De romantische Cotswolds

Tijdens deze reis kunt u genieten van het heuvelachtige ‘Hart van Engeland’: Cotswolds. Dit romantische gebied staat bekend om de schitterende historische landhuizen en de pittoreske dorpjes vol oude cottages. We bezoeken de indrukwekkende universiteitsstad Oxford en het elegante Bath. Wellicht dat u veel van deze plaatsen regelmatig op televisie ziet, want ze vormen het decor van talloze films en televisieprogramma’s!

Dag 1 | Heenreis
Door België rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst rijden we verder naar het hotel in Swindon.

Dag 2 | Oxford
Oxford, gelegen in het hart van Engeland, ademt een betoverende sfeer uit met zijn eeuwenoude universiteitsgebouwen, geplaveide straten en historische architectuur, groene weiden, de kronkelende rivier de Cherwell en charmante bruggen. Een mengeling van geschiedenis, academische grootsheid en serene schoonheid maakt Oxford tot een stad die zowel statig als romantisch is. Het is dus niet verwonderlijk dat Oxford graag als decor wordt gebruikt door film- en televisiemakers over de hele wereld, bijvoorbeeld voor de populaire detectiveserie Lewis. Sommige collegegebouwen zijn te bezichtigen, waaronder Christ Church, met de eetzaal die als decor diende voor Harry Potter. (entreetickets vanaf £6.00). Er is zelfs een Harry Potter winkel in Oxford. Een andere aanrader in de stad is de bijzondere kunstcollectie van het Ashmolean Museum (gratis entree).

Dag 3 | Chavenage House – Tetbury
Gebouwd in de 16e eeuw en sindsdien nauwelijks veranderd. Chavenage House is een prachtig voorbeeld van een Elizabethaans landgoed (entree € 20,- incl. “tea and biscuits”). Het huis is nog steeds in privébezit en het zijn leden van de familie zelf die de bezoekers meenemen op een leuke rondleiding. Ook dit is een geliefde filmlocatie, bijvoorbeeld voor de series Lark Rise to Cadleford en Poldark van de BBC. We maken een stop in Tetbury, een pittoresk marktstadje met antiekwinkels, 17e-eeuwse architectuur, landelijke charme en weelderige groene heuvels.

Dag 4 | Lacock Village – Bath
Ontdek het charmante Lacock Village op weg naar Bath, een pittoresk Engels dorp dat onder andere diende als filmlocatie voor Pride and Prejudice, Downton Abbey en Harry Potter. Wandel door de geplaveide straten langs historische huizen en geniet van de authentieke sfeer. In de namiddag betreedt u het elegante Bath, bekend om zijn Romeinse baden met geneeskrachtige warmwaterbronnen. Bath werd door de Romeinen als kuuroord gesticht, in de middeleeuwen was het een belangrijk centrum van de wolindustrie en in de 18e eeuw groeide het uit tot een stijlvolle stad met neoklassieke gebouwen in de zogeheten georgiaanse stijl. Deze gaan verrassend harmonieus samen met de architectuur van de Romeinse baden en de schitterende gotische kathedraal. Vanwege deze bijzondere mix van architectuur staat Bath sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst.

Dag 5 | Blenheim Palace – Cotswolds
In de ochtend bezoeken we Blenheim Palace waar Winston Churchill geboren is en opgroeide (entree € 35,- voor paleis, park en tuinen). Dit barokke paleis staat op de Werelderfgoedlijst en is schitterend gelegen in een park van de beroemde landschapsarchitect Capability Brown. Hier zijn talloze scènes uit films en televisieseries opgenomen, te veel om op te noemen! Via een mooie route rijden we dwars door de Cotswolds terug naar het hotel. Onderweg komen we langs prachtige dorpjes als Stow-on-the-Wold en Bourton-on-the-water.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt gaan we terug naar Dover voor de overtocht naar Calais/Duinkerken. Via België rijden we terug naar Nederland.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een populaire Britse serie die zich afspeelt in de jaren ‘20 van de vorige eeuw, kort na de Eerste Wereldoorlog. De serie volgt het leven van de beruchte Shelby-familie uit Birmingham en hun betrokkenheid bij illegale activiteiten, zoals gokken, smokkelen en de bescherming van hun buurt. Tijdens deze reis bezoeken we verschillende locaties, die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de opnames van deze serie.

