Parijs, stad van de liefde

Geniet van de Franse hoofdstad met haar grote aantrekkingskracht. Parijs staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde, maar ook om de eeuwenoude geschiedenis, de prachtige architectuur en de vele bezienswaardigheden. Enkele highlights zijn de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Basilique de Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe. Als u wilt shoppen tijdens uw stedentrip, bent u aan het juiste adres op de Champs-Élysées of in Galeries Lafayette.

Dag 1 | Heenreis – Parijs
Met verschillende pauzes onderweg rijden we naar Parijs, waar we kort zullen inchecken in het hotel. Aansluitend door naar het centrum voor een stadsrondrit met korte fotostops. We komen onder andere langs de Arc de Triomphe, Champs-Élysées en het Centre Pompidou. U kunt ook een boottocht maken over de Seine (75 minuten – facultatief kaartjes vooraf te koop € 10,-). U bepaalt zelf op welke dag en hoe laat u de boottocht maakt. Vanaf het water is het uitzicht op de historische gebouwen en bruggen spectaculair!

Dag 2 | Parijs – avondtour
Na het ontbijt maakt u onder begeleiding van een gids een stadswandeling door Parijs. De gids laat
u de mooiste plekken van deze romantische stad zien. We wandelen onder andere langs Pantheon, Quartier Latin, Notre Dame en het Louvre. Hierna bent u vrij om Parijs op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Eiffeltoren of beklim de Arc de Triomphe voor een schitterend uitzicht over de Champs-Élysées. Na het diner in het hotel maken wij met de bus nog een avondtour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, die weer eindigt bij het hotel.

Dag 3 | Parijs – terugreis
Vandaag brengen we een bezoek aan de wijk Montmartre, gelegen op een hoge heuvel. U kunt hier per kabeltreintje (tegen betaling) naar boven gaan. Bovenop de heuvel ligt de grote witte basiliek Sacré-Coeur en het schildersplein Place du Tertre. Op het schildersplein treft u traditionele kunstenaars en (met name) schilders aan. De Sacré-Coeur is te bereiken via een trap met maar liefst 237 treden. Boven aangekomen wordt u beloond met een mooi uitzicht over de stad. Terug naar beneden kunt u wandelen of een kaartje kopen en per kabeltreintje naar beneden gaan. U heeft voldoende tijd bij de Sacré-Coeur om nog een hapje te eten voordat we terugrijden naar Nederland.

Normandië

Een bezoek aan Normandië staat garant voor cultuur, natuur en een vleugje joie de vivre. U komt meer over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te weten bij een bezoek aan de invasiestranden. Verhalen over Willem de Veroveraar passeren de revue bij een bezoek aan Caen en Bayeux. Tijdens uw reis is er vanzelfsprekend genoeg tijd om te genieten van grootse bouwwerken zoals de abdij van Mont Saint-Michel en de prachtige natuur van het Normandische binnenland en de kust.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats reizen we richting Frankrijk, Normandië. We verblijven de komende dagen in het Zenith Hotel Caen in Caen, dat als uitvalsbasis dient voor alle excursies. Caen is een moderne, gezellige en levendige stad, waar in de oude wijken de 1000-jarige geschiedenis nog overval voelbaar is. Na aankomst in het hotel volgt de kamerindeling en heeft u nog even vrije tijd voor het diner.

Dag 2 | Mont Saint-Michel
Vandaag brengen we een bezoek aan Mont Saint-Michel, zeker één van de hoogtepunten van deze reis. Dit eiland voor de kust wordt gekenmerkt door de prachtige abdij. Deze deed onder andere dienst als benedictijnenklooster dat in de 12e en 13e eeuw grote invloed had en veel bedevaartgangers trok. Het middeleeuwse stadje wordt omgeven door Wallen. In de Grande-Rue ziet u onder andere oude granieten huizen, musea en souvenirwinkels. U heeft in de middag vrije tijd om zelf het klooster te bezoeken (entree ca. € 11,-). Aan het einde van de middag keren we terug naar Caen voor het diner.

