Soldaat van Oranje Theaterhangaar Katwijk

Soldaat van Oranje
Theaterhangaar Katwijk

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken. Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Reisprogramma:
Vrije ochtend in Leiden
12.15 uur: vertrek vanaf Leiden naar Katwijk.
13.30 uur: aanvang musical Soldaat van Oranje
Direct na afloop vertrekt de touringcar terug naar de opstapplaatsen.

 

Pretty Woman

Zin in een onvergetelijke ervaring vol lachen, wegdromen en plezier? Geweldig nieuws! Na internationaal succes komt de langverwachte musical Pretty Woman eindelijk naar Nederland. Deze betoverende musical is gebaseerd op de legendarische film uit de jaren ’90 met Julia Roberts en Richard Gere, en neemt u mee op een reis vol romantiek en humor door de schitterende straten van Hollywood.

Bryan Adams en Jim Vallance, winnaars van de Grammy Award, hebben de muziek voor hun rekening genomen, waardoor u helemaal in de sfeer van het verhaal wordt ondergedompeld. Pretty Woman zal u hart opnieuw veroveren en je betoveren met zijn glansrijke en glamoureuze uitvoering.

Reisprogramma:
12.00 uur: verwachte aankomst Utrecht
14.00 uur: aanvang musical
ca. 18.00 uur vertrek uit Utrecht
U heeft voor en na de musical wat vrije tijd.

Huishoudbeurs

Een gezellig dagje winkelen met vriendinnen in de RAI Amsterdam. U kunt volop genieten van de diverse optredens, modeshows en workshops. Op de website van de Huishoudbeurs kunt u per dag het workshopprogramma inzien. Zo waren er de afgelopen jaren diverse workshops om uw huis op te vrolijken met bijvoorbeeld macramé of een zelfgemaakt schilderij.

Ook op het gebied van lifestyle is er weer genoeg te beleven! De nieuwste nageltrends, kapsels en
gezichtsbehandelingen vindt u terug op de Huishoudbeurs. Culinaire inspiratie doet u op bij een van
de kookdemonstraties of proeverijen. Verder zijn er kledingstands van bekende ketens, in totaal zijn er enkele honderden exposanten!

Reisprogramma:
11.00 uur: verwachte aankomst
18.00 uur: verwachte vertrek

Margriet Winterfair

Een bezoek aan de Margriet Winterfair is een heerlijk dagje uit om helemaal in de sfeer van de feestdagen en wintermaanden te komen en te genieten van de vele leuke activiteiten. Workshops, modeshows, proeverijen, kookdemonstraties, spetterende optredens van artiesten, ontmoetingen met auteurs, Margriet columnisten en coryfeeën, inspiratie opdoen en natuurlijk heel veel kerstshoppen. Het kan allemaal tijdens de Margriet Winterfair. Daar wilt u toch ook bij zijn!

Reisprogramma:
10.00 uur: verwachte aankomst
18.00 uur: verwachte vertrek

Charles Dickens Festijn

Tijdens het Dickens Festijn komt de 19e-eeuwse stad van de beroemde schrijver Charles Dickens tot leven! In het historisch Bergkwartier van Deventer kunt u zich vergapen aan ruim 950 personages uit de befaamde boeken. Denk hierbij aan Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, kantoorklerken en andere deftige lieden. Het Bergkwartier ligt in het centrum van Deventer. U waant zich even terug in de tijd van Dickens; heren op hoge fietsen, handwerkers die hun ambacht demonstreren en keurige dames en heren met hoge hoeden die door de straten flaneren.

De acteurs en figuranten komt u voornamelijk op straat tegen maar ook achter ramen en soms hoog op een dak. De geur van punch, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Dit alles maakt het festijn tot één groot ‘living outdoor-theatre’.

Na afloop van het festijn, ca. 17:00 uur terug naar de opstapplaatsen. Dit is een druk bezocht festijn, houd rekening met een eventuele wachttijd.

Country & Christmas Fair

Dit jaar is het tijd voor de 25e jubileumeditie van de Country & Christmas Fair, maar deze keer wordt het evenement op een andere bijzondere locatie georganiseerd, namelijk op het prachtige “Slot Zeist in Zeist”. Een plek doordrenkt van geschiedenis en betoverende charme, centraal gelegen en met een indrukwekkende achtergrondverhaal.