Dag 1 | Rotterdam – Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Rotterdam. De inscheping is pas in de avond, dus u heeft in de middag vrije tijd in Rotterdam. U kunt op eigen gelegenheid dineren. Na de inscheping kunt u relaxen in uw hut, belastingvrij winkelen aan boord of genieten van de faciliteiten en een drankje aan de bar.

Dag 2 | Kingston upon Hull – Victoria Baths – Arley Hall & Gardens
‘s Ochtends geniet u nog van een ontbijt aan boord, waarna wij zullen uitschepen. Bij aankomst in Kingston upon Hull maken we kennis met onze gids voor deze reis, die tot en met de vijfde reisdag met ons mee reist. We beginnen met een stadstour. Kingston upon Hull, ook wel bekend als Hull, is een stad in het oosten van Engeland. De stad staat bekend om zijn maritieme geschiedenis en heeft een prachtige haven. Vervolgens vertrekken we naar Victoria Baths (entree ca. £ 8,-). In de serie was hier de paardenbeurs waar Tommy zijn geliefde May heeft ontmoet. Na het bezoek aan Victoria Baths brengen we een bezoek aan Arley Hall & Gardens (entree ca. £ 11,-). In de serie is dit het landhuis van Tommy Shelby. Het is een historisch landhuis waar wij de adembenemende tuinen van zullen bezoeken. We verblijven de komende twee nachten in de buurt van Bradford of Leeds.

Dag 3 | Haworth – Manchester
Na het ontbijt vertrekken we naar Haworth waar we de historische spoorlijn uit de serie bezoeken. Er staat een gids op ons te wachten bij station Haworth voor een bijzondere ‘Shed Tour’ (inbegrepen). Hij kan u alles vertellen over de oude stoomlocomotieven. Let wel, dit is Engelstalig en gesloten schoeisel is verplicht. Vervolgens bezoeken we onder leiding van onze gids het stadscentrum van Manchester. We maken bijvoorbeeld een wandeling langs de iconische Albert Square en de imposante kathedraal. Bezoek het bruisende Northern Quarter voor kunstzinnige straatkunst en boetiekjes.

Dag 4 | Black Country Living Museum – Birmingham
Vandaag bezoeken we het Black Country Living Museum in West Midlands (entree ca. £ 23,-). Dit openluchtmuseum is in alle zes de seizoenen terug te zien. Het museum is gelegen in Dudley en biedt een meeslepende reis door de industriële geschiedenis met authentieke gebouwen, ambachtslieden en historische transportmiddelen. Na het bezoek aan het museum gaan we naar Birmingham samen met onze reisleider. Wandel zeker langs Hill Street en Custard Factory voor bijzondere streetart met als thema Peaky Blinders. We sluiten de dag af met een smakelijk diner in het hotel gelegen in de omgeving van Birmingham.

Dag 5 | Sheffield
Onderweg naar Kingston upon Hull maken we een tussenstop in Sheffield waar u vrije tijd heeft.
Deze stad is vooral bekend om zijn industriële geschiedenis en levendige cultuur. Schrijver George Orwell benoemde de stad als lelijkste ter wereld, hoewel smaken verschillen is het in ieder geval een boeiende stad om te bezoeken door deze industriële geschiedenis! Tegenwoordig is er veel geïnvesteerd in groen door parken aan te leggen. De stad vormde tussen 1923 en 1928 het decor van een bendeoorlog en past dus perfect in het thema van deze reis. We nemen afscheid van de gids en schepen in voor de overtocht terug naar Nederland.

Dag 6 | Dordrecht – Terugreis
U ontbijt vandaag nog op de ferry. Hierna maken wij nog een kleine uitstap om het contrast met Sheffield aan te duiden. We bezoeken een stad die in de top 10 van mooiste steden van Nederland staat; Dordrecht. Slenter door het eeuwenoude historische centrum en geniet nog van een lunch op eigen gelegenheid. Na wat vrije tijd in Dordrecht rijden we terug naar de opstapplaatsen waar u vandaag in de namiddag/vroege avond aan zult komen.

Downton Abbey… dé reis!

Tijdens deze reis maakt u kennis met plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie Downton Abbey. Dit Britse kostuumdrama werd in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Ga met ons mee en waan u ook een bezoeker van de ‘graven van Grantham’ en hun bedienden.

Dag 1 | Heenreis
Door België rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst rijden we verder naar het hotel.