Dag 3 | Invasiestranden
Een indrukwekkende dagtocht langs bekende stranden en plaatsen gerelateerd aan D-Day. We bezoeken onder andere Arromanches, bekend om de kunstmatige haven die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gerealiseerd. Hier is geschiedenis geschreven en deze wordt nog elk jaar op 6 juni (D-Day) herdacht. In de 360º bioscoop (entree ca. € 7,-), is het net alsof je de Slag om Normandië van dichtbij meemaakt. Tevens bezoeken we het beroemde Amerikaanse kerkhof ‘Colleville War Cemetery’, Omaha Beach en Pointe du Hoc. In de Tweede Wereldoorlog werd Pointe du Hoc bestreken door Duitse bunkers en kanonnen. De Duitsers hadden zes 155 mm kanonnen geïnstalleerd om de landingsstranden te verdedigen.

Dag 4 | Caen en Bayeux
Als eerste gaan we op ontdekking in onze verblijfplaats Caen, waar ooit Willem de Veroveraar zetelde. Hij liet hier een vesting bouwen die tegenwoordig nog steeds de stad domineert. Interessant om te bezoeken is ook de Abbaye aux Hommes, Abbaye aux Dames en de Église Saint-Étienne met het graf van Willem de Veroveraar. In het gezellige centrum zijn leuke terrasjes en winkels te vinden. Verder naar Bayeux, waar we een stadswandeling maken. Deze stad is bekend vanwege het beroemde wandkleed “Tapisserie de la Reine Mathilde” dat in het museum Centre Guillaume le Conquérant te bewonderen is (entree ca. € 11,-). Het verbeeldt de geschiedenis van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar: “Battle of Hastings”. Het middeleeuwse centrum is goed bewaard gebleven.

Dag 5 | Rouen en terugreis
Na het ontbijt brengt u de bagage naar de bus en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we een ruime stop in Rouen, prachtig gelegen aan de oevers van de Seine. Het heeft een oud centrum waar u doorheen kunt dwalen. U ziet hier onder meer talrijke middeleeuwse vakwerkhuizen, gezellige pleinen en pittoreske straatjes met terrassen. Hoogtepunt is de gotische kathedraal Notre-Dame, met één van de hoogste torens van Frankrijk. Verwachte thuiskomst is in de late avond.

Parijs, stad van de liefde

Geniet van de Franse hoofdstad met haar grote aantrekkingskracht. Parijs staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde, maar ook om de eeuwenoude geschiedenis, de prachtige architectuur en
de vele bezienswaardigheden. Enkele highlights zijn de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Basilique de Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe. Als u wilt shoppen tijdens uw stedentrip, bent u aan het juiste adres op de Champs-Élysées of in Galeries Lafayette.

Dag 1 | Heenreis – Parijs
Met verschillende pauzes onderweg rijden we naar Parijs, waar we kort zullen inchecken in het
hotel. Aansluitend door naar het centrum voor een stadsrondrit met korte fotostops. We
komen onder andere langs de Arc de Triomphe, Champs-Élysées en het Centre Pompidou. U kunt ook een boottocht maken over de Seine (75 minuten – facultatief kaartjes vooraf te koop € 9,-). U bepaalt zelf op welke dag en hoe laat u de boottocht maakt. Vanaf het water is het uitzicht op de historische gebouwen en bruggen spectaculair!

Dag 2 | Parijs – avondtour
Na het ontbijt maakt u onder begeleiding van een gids een stadswandeling door Parijs. De gids laat
u de mooiste plekken van deze romantische stad zien. We wandelen onder andere langs Pantheon, Quartier Latin, Notre Dame en het Louvre. Hierna bent u vrij om Parijs op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Eiffeltoren of beklim de Arc de Triomphe voor een schitterend uitzicht over de Champs-Élysées. Na het diner in het hotel maken wij met de bus nog een avondtour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, die weer eindigt bij het hotel.

Dag 3 | Parijs – terugreis
Vandaag brengen we een bezoek aan de wijk Montmartre, gelegen op een hoge heuvel. Per
kabeltreintje gaan we hier naar boven. Bovenop de heuvel ligt de grote witte basiliek Sacré-Coeur
en het schildersplein Place du Tertre. Op het schildersplein treft u traditionele kunstenaars en (met name) schilders aan. De Sacré-Coeur is te bereiken via een trap met maar liefst 237 treden. Boven aangekomen wordt u beloond met een mooi uitzicht over de stad. Terug naar beneden kunt u wandelen of een kaartje kopen en per kabeltreintje naar beneden gaan. U heeft voldoende tijd bij de Sacré-Coeur om nog een hapje te eten voordat we terugrijden naar Nederland.

