30 uur: koffiestop
11.00 uur: boottocht met daarna lunch
16.00 uur: aankomst in Monschau
19.00 uur: diner

Romantische Vulkaaneifel

We beginnen de dag met een lekker kopje koffie of thee met gebak. Vervolgens zetten we de reis voort richting het gezellige plaatsje Bad Breisig. Op de Rijnpromenade van dit kuuroord vindt u uitstekende horecafaciliteiten voor een lunch op eigen gelegenheid.

Aansluitend laten wij u het schitterende landschap van de Vulkaaneifel zien. Op het stationnetje in Brohl-Lützing nemen wij plaats in de Vulkan-Express, waarmee we een rit zullen maken door het Brohltal, één van de mooiste dalen nabij de Rijn. Het treintje zal met ongeveer 20 kilometer per uur door het landschap rijden en gaat met u een hoogteverschil van zo’n 400 meter overbruggen.

U rijdt langzaam vanaf de oevers van de Rijn, met interessante uitkijkpunten en vergezichten, naar het hogerop gelegen Engeln. Aansluitend verruilen wij het treintje voor onze eigen touringcar om naar het mooie Arhdal te rijden. U kunt hier op eigen gelegenheid het gezellige stadje Ahrweiler bezoeken. De dag wordt afgesloten met een heerlijk 3-gangendiner.

Reisprogramma:
10.15 uur: koffiestop
12.00 uur: aankomst in Bad Breisig
14.10 uur: rit met Vulkan-Express
16.15 uur: aankomst in Ahrweiler
19.00 uur: diner
20.30 uur: vertrek naar opstapplaatsen

Cochem

We beginnen de dag met een lekker kopje koffie of thee met gebak. Aansluitend rijden we via Bad Neuenahr naar Cochem.

Cochem staat bekend om haar steile wijnbergen, prachtig begroeide heuvels en middeleeuwse burchten. Via een prachtig natuurgebied rijden wij naar dit stadje. Cochem, met het romantisch gerestaureerde kasteel dat op de wijnhellingen ligt, is één van de populairste plaatsen langs de rivier de Moezel. U heeft de gehele middag de tijd om deze karakteristieke Moezelstad te ontdekken.

Neem bijvoorbeeld plaats op één van de vele terrasjes, of wandel door de schilderachtige binnenstad met karakteristieke vakwerkhuizen. Cochem beschikt over een groot aanbod vrijetijdsbestedingen. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken door het prachtige Moezellandschap, of u maakt een rit per kabelbaan, waarna u op een hoogte van 255 meter een schitterend panorama over de stad en het landschap heeft. Rond 17.00 uur vertrekken we uit Cochem en rijden we terug naar Nederland, waar wij zullen genieten van een 3-gangendiner.

Reisprogramma:
10.00 uur: koffiestop
12.00 uur: aankomst in Cochem
17.00 uur: vertrek uit Cochem
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Mini Rijn cruise Koblenz

Koblenz is met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar één van de mooiste en oudste steden van Duitsland. Op de heenreis maken wij een stop voor een kop koffie of thee met gebak.

Hierna beginnen wij met een prachtige boottocht over de Rijn. Vanaf de aanlegsteiger in Koblenz gaan we aan boord en varen stroomopwaarts langs diverse dorpjes. Tijdens de rondvaart met lunch krijgt u uiteraard ook informatie over diverse bezienswaardigheden. U ziet onder andere de vesting Ehrenbreitstein, 118 meter boven de Rijn gelegen. Aan boord kunt u genieten van het prachtige uitzicht, waarna we terugkeren naar het ‘Deutsches Eck’, waar de rivieren de Moezel en de Rijn samenvloeien.

Na de boottocht heeft u de mogelijkheid om Koblenz op eigen gelegenheid te bezoeken. De romantische steegjes, historische pleinen, schilderachtige straten en oude fonteinen nodigen u uit tot verkenning van het oude stadshart. We verlaten deze oude Romeinse stad en rijden via Duitsland richting Nederland, waar u nog een diner krijgt aangeboden.

Reisprogramma:
10.00 uur: koffiestop
12.30 uur: boottocht met lunch
17.00 uur: vertrek uit Koblenz
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Mini Rijn cruise

Al jaren een topper in ons programma. Een tocht over de Rijn moet u zeker een keer meegemaakt hebben! In de voormalige Bondshoofdstad Bonn verruilen we onze touringcar voor een passagiersboot.

Stroomopwaarts varen we via één van de mooiste plekken over de Rijn naar Remagen. We passeren het beroemde Zevengebergte en Duitslands oudste natuurreservaat met de ruïne Drachenfels. Onder het genot van een lunch aan boord trekt een gedeelte van de Duitse wijnregio aan uw oog voorbij. U ziet hier de terrasvormige wijnbouw, maar ook burchten, kerken en dorpen.

In Remagen verlaten wij het schip. Door het Ahrdal rijden we naar Ahrweiler, waarvan het stadscentrum wordt omringd door een middeleeuwse muur met stadspoorten die nog gedeeltelijk behouden zijn gebleven. Het oude gedeelte van deze stad bestaat uit kleurrijke vakwerkhuizen. U kunt deze stad op eigen gelegenheid bezoeken. Onderweg naar huis maken wij nog een stop voor een heerlijk diner.

Reisprogramma:
09.15 uur: koffiestop
12.30 uur: boottocht met lunch
17.00 uur: vertrek uit Ahrweiler
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Das Grosse Schlagerfest XXL

Op vrijdag 24 mei 2024 barst de muziek weer los in de Rudolf-Weber ARENA in Oberhausen. Gepresenteerd door Florian Silbereisen is het weer tijd voor Das Grosse Schlagerfest.

Verwacht een spetterende show met veel gastoptredens zoals Thomas Anders, DJ Ötzi, Michelle en Voxxclub. Natuurlijk met fantastische dansers en een heel grote hoeveelheid confetti en ‘Partystimmung’. Dat wordt zeker meezingen! U wordt ‘s middags per touringcar opgehaald en naar Oberhausen gebracht. Na aankomst heeft u de gelegenheid om in het naast gelegen CentrO iets te drinken en/of te eten! Het concert start om 19:30 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Na afloop wordt u weer keurig naar uw opstapplaats teruggebracht.

Reisprogramma:
17.00 uur: verwachte aankomst
18.00 uur: deuren open zaal
19.30 uur: aanvang concert
22.00 uur: einde concert