Dag 2 | Highclere Castle en Lacock
’s Ochtends brengen we een bezoek aan Highclere Castle (entree landgoed en tuin inclusief). Highclere Castle is nog altijd een particulier woonhuis, daarom is het slechts beperkt geopend voor bezoekers. Dit imposante landgoed van de graven van Carnavon is door Downton Abbey beroemd geworden. Veel vertrekken zijn in werkelijkheid net zo ingericht als in de serie. ’s Middags gaan we naar Lacock, een charmant dorp dat dateert uit de 13e eeuw. In februari 2015 werd de straat Church Street voor scènes uit de serie omgetoverd tot een veemarkt uit de jaren ’20. De dieren moet u er bij denken, maar wellicht zult u in het dorp sommige van de figuranten herkennen.

Dag 3 | Oxford en de Cotswolds
We starten met een bezoek aan de wereldberoemde universiteitsstad Oxford. Met zijn statige oude gebouwen, mooi aangelegde parken en gezellige pubs en restaurants heeft deze plaats voor iedereen iets te bieden. Highlights zijn de collectie kunst en kunstvoorwerpen van het Ashmolean Museum (gratis toegang) en een audiotour in het schitterende collegegebouw Christ Church (entree ca. £ 17,-). Lewis Carroll, de geestelijk vader van Alice in Wonderland, heeft hier gestudeerd. In de stad vindt u een winkel die geheel gewijd is aan dit beroemde verhaal! Ook de Covered Market is een bezoek waard. In deze Victoriaanse markthal vindt u typische Britse winkeltjes. ‘s Middags maken we een tocht langs de allermooiste dorpen van de Cotswolds. U ziet onder andere Stow-on-the-Wold en Bibury.

Dag 4 | Bampton en Waddesdon Manor
We gaan naar Bampton, één van de mooiste en oudste dorpjes van Groot-Brittannië. Hier zijn veel van de dorpse scènes en buitenopnames van de serie gefilmd. Vervolgens verder naar Aylesbury, waar we één van de mooiste landhuizen in Buckinghamshire bezichtigen: Waddesdon Manor (entree ca. £ 24,- voor landgoed en tuin). Het schitterende landhuis is een uitermate populaire filmlocatie en figureert dan ook in tal van films en televisieproducties. In het tweede seizoen van Downton Abbey diende het exterieur als decor voor het fictieve Haxby Park.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt laten we Oxford achter ons en beginnen we aan de terugreis. We rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais/Duinkerken. Dwars door België gaan we terug naar Nederland.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

 

Londen, bruisende metropool

Een bezoek aan Londen staat op ieders bucketlist. Deze bruisende metropool wemelt van de toeristische attracties. Denk hierbij aan de beroemde Tower Bridge, Big Ben, de Tower of London en nog veel meer. Maak een wandeling door één van de vele mooie parken die Londen rijk is, deze vormen een oase van rust in het drukke stadsleven. Om te winkelen moet u op Oxford Street, Regent Street en Convent Garden zijn. Of u nu de eerste keer naar Londen gaat of de tiende keer, Londen is en blijft een belevenis.

Dag 1 | Heenreis – Londen
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht. Aansluitend direct door naar het centrum waar u enkele uurtjes vrije tijd heeft. U wandelt wellicht langs Covent Garden, gelegen in de wijk West End, waar in oude markthallen winkeltjes gevestigd zijn. In deze gezellige theaterwijk treft u overal straatartiesten en muzikanten aan. Vanaf Covent Garden loopt u in enkele minuten naar China Town, Leicester Square en Piccadilly Circus. Vervolgens transfer per bus naar het hotel voor de incheck.

Dag 2 | Londen
Na het ontbijt vertrekken we voor een dagprogramma door Londen. De bus brengt u als eerste naar het stadsdeel Westminster, in hartje Londen. U kunt op eigen gelegenheid Parliament Square, Westminster Abbey en Buckingham Palace bezichtigen. De tweede stopplaats is Kensington. In deze dure wijk ligt het wereldberoemde warenhuis Harrods. In de directe omgeving vindt u tevens tal van winkels, leuke restaurantjes en diverse musea. Aan het einde van de middag is de laatste stopplaats Piccadilly Circus, waar ’s avonds alom gezelligheid heerst en voldoende eetgelegenheden zijn. In de avond stapt u weer in de bus voor een avondtour door Londen. U bekijkt onder andere St. Pauls Cathedral, Parliament Square met de Big Ben en de Tower Bridge. De tour eindigt bij het hotel. U kunt tevens op eigen gelegenheid terugreizen naar het hotel.