Romantische Elzas met Straatsburg en Colmar

De Elzas hoort bij Frankrijk, maar buurland Duitsland heeft ook veel invloed op de streek gehad. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vele Duits aandoende vakwerkhuizen en je proeft het ook in de lokale keuken. Het is dan ook een uniek stukje Frankrijk, met een eigen cultuur. Tijdens deze reis zien we een aantal van de hoogtepunten van deze boeiende streek, waaronder Straatsburg, de hoofdstad van de regio. Tevens brengen we een bezoek aan het ‘gemütliche’ Duitse Freiburg. Een bijzondere reis naar een bijzonder gebied!

Dag 1 | Heenreis
We rijden via Luxemburg en Frankrijk naar Kehl-Kork, net over de Duitse grens, op 10 kilometer afstand van Straatsburg. Hier komen we in de loop van de middag aan.

Dag 2 | Riquewihr – Colmar
Het middeleeuwse Riquewihr wordt ook wel de ‘parel van de wijngaarden’ genoemd. Dit bijzonder pittoreske plaatsje heeft versterkte stadsmuren en romantische steegjes met vakwerkhuizen. Slenter door Rue du Général de Gaulle, waar u in gezellige winkeltjes lokale producten kunt kopen. Vervolgens bezoeken we Colmar met haar prachtige, oude centrum. In de wijk ‘Petite Venise’ wandelt u langs grachten, vakwerkhuizen en over bruggetjes. U vindt hier veel kleine pleintjes met gezellige cafeetjes waar u kunt genieten van een glas Elzasser wijn. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het museum Unterlinden, waar het hoogtepunt van de rijke collectie het interessante Isenheimer altaar is (entree circa € 13,-).

Dag 3 | Straatsburg
Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en een bruisende universiteitsstad. Tevens is het de zetel van verschillende Europese instituten; zoals de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Europees Parlement. Het historische deel van het centrum, het ‘Grande Île’, wordt omringd door het water van de rivier de Ill. Dankzij het grote aantal monumentale gebouwen, zoals de kathedraal, het paleis Rohan en de vele vakwerkhuizen, is deze wijk erkend op de Werelderfgoedlijst. Slingerende nauwe straatjes, mooie pleinen met gezellige cafés en veel winkels bepalen het stadsbeeld. Een comfortabele manier om Straatsburg te verkennen is tijdens een rondvaart met uitleg in het Nederlands (kosten circa € 14,90).

Dag 4 | Freiburg
We brengen een bezoek aan Freiburg, de hoofdstad van het Schwarzwald. Wandel onder de middeleeuwse ‘Martinstor’ door en geniet van een heerlijke kop koffie op het centraal gelegen ‘Augustinerplatz’. De grootste toeristische attractie is de indrukwekkende Münster van Freiburg. Deze kathedraal en haar 116 meter hoge toren vormen een hoogtepunt van de gotische bouwkunst. Slenter over de Münsterplatz langs de pastelkleurige huizen waar overdag diverse kraampjes met eten, houtsnijwerk en streekproducten te vinden zijn. Afhankelijk van het weer blijven we langere tijd in Freiburg en/of kunnen we een tocht maken door het Schwarzwald met een bezoek aan de Titisee.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit de Elzas. Indien de tijd het toelaat maken we op de terugreis nog een leuke stop voordat we in Nederland arriveren.

Carnaval in Nice en Citroenfeest Menton

Geniet met volle teugen van carnaval in Nice en het citroenfestival in Menton, een bijzondere manier om de Côte d’Azur te ervaren! Kleurrijk versierde praalwagens, grote “fantasiefiguren” en vrolijke, uitbundig gekostumeerde mensen paraderen en dansen door de straten van Nice. Menton wordt elk jaar versierd met een half miljoen citrusvruchten. Laat u meervoeren met de aanstekelijke, uitbundige sfeer en geniet van het milde klimaat.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we met diverse pauzestops door naar het overnachtingshotel in de buurt van Lyon, waar we ook dineren.

Dag 2 | Aix-en-Provence
Na het ontbijt rijden wij verder richting het zuiden naar Aix-en-Provence. U vindt hier een charmant oud centrum met prachtige fonteinen, sfeervolle straten, leuke boetieks en gezellige cafés. Maak een wandeling over de Mirabeaupromenade, de mooiste promenade van de Provence met prachtige oude herenhuizen. Vergeet niet van de lokale lekkernij ‘calissons’ te proeven. Dit is een ruitvormig snoepje van gekonfijte meloen, amandelpoeder, honing en suikerglazuur. Vervolgens rijden we verder richting het hotel in de omgeving van Nice/Cannes.