Slot Zeist heeft een rijke geschiedenis, ooit het geliefde toevluchtsoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 november 2023 zal dit historische slot het toneel vormen voor de Country & Christmas Fair!

De prachtige tuinen en het sfeervolle Slotplein van Slot Zeist zullen gedurende deze periode een gezellige en feestelijke sfeer ademen, aangezien ze plaats bieden aan meer dan 140 verschillende standhouders met een gevarieerd aanbod aan producten. Mis deze unieke gelegenheid niet om in de betoverende omgeving van Slot Zeist de Country & Christmas Fair te ervaren!

Buffetcruise en Scheveningen

We schepen in bij Leiderdorp voor een mooie vaartocht over de Kagerplassen. Een uitgestrekt plassengebied in het Groene Hart dat zich kenmerkt door ondiepe plassen en eilanden. De eilanden zijn polders en worden nog steeds bemaald door 18 in bedrijf zijnde, gerestaureerde poldermolens. De meeste van deze molens ziet u gedurende de vaartocht. Kortom: Holland ten voeten uit! De kapitein informeert u gedurende de vaart over alle bezienswaardigheden en bij mooi weer geniet u uiteraard ook aan ’t dek alwaar u een wijds uitzicht heeft over de omgeving. Gedurende de vaartocht wordt er een heerlijk diner (in buffetvorm) geserveerd bestaande uit: soep van de dag, gemengde sla, kipschnitzel in champignonsaus of varkenshaas in roomsaus, seizoensgroenten, aardappelgratin en chocolademousse.

Na de rondvaart vertrekken we per bus naar de kust van Scheveningen waar u enkele uurtjes vrije tijd heeft. Enkele eyecatchers zijn de Scheveningse Pier en het Kurhaus. Omstreeks 18.00 uur starten wij na het diner de terugreis naar uw opstapplaats.

Reisprogramma:
12.00 uur: rondvaart (2,5 uur) waarbij aan boord een buffet geserveerd wordt
15.15 uur: aankomst Scheveningen
18.00 uur: vertrek Scheveningen

Vaart naar de Zaanse Schans

We stappen op in Amsterdam. De trossen gaan los en na afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruiseschip koers zetten naar Zaandam. We varen door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken. We meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u de hele middag tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd.

Reisprogramma:
12.00 uur: vaart (ca. 2 uur)
14.00 uur: vrije tijd Zaanse Schans
18.00 uur: diner
19.30 uur: vertrek naar opstapplaatsen

Highlights van Zeeland

Beleef een gezellige dag in Zeeland! Na onderweg een stop te hebben gemaakt voor koffie of thee en gebak, rijden we naar Goeree-Overflakkee, waar we rond 12.00 uur arriveren. Via de Grevelingendam komen we op Schouwen-Duiveland aan in Zierikzee, de historische stad aan de Oosterschelde met maar liefst 568 monumenten en een uniek middeleeuws stratenpatroon. We maken hier een ruime stop, waarbij u de mogelijkheid heeft om deze stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Slenter door de middeleeuwse straatjes, of geniet op één van de terrasjes van een typisch Zeeuwse specialiteit.

Na ons bezoek aan Zierikzee vervolgen we onze route en passeren we onder andere de Roggenplaat en rijden we over de pijlers naar het schiereiland Walcheren, waar wij de hoofdstad van Zeeland zullen bezoeken, Middelburg. In de historische kern van deze stad liggen de attracties en bezienswaardigheden op loopafstand rondom het winkelhart. Na een verblijf van 2 uur in Middelburg, maken wij onderweg naar huis nog een stop voor een heerlijk 3-gangen diner.

Reisprogramma:
09.30 uur: koffie met gebakje
12.00 uur: aankomst in Goerree-Overflakkee
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Tuinreis Noord-Nederland

3 dagen veelzijdige tuinen in Groningen en Friesland

In het prachtige landschap van de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe liggen onverwachte en gevarieerde tuinen. De tuinen hebben een eigen karakteristieke sfeer met een bijzondere beplanting. In het programma is rekening gehouden met veel diversiteit, zo wisselen privétuinen zich af met de botanische tuin en een kwekerij.