Dag 3 | London Eye – terugreis
Na het ontbijt alweer de laatste dag Londen. De bus stopt nabij de London Eye en de gezellige boulevard langs de Theems met tal van horecagelegenheden en winkels. Via de loopbrug over de Theems bent u in no-time bij Covent Garden. Rond de middag vertrekken we uit Londen voor de terugreis. In België wordt nog een keer gepauzeerd. Verwachte thuiskomst is in de late avond/nacht.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

Kent, de tuin van Engeland

Het Zuid-Oosten van het Verenigd Koninkrijk, ook wel ‘de tuin van Engeland genoemd, heeft een prachtig, gevarieerd en uitgestrekt landschap. Nergens in dit land vindt u zo’n uitgebreid aanbod aan historische en culturele bezienswaardigheden. Als oudste graafschap van Engeland heeft Kent ook vele kastelen en tuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de bekende Engelse cottages zult u hier volop vinden.

Dag 1 | Heenreis – Canterbury
Door België rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst verder naar Canterbury. U vindt in deze universiteitsstad enkele juweeltjes van middeleeuwse architectuur en één van de oudste kathedralen van het land. Afhankelijk van de tijd die we hebben kunt u de wereldberoemde kathedraal bekijken of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Westgate Gardens, een prachtig aangelegde openbare tuin. Aan het einde van de middag, op tijd voor het diner arriveren we in North Stifford.

Dag 2 | Leeds Castle – Rochester
Het historische Leeds Castle (entree ca. £32,-) is prachtig gelegen op twee eilandjes in een meer, omringd door schitterende tuinen in een glooiend landschap. Ooit bewoond door onder andere Hendrik de Achtste en Catharina van Aragon. Het wordt wel het ‘mooiste kasteel ter wereld’ genoemd en ook de tuinen zijn een lust voor het oog. In de middag rijden we naar Rochester. Charles Dickens heeft hier zijn laatste jaren doorgebracht en veel wat u in dit stadje ziet, kunt u terugvinden in zijn boeken. Verder zijn de kathedraal en het kasteel ware publiektrekkers.

Dag 3 | Hever Castle – Royal Tunbridge Wells
Ervaar 700 jaar aan geschiedenis tijdens uw bezoek aan Hever Castle (entree ca. £ 19,-). Het kasteel heeft een grote collectie aan Tudorstijl schilderijen, meubels, wandtapijten en antiek. Ook het terrein rondom het kasteel is prachtig aangelegd, van klassieke beelden in de Italiaanse tuin tot de Engelse rozentuin. Geniet van het uitzicht over het meer of ontdek de grotten en fonteinen. Dwaal door de Tudor Garden of probeer de juiste weg te vinden in het doolhof. ’s Middags rijden we naar Royal Tunbridge Wells. Deze kleine stad vinden we in de landelijke omgeving van de High Weald. Door de vondst van thermale bronnen was dit vroeger een populair kuuroord. Uit die periode stammen ook mooie gebouwen, waaronder the Pantiles. Dit is de benaming voor een stijlvolle 18e-eeuwse zuilenrij. In deze prachtige historische straat vindt u specialistische winkels, restaurants en gezellige café’s. Ook een wandeling door de Calverly Grounds, het fraaie openbare park, is de moeite waard. U ziet hier mooie gazons en siertuinen, waaronder een Italiaanse tuin,

Dag 4 | Maidstone – thuisreis
Na het ontbijt vertrekken we uit North Stifford. Indien de tijd het toe laat stoppen we nog even in
Maidstone. Daarna maken we weer de overtocht van Dover naar Duinkerken/Calais. Via België rijden we terug naar Nederland.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

 

Londen, bruisende metropool

Een bezoek aan Londen staat op ieders bucketlist. Deze bruisende metropool wemelt van de toeristische attracties. Denk hierbij aan de beroemde Tower Bridge, Big Ben, de Tower of London en nog veel meer. Maak een wandeling door één van de vele mooie parken die Londen rijk is, deze vormen een oase van rust in het drukke stadsleven. Voor te winkelen moet u zijn op Oxford Street, Regent Street en Convent Garden. Of u nu de eerste keer naar Londen gaat of de tiende keer, Londen is en blijft een belevenis.