Dag 3 | Carnaval in Nice
Nice is de hoofdstad van de Côte d’Azur. Elk jaar wordt op de Promenade des Anglais uitbundig carnaval gevierd. Het milde klimaat zorgt ervoor dat dit hét evenement van de winter is wat vele bezoekers trekt. We hebben voor u plaatsen gereserveerd op de tribune van het bloemencorso. Het is een bijzonder kleurrijke en indrukwekkende parade! Na afloop rijden we terug naar het hotel.

Dag 4 | Citroenfeest in Menton
Na het ontbijt vertrekken we naar de prachtig oude stad Menton. U heeft tijd genoeg om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Elk jaar wordt er het ‘La Fête du Citron’ georganiseerd. Meer dan 300 professionals verwerken 145 ton citrusfruit tot de mooiste creaties. Ook de versnaperingen in Menton staan helemaal in het thema van de citroen. Ambachtslieden verkopen er oliën, limoncello (een alcoholische drank op basis van citroen), citroentaart, citroenjam, citroenijs en ga zo maar door. Om 14.30 uur begint het corso van het citroenfestival waar wij tribuneplaatsen voor u gereserveerd hebben. Geniet van de talloze praalwagens gedecoreerd met citrusfruit!

Dag 5 | Orange
Na het ontbijt vertrekken wij op ons gemak richting Orange. Er zijn hier veel overblijfselen van de Romeinse tijd die zeker het bezoeken waard zijn. Bezoek het oude Romeinse theater ‘Le Théâtre Antique’ dat aan de buitenkant al indrukwekkend is. Het is één van de best bewaarde gebouwen uit de oudheid. Ook de Arc de Triomphe is een bezoek waard, het is 20 jaar voor christus gebouwd voor de veteranen van het tweede Romeinse legioen. Beiden monumenten staan ook op de Werelderfgoedlijst. Naast de indrukwekkende geschiedenis van Orange zijn er ook vele pittoreske straatjes met leuke winkeltjes en gezellige cafeetjes. Na het bezoek zetten we de reis voort naar het overnachtingshotel in de omgeving van Lyon waar wij voor het diner zullen arriveren.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt reizen we terug naar Nederland met voldoende pauzestops onderweg.

Oud en Nieuw in Parijs

De jaarwisseling is altijd een speciaal moment, maar nog specialer als u dit een keer kunt beleven in Parijs! De hele stad is mooi versierd met mooie lichtjes en op de Arc de Triomphe wordt een spectaculaire videoshow geprojecteerd. U vindt op veel plaatsen ook nog gezellige kerstmarkten waar u kunt genieten van diverse lekkernijen.

Dag 1 | Heenreis – Parijs
Vanaf de opstapplaats vertrekken we naar de romantische hoofdstad van Frankrijk. Na de incheck in het hotel brengt de bus u naar Parijs zodat u al een mooie eerste indruk kunt krijgen. Bezoek één van de vele boetiekjes of proef een typisch ‘France Macaron’. Vandaag is het 3-gangendiner met 1 glas wijn en een Kir in een restaurant in Parijs inbegrepen.

Dag 2 | Oudjaarsdag
Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd want we vertrekken in de late ochtend weer naar Parijs. Er staat een gids voor ons klaar voor een drie uur durende stadsrondrit. U ziet de meest bekende bezienswaardigheden zoals natuurlijk de Eiffeltoren, Champs-Elysées, Arc de Triomphe en de Opera. Rond 19.00 uur staat er een 4-gangendiner voor u klaar met een glas wijn in een restaurant in Parijs. Na 22.00 uur loopt u de Champs-Elysées af waar u met mensen van over de hele wereld het nieuwe jaar mag inluiden, een unieke ervaring! Op de Arc de Triomphe wordt een videoshow geprojecteerd en vindt er een spectaculaire aftelling plaats. Rond 01.00 uur brengt de bus u weer terug naar het hotel.