Dag 1 | Pegasushof – De Vriendenhof
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de eerste tuin van de reis: Pegasushof. Voorheen bestond deze tuin uit een echte boerentuin met aangrenzend een paardenwei. Eigenaren Jan en Elly Giesen-Quartel lieten zich inspireren door de Engelse tuinen en startten in 1999 met het maken van nieuwe indeling. Anno 2022 vindt u hier een formele indeling gecreëerd door groene taxus en buxus hagen. Binnen deze strakke vormen is veel aandacht is voor kleur en bijzondere planten. U wandelt onder een fruitlaan door en vindt hier tevens een schaduwtuin. Vervolgens bezoeken we De Vriendenhof. Deze bijzondere tuin van Ab en Tilly is al meer dan 30 jaar in ontwikkeling en ligt rondom een voormalige boerderij. Hier tonen zij hun passie voor tuinieren, inzicht over ontwerp en kennis van planten. De tuin is het hele jaar door mooi om te zien. U vindt hier een vijver, uitbundig bloeiende borders met kleurenthema’s aangevuld met grassen, een groot aantal vaste planten, organische moestuin en een pluktuin met onder andere dahlia’s.
Extra verzorging: Koffie/thee de Pegasushof, koffie/thee met lekkers en een rondleiding bij De Vriendenhof.

Dag 2 | Hortus Botnicus Haren – De Engelse Landschapstuin – Tuingoed Foltz
We beginnen de dag gemoedelijk en u heeft voldoende tijd om te genieten van het ontbijtbuffet. Dan vertrekken we naar de Hortus van Haren. U vindt hier 20 hectare aan heel verschillende tuinen, zoals de prachtige wilde plantentuin, de unieke Chinese tuin en de Keltische tuin. U kunt op uw gemak de tuinen verkennen en aansluitend op eigen gelegenheid lunchen. In de middag rijden we naar De Engelse Landschapstuin in Westerbroek. De tuin is ongeveer 3000m² groot en heeft een Engelse uitstraling wat kleur en indeling betreft. De tuin is ingedeeld in voor en achtergedeelte met een overgang in het midden. Er is een kas, tuinhuis met verzamelingen geneeskrachtige zalf, boomgaard, borders met rozen en genoeg vaste planten. We sluiten de dag af in Meeden bij Tuingoed Foltz. Op dit prachtig gelegen landgoed combineren eigenaren Andries en Bob hun liefde voor planten, tuinieren en brocante. Ze verhuisden in 1999 naar de meer dan 100 jaar oude boerderij en begonnen met de bouw en aanleg van de kwekerij en bijbehorende tuinen. Ze ontwierpen een parkachtige landschapstuin waar hun specialisaties (vaste planten, siergrassen, varens, kruiden en jungleplanten) duidelijk in naar voren komen. In de kwekerij kunt u zeer bijzondere planten aanschaffen.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Tuingoed Foltz.

Dag 3 | De Kruidhof – De Maartjestuin – De Luie Tuinman
Na het ontbijt bezoeken we De Kruidhof. Het is van oorsprong een proeftuin voor groente en fruit en werd later de onderzoekstuin van de Rijksuniversiteit Groningen. De Kruidhof bevat de grootste collectie geneeskundige kruiden van alle botanische tuinen in West-Europa met zo’n 1.500 verschillende soorten. Daarnaast ziet u er een grote diversiteit aan planten en zijn er 17 inspirerende thematuinen. Daarna naar De Maartjestuin. Deze gezellige en verrassende tuin is gelegen rondom een boerderij en bestaat uit een aantal tuinkamers met prachtige doorkijkjes naar het omringende landschap. U vindt een weelderige en gevarieerde beplanting die een Engelse sfeer oproept, met onder andere borders op kleur en een hortensialaantje. Qua beplanting vindt u hier veel bijzondere vaste planten, rozen en clematissen. We sluiten af bij De Luie Tuinman. Hier zijn meer dan 20 thematuinen te vinden met aparte ontwerpen en bijzondere beplanting. Verschillende delen zoals de zonnetuin, de bloemenweide met lila-blauwe beplanting, een proeftuin en de oerwoudtuin zorgen dat u hier genoeg kunt zien.
Extra verzorging: Lunch in de Maartjestuin.