Dag 1 | Heenreis – Londen
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Calais voor de oversteek. Aansluitend direct door naar het centrum waar u enkele uurtjes vrije tijd heeft. U ontvangt van ons een stadsplattegrond met alle bekende bezienswaardigheden. U wandelt wellicht langs Covent Garden, gelegen in de wijk West End, waar in oude markthallen winkeltjes gevestigd zijn. In deze gezellige theaterwijk treft u overal straatartiesten en muzikanten aan. Vanaf Covent Garden loopt u in enkele minuten naar China Town, Leicester Square en Piccadilly Circus. Vervolgens transfer per bus naar het hotel voor de incheck.

Dag 2 | Londen
Na het ontbijt vertrekken we voor een dagprogramma door Londen. De bus brengt u als eerste naar het stadsdeel Westminster, in hartje Londen. U kunt op eigen gelegenheid Parlement Square, Westminster Abbey en Buckingham Palace bezichtigen. De tweede stopplaats is Kensington. In deze dure wijk ligt het wereldberoemde warenhuis Harrods. In de directe omgeving vindt u tevens tal van winkels, leuke restaurantjes en diverse musea. Aan het einde van de middag is de laatste stopplaats Piccadilly Circus, waar ’s avonds alom gezelligheid heerst en voldoende eetgelegenheden zijn. In de avond stapt u weer in de bus voor een avondtour langs de prachtig verlichte gebouwen van Londen. U bekijkt onder andere St. Pauls Cathedral, Parlement Square met de Big Ben en de Tower Bridge. De tour eindigt bij het hotel. U kunt tevens op eigen gelegenheid terugreizen naar het hotel.

Dag 3 | London Eye – terugreis
Na het ontbijt alweer de laatste dag Londen. De bus stopt nabij de London Eye en de gezellige
boulevard langs de Theems met tal van horecagelegenheden en winkels. Via de loopbrug over de Theems bent u in no-time bij Covent Garden. ’s Middags vertrekken we uit Londen voor de terugreis. In België wordt nog een keer gepauzeerd. Verwachte thuiskomst is in de late avond.

 

* Nb: mocht onverhoopt de Eurotunnel niet boekbaar zijn dan vindt de overtocht per ferry plaats.

 

Belangrijk:
Valuta
: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door Brexit is een paspoort nodig bij reizen naar Engeland.

 

Londen, bruisende metropool

Een bezoek aan Londen staat op ieders bucketlist. Deze bruisende metropool wemelt van de toeristische attracties. Denk hierbij aan de beroemde Tower Bridge, Big Ben, de Tower of London en nog veel meer. Maak een wandeling door één van de vele mooie parken die Londen rijk is, deze vormen een oase van rust in het drukke stadsleven. Om te winkelen moet u op Oxford Street, Regent Street en Convent Garden zijn. Of u nu de eerste keer naar Londen gaat of de tiende keer, Londen is en blijft een belevenis.

Dag 1 | Heenreis – Londen
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht. Aansluitend direct door naar het centrum waar u enkele uurtjes vrije tijd heeft. U wandelt wellicht langs Covent Garden, gelegen in de wijk West End, waar in oude markthallen winkeltjes gevestigd zijn. In deze gezellige theaterwijk treft u overal straatartiesten en muzikanten aan. Vanaf Covent Garden loopt u in enkele minuten naar China Town, Leicester Square en Piccadilly Circus. Vervolgens transfer per bus naar het hotel voor de incheck.

Dag 2 | Londen
Na het ontbijt vertrekken we voor een dagprogramma door Londen. De bus brengt u als eerste naar het stadsdeel Westminster, in hartje Londen. U kunt op eigen gelegenheid Parliament Square, Westminster Abbey en Buckingham Palace bezichtigen. De tweede stopplaats is Kensington. In deze dure wijk ligt het wereldberoemde warenhuis Harrods. In de directe omgeving vindt u tevens tal van winkels, leuke restaurantjes en diverse musea. Aan het einde van de middag is de laatste stopplaats Piccadilly Circus, waar ’s avonds alom gezelligheid heerst en voldoende eetgelegenheden zijn. In de avond stapt u weer in de bus voor een avondtour door Londen. U bekijkt onder andere St. Pauls Cathedral, Parliament Square met de Big Ben en de Tower Bridge. De tour eindigt bij het hotel. U kunt tevens op eigen gelegenheid terugreizen naar het hotel.