Dag 3 | Nieuwjaarsdag
Vandaag slapen we een beetje uit. Na het ontbijt heeft u nog even tijd voordat we rond 11.00 uur vertrekken voor een bezoek aan het Montmartre. Het is een levendige wijk waar na 1860 vooral schilders, dichters en kunstenaars woonden. De kerstmarkten zijn nog geopend op nieuwjaarsdag dus u kunt nog even rondkijken voor een leuk souvenir. Het Montmartre ligt op een hoge heuvel waar de witte basiliek Sacré-Coeur gelegen is (u kunt ook naar boven met een kabeltreintje, tegen betaling). De Sacré-Coeur heeft maar liefst 237 treden maar eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U kunt terug naar beneden wandelen of het kabeltreintje nemen. Eet bijvoorbeeld nog een hapje op de kerstmarkt voordat we beginnen aan de terugreis naar Nederland.

Nb. Er wordt in Parijs geen vuurwerk afgestoken maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de video- en lichtshows.

5-daagse tuinreis Straatsburg met G&B Langstraat

Programma volgt via Groei en Bloei Langstraat.

Antiek- en brocantemarkt

Een dagtocht naar de antiekmarkt in Lille is een echte aanrader. De stad is waarschijnlijk de meest Vlaamse stad van Frankrijk. Vooral in de architectuur kunt u duidelijk de Nederlandse en Belgische invloeden terugzien. De brocantemarkt is een jaarlijks terugkerend event en de grootste antiekmarkt van Europa. Verspreid door de stad staan 100 kilometer aan kramen waar 10.000 deelnemers antiek, serviesgoed, kleding en boeken verkopen. Verder kunt u ook genieten van diverse optredens en een kermis.
Grappig feitje: Tijdens het feestweekend worden er enorme hoeveelheden mosselen verorberd en de lege schelpen worden voor de deuren van de restaurants gestort. De wedstrijd tussen de restaurants in de stad zorgen ieder jaar voor grote hilariteit: wie heeft de hoogste berg mosselschelpen voor de deur?

Gezien de afstand van deze bestemming dient u met een langere reistijd rekening te houden dan u wellicht van ons gewend bent. Houdt u er alstublieft ook rekening mee dat de bus niet direct bij de antiekmarkt kan parkeren.

Reisprogramma:
11.15 uur: verwachte aankomst in Lille
20.30 uur: aanvang terugreis

Kunst en historie in Noord-Frankrijk

Een bezoek aan Noord-Frankrijk betekent ook een reis terug in de tijd, flanerend door de middeleeuwse straatjes van Lille en Arras. Hoezo uw badpak mee als u in Noord-Frankrijk naar het museum gaat? U zou het toch bijna denken als u voor het ‘La Piscine’ museum in Roubaix staat, gevestigd in een fabelachtig art-decozwembad uit de dertiger jaren. Te zien zijn beeldhouwwerken van Rodin, Claudel en Picasso, opgesteld langs de rand van het zwembad en prachtig verlicht door gigantische glas-in-loodramen. Kortom Noord-Frankrijk heeft alles in huis voor een verrassend, levendig en dynamisch tripje!

Dag 1 | Heenreis
We rijden via België naar Lille, net over de Franse grens. Hier komen we in de loop van de namiddag aan en zullen wij 4 nachten verblijven.

Dag 2 | Lille
Vandaag leert u onder begeleiding van een gids Lille met zijn bewogen geschiedenis kennen. Een aantal bezienswaardigheden zijn o.a. de oude stad rondom het Grote Plein, de Oude Beurs en het Belfort. Slenter door de middeleeuwse straten en bewonder de sierlijke gevels. In de middag bezoekt u het in 2020 gerestaureerde geboortehuis van Charles de Gaulle, en ontdekt u interessante feiten over deze belangrijke staatsman.

Dag 3 | Lille
Wat dacht u van een bezoek aan het Louvre-Lens Museum vandaag? Beleef een reis door de tijd met de opmerkelijke collecties van het Louvre Parijs. Bezoek optioneel het ‘Palais des Beaux-Arts’ in Lille.
In het museum komen verschillende stijlen, verschillende kunstenaars en verschillende periodes aan de orde. Qua getoonde kunstwerken is het museum na het Louvre het grootste van Frankrijk. In de middag maakt u kennis met de Noord-Franse brouwcultuur. U bezoekt een bijna 300 jaar oude Bierbrouwerij waar u het lokale kunt bier proeven.