Dag 3 | London Eye – terugreis
Na het ontbijt alweer de laatste dag Londen. De bus stopt nabij de London Eye en de gezellige
boulevard langs de Theems met tal van horecagelegenheden en winkels. Via de loopbrug over de Theems bent u in no-time bij Covent Garden. ’s Middags vertrekken we uit Londen voor de terugreis. In België wordt nog een keer gepauzeerd. Verwachte thuiskomst is in de late avond.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

Midsomer Murders

Vindt u het ook heerlijk om Britse detectives te kijken, lekker te griezelen, maar tevens te genieten van het schitterende landschap? Laat u dan meevoeren naar de filmlocaties waar de meest gruwelijke moorden door onder andere DCI Barnaby, Endeavour Morse of DCI Lewis opgelost worden en proef de sfeer eens in het echt als u durft! Tijdens deze reis rijden we door prachtige landschappen, langs verscholen dorpjes en schitterende oude cottages en bezoeken we romantische stadjes. Een feest van herkenning voor alle liefhebbers van deze spannende Britse detectives.

Dag 1 | Heenreis
Via België rijden we naar Calais of Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst rijden we verder naar ons hotel in Reading waar het diner voor ons klaar staat. Reading is een van de plaatsen waar opnames zijn gemaakt voor Midsomer Murders. Reading Town Hall (het stadhuis) heeft bijvoorbeeld als decor gediend.

Dag 2 | Dorchester-on-Thames – Wallingford – Henley-on-Thames
Vandaag treden we in de voetsporen van Midsomer Murders en bezoeken bekende filmlocaties uit de serie. In Dorchester-on-Thames, een sfeervol historisch dorp, bekijken we het bekende kerkje met naastgelegen kerkhof dat in diverse afleveringen te zien is. Ook ligt hier het George Hotel en de Post Office, bekend uit de serie. Vervolgens rijden we naar de fictieve hoofdstad Causton, in werkelijkheid Wallingford geheten. Barnaby is hier regelmatig te zien wandelend over het marktplein of rijdend over Wallingford Bridge. Als laatste komen we in Henley-on-Thames met haar schitterende historische gebouwen, zoals Henley’s Town Hall. Vergeet hier ook niet van een Pint of Midsomer Ale te genieten in The Argyll Pub.

Dag 3 | Oxford
Een bezoek aan Oxford mag zeker niet ontbreken tijdens deze reis! Deze prachtige universiteitsstad dient als filmset voor onder andere Lewis en Endeavour Morse. U heeft de mogelijkheid om hier deel te nemen aan een twee uur durende rondleiding*, begeleid door een bekwame Engelssprekende gids. U komt langs alle bekende plaatsen die u kent van deze series. Ook kunt u Oxford uiteraard op eigen gelegenheid ontdekken. De stad staat vol met schitterende historische gebouwen, zoals de colleges van de wereldberoemde universiteit. Liefhebbers van de Harry Potter films zullen hier zeker ook een aantal locaties herkennen.

Dag 4 | Great Haseley – Warborough – Thame – Turville
Vandaag rijden we onder andere richting Great Haseley, menige aflevering van Midsomer Murders is hier opgenomen. Onze route vervolgt onder andere richting Warborough, hier ligt bijvoorbeeld ‘The Six Bells’ Pub, hier heeft Barnaby samen met zijn collega menig pilsje gedronken na een vermoeiende zoektocht naar de moordenaar. Genoeg filmlocaties in Buckinghamshire en Oxfordshire. Wellicht kunnen we enkele leuke stops maken om de sfeer te proeven. Geniet ook tijdens de busreis van de mooie plaatsen waar u door heen rijdt, het vele groen en al het oude wat in Engeland zo mooi bewaard is gebleven.

Dag 5 | Terugreis
We rijden na het ontbijt naar Dover voor de overtocht naar Calais/Duinkerken. Via België rijden we terug naar Nederland.

*Bij boeking vragen wij u aan te geven of u deel wilt nemen aan de Engelstalige rondleiding in Oxford. Eenmaal geboekt, kan deze rondleiding niet kosteloos geannuleerd worden.
* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

Cotswolds, romantisch Engeland

Tijdens deze reis laten we u kennismaken met het heuvelachtige ‘Hart van Engeland’: de Cotswolds. Dit romantische gebied staat bekend om de schitterende historische landhuizen en de pittoreske dorpjes vol oude cottages. Tevens bezoeken we de universiteitsstad Oxford en het elegante Bath. Wellicht dat u veel van deze plaatsen zult herkennen van televisie, want ze vormen het decor van talloze films en televisieprogramma’s!

Dag 1 | Heenreis
Door België rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Na aankomst rijden we verder naar het hotel in Swindon.

Dag 2 | Oxford
Het statige Oxford is wereldberoemd om de universiteit met zijn 38 colleges. Deze ‘stad van de dromende torenspitsen’ heeft niet minder dan 1500 gebouwen die op de Monumentenlijst staan. Het is dus niet verwonderlijk dat Oxford graag als decor wordt gebruikt door film- en televisiemakers over de hele wereld, bijvoorbeeld voor de populaire detectiveserie Lewis. Sommige collegegebouwen zijn te bezichtigen, waaronder Christ Church. Hier kunt u de eetzaal die als decor diende voor de Harry Potter filmreeks bezoeken (entreetickets variëren van ca. £ 10,00 tot £ 20,00). Een andere aanrader in de stad is de bijzondere kunstcollectie van het Ashmolean Museum.

Dag 3 | Chavenage House – Tetbury
Gebouwd in de 16e eeuw en sindsdien nauwelijks veranderd. Chavenage House is een prachtig voorbeeld van een Elizabethaans landgoed (entree ca. £ 10,-). Het huis is nog steeds in privébezit en het zijn leden van de familie zelf die de bezoekers meenemen op een leuke rondleiding. Ook dit is een geliefde filmlocatie, bijvoorbeeld voor de series Lark Rise to Cadleford en Poldark van de BBC. We maken een stop in Tetbury, een elegant marktplein met zilvergrijze huizen gebouwd rondom het 17e-eeuwse Market House en St. Mary’s Church.

Dag 4 | Lacock Village – Bath
Lacock is een typisch Engels dorpje met een middeleeuwse abdij en oude huizen van steen en vakwerk. In dit bijzonder pittoreske plaatsje werden scènes van Pride and Prejudice, Downton Abbey en Harry Potter gefilmd. In de middag bezoeken we Bath, genoemd naar de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Bath werd door de Romeinen als kuuroord gesticht, in de middeleeuwen was het een belangrijk centrum van de wolindustrie en in de 18e eeuw groeide het uit tot een stijlvolle stad met neoklassieke gebouwen in de zogeheten georgiaanse stijl. Deze gaan verrassend harmonieus samen met de architectuur van de Romeinse baden en de schitterende gotische kathedraal. Vanwege deze bijzondere mix van architectuur staat Bath sinds 1987 op de werelderfgoedlijst.

Dag 5 | Blenheim Palace – Cotswolds
In de ochtend bezoeken we Blenheim Palace waar Winston Churchill geboren is en opgroeide (entree ca. £28,- voor paleis, park en tuinen). Dit barokke paleis staat op de werelderfgoedlijst en is schitterend gelegen in een park van de beroemde landschapsarchitect Capability Brown. Hier zijn talloze scènes uit films en televisieseries opgenomen, te veel om op te noemen! Via een mooie route rijden we dwars door de Cotswolds terug naar het hotel. Onderweg komen we langs prachtige dorpjes als Stow-on-the-Wold en Bourton-on-the-water.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt gaan we terug naar Dover voor de overtocht naar Calais/Duinkerken. Via België rijden we terug naar Nederland.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.

Historische treinen Engeland en Wales

De stoker gooit de kolen op het vuur, de eerste witte rookpluimen gaan de lucht in. ‘All Aboard!’ roept de conducteur in zijn prachtige uniform. Het typische geluid van de fluit klinkt. De machtige stoomtrein is klaar om te vertrekken. Tijdens deze schitterende reis maken we unieke treinreizen door het prachtige landschap van Engeland en Wales. De historische treinen rijden langs idyllische dorpjes en boerderijen en stoppen bij schilderachtige stationnetjes zoals je ze alleen in Groot-Brittannië ziet. Tijdens deze reizen bezoeken we historische stadjes onderweg. Ga mee op dit unieke avontuur en laat u betoveren door het adembenemende landschap van Engeland en Wales.

Dag 1 | Heenreis
We rijden naar Calais voor de overtocht naar Dover. Vervolgens rijden we naar het eerste hotel in de omgeving van Kent.