Dag 4 | Roubaix – Croix
“La Piscine” is de naam van het bekende museum in Roubaix. In het voormalig gemeentelijk zwembad bevinden zich niet alleen sculpturen, schilderijen en exposities van lokale kunstenaars om te bewonderen, maar ook internationale kunstvoorwerpen die er te zien zijn tijdens speciale tentoonstellingen. We eindigen de dag in de natuur en bezoeken een van de mooiste stadsparken van Frankrijk. Ontspan in het nabijgelegen Barbieux Park met als bijnaam “Le Beau Jardin”.

Dag 5 | Arras – terugreis
Verken samen met onze gids de prachtige oude stad van Arras met het Grote Plein en het Heldenplein. Het is mogelijk om naar de top van het Belfort te gaan om vanaf daar te genieten van het prachtige uitzicht (entree ca. € 4,-). We brengen ook een bezoek aan “Carrière Wellington”, wat is vernoemd naar een voormalige ondergrondse steengroeve, die deel uitmaakte van een netwerk van tunnels die tijdens de Eerste Wereldoorlog door strijdkrachten van het Britse rijk en het Gemenebest werden gebruikt. Met vele nieuwe opgedane indrukken, beginnen wij aan onze reis terug naar de opstapplaatsen.

Kastelen en tuinen in de Loire

Le Pays de la Loire, de Loirestreek, is een prachtige regio in het westen van Frankrijk, net onder de regio Bretagne. Liefhebbers van kastelen, rust, natuur en fauna zullen het hier geweldig vinden. Het unieke landschap, dat bestaat uit langzaam stromende rivieren, beboste omgeving en smalle kanalen, wordt ook wel het Groene Venetië genoemd.

Dag 1 | Heenreis
Via België rijden we naar hotel Cheops in Joué-Lès-Tours waar we zullen dineren en overnachten.

Dag 2 | Château Chambord en Cheverny
Imposant toornt het kasteel van Chambord met zijn torens boven het riviertje Cosson uit. Het is een 16e-eeuws jachtkasteel, dat nooit is gebruikt om langdurig in te wonen. Het kasteel is het grootste en waarschijnlijk beroemdste kasteel aan de Loire. Maar er ligt nog een kasteel wat zeer de moeite waard is om te bezoeken: Château Cheverny. Geniet van het weelderige interieur en laat u onderdompelen in een authentieke leefomgeving. Het landgoed met groot botanisch park is een vreedzame en verrukkelijke plek die al zes eeuwen door dezelfde familie in stand wordt gehouden. Het diner nuttigen we vandaag op een bijzondere plek, namelijk in een restaurant in een tufsteengrot.

Dag 3 | Chenonceaux en Amboise
Vandaag maken we een boottocht over de Cher.We laten ons betoveren door kasteel Chenonceaux wat over deze rivier heen gebouwd is. Tevens brengen we een bezoek aan Amboise. Koninklijk, is een woord dat perfect van toepassing is op Amboise. De stad, met z’n verleidelijke voetgangersstraatjes, was vroeger de woonplaats van Leonardo da Vinci. Maak een mooie wandeling in de voetsporen van deze beroemde kunstenaar die overigens menigmaal voor de koning heeft gewerkt. Voor het avondeten zijn we terug in ons hotel Cheops.

Dag 4 | Château Villandry – Tours
Na het ontbijt bezoeken we het bijzondere Château Villandry. Het kasteel is gebouwd in de 16e eeuw en is bekend om zijn prachtige tuinen, die zijn ontworpen in de stijl van de Renaissance. De tuinen zijn één van de belangrijkste attracties en zijn opgedeeld in verschillende gebieden, elk met hun eigen thema. Zo is er bijvoorbeeld een watertuin, waar je prachtige fonteinen en vijvers kunt zien. Er is ook een kruidentuin, waar verschillende soorten kruiden worden geteeld en een moestuin, waar groenten en fruit worden verbouwd. Onderweg naar de lunchbestemming zien we het kasteel Azay-le-Rideau in het water van de Indre weerspiegelen. We lunchen op een boerderij in Villandry. Aansluitend is er tijd om door de pittoreske oude stad van Tours te slenteren. Vanavond staat er weer een 3-gangendiner klaar in het hotel.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt zetten we onze bagage in de bus en genieten we nog van het uitzicht in deze mooie omgeving. We maken nog een stop in Blois waar u bijvoorbeeld het koninklijke kasteel kunt bezoeken. Geniet hier nog van uw vrije tijd voordat we doorrijden richting de opstapplaatsen in Nederland.