Dag 2 | Bluebell Railway – Brighton
De eerste treinreis op Engelse bodem is misschien wel de mooiste stoomtreinreis ter wereld. De Bluebell Railway* voert u langs beeldschone oude stationnetjes en betoverend mooie natuur. Deze oudste normaalspoorlijn van Engeland brengt u terug naar vervlogen tijden en wordt in vele films als decor gebruikt. We rijden verder naar Brighton. Slenter over de strandpromenade van deze kleurrijke kustplaats, verdwaal in de wirwar van straatjes of bezoek de vele leuke winkeltjes. Vervolgens checken we in bij het volgende hotel in de omgeving van Southhampton.

Dag 3 | West Somerset – Bristol
Vandaag gaan we terug in de tijd tijdens een bijzondere treinreis door het landschap van Somerset. De West Somerset Railway* is de langste historische normaalspoorlijn van Engeland. De 32 kilometer lange spoorlijn verbindt tien karakteristieke stations met elkaar. Denderend door het landschap van Somerset passeert u pittoreske dorpjes en in de verte ziet u het indrukwekkende Dunster Castle liggen. Na deze mooie treinrit, die eindigt in Minehead, bezoeken we de havenstad Bristol. Deze plaats staat internationaal bekend om de street-art die de stad op tal van plekken siert. Hier zijn zelfs nog originele werken van Banksy te bewonderen. Na dit bezoek rijden we naar het hotel in de omgeving van Bristol.

Dag 4 | Brecon Mountain Railway – Porthmadog
Vandaag staat een prachtige treinrit* met adembenemende uitzichten over het Brecon Beacons National Park op het programma. De stoomlocomotief voert u langs meren en valleien. Aan het einde van het traject wordt de locomotief gekeerd en rijden we terug naar het beginpunt. Op de terugweg wordt er nog een stop gemaakt bij een museum met diverse stoomlocomotieven. U kunt op het vertrekpunt nog de werkplaats bezichtigen. Na terugkomst van deze mooie treinrit gaan we naar Porthmadog, een leuke havenstad waar u heerlijk doorheen kunt lopen. Hier komen drie smalspoorlijnen bij elkaar en misschien vangt u nog een glimp op van de historische stoomtrein die deze plaats aandoet. Hierna rijden we naar het volgende hotel (regio Noord-Wales).

Dag 5 | Snowdon Mountain Railway – Chester
De treinrit die we vandaag gaan maken wordt omschreven als een van de mooiste en meest unieke treinreizen ter wereld. De Snowdon Mountain Railway* brengt ons naar de top van Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales en Engeland. Het uitzicht is spectaculair! In 60 minuten zal de stoom- of dieseltrein ons trakteren op afwisselende uitzichten. Hij voert ons langs bossen, rotsen, meren en watervallen. Boven op Mount Snowdon aangekomen heeft u 30 minuten om van het schitterende uitzicht te genieten alvorens de trein terugrijdt. Deze avontuurlijke treinrit zal geen moment vervelen! ’s Middags naar de historische stad Chester. Bezoek zeker de indrukwekkende middeleeuwse kathedraal en de prachtige oude vakwerkhuizen in het centrum. Daarna verder naar het hotel in de omgeving van Liverpool.

Dag 6 | York – National Railway Museum
Kleine steegjes, straten vol kinderkopjes en authentieke oude huisjes. Dat is waar het pittoreske stadje York om bekend staat. Het plaatsje heeft vele tearooms waar u heerlijk kunt genieten van een kopje thee met gebak. Verder kunt u een kijkje nemen bij de prachtige kathedraal van York of winkelen in de gezellige winkeltjes die in kleine, oude vakwerkhuizen gevestigd zijn. Ook bezoeken we het National Railway Museum, het grootste spoorwegmuseum van Europa. Hier staat een prachtige collectie van meer dan 100 machines, van stoomlocomotieven tot dieseltreinen. U kunt hier al het materiaal uitgebreid bekijken en veel leren over de geschiedenis van de Britse spoorwegen. In de namiddag rijden we naar Hull, waar we ’s avonds zullen vertrekken voor de nachtovertocht per ferry.

Dag 7 | Terugreis
Na het ontbijt aan boord beginnen we aan de terugreis.

* Mocht onverhoopt de ferry niet beschikbaar zijn, dan vindt de overtocht per Eurotunnel plaats.