Transsylvanië: op jacht naar Dracula

Zodra de duisternis invalt en de donkere steegjes verlaten zijn, hangt er een griezelige sfeer in Transsylvanië. Al eeuwenlang gaan er verhalen dat dit het moment is dat mysterieuze wezens ronddwalen op zoek naar het bloed der levenden. Eén van de meest legendarische verhalen gaat over Dracula, ogenschijnlijk vernoemd naar Vlad III, heerser van Walachije in de 15e eeuw. We trekken dwars door het mystieke Transsylvanië op zoek naar antwoorden; Wie was Vlad III en is Dracula een mythe of toch niet? We hopen deze antwoorden te vinden voordat we misschien wel oog in oog komen te staan met Dracula zelf.

Dag 1 | Heenreis
Maak kennis met de medereizigers, terwijl we naar het hotel bij Kutná Hora rijden waar we een nacht blijven.

Dag 2 | Kutná Hora
Ingericht met tussen de 40.000 en 70.000 menselijke botten is het Ossuarium van Sedlec de indrukwekkendste en meest angstaanjagende kapel ter wereld. U kunt een bezoek brengen aan
deze kapel bij Kutná Hora, alvorens we naar Boedapest rijden waar we twee nachten blijven.

Dag 3 | Boedapest
’s Morgens een stadsrondrit met gids. Vervolgens heeft u tijd om Boedapest zelf te ontdekken. Een tip: onder het kasteel van Buda loopt een labyrint van donkere gangen, gehuld in een dichte mist. Hier leert u het verhaal van Dracula op bijzondere wijze kennen.

Dag 4 | Timișoara
Ons avontuur gaat verder, we rijden het land van Dracula binnen. Een gids zal ons begeleiden vanaf dit moment. We rijden naar de historische stad Timișoara, die u op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Het is hier nog relatief veilig, geen bloeddorstige vampiers, dus u kunt hier rustig rondlopen. Maar wees voorzichtig, u weet maar nooit… Overnachting in de buurt van Timișoara.

Dag 5 | Sibiu
We rijden het beruchte Transsylvanië binnen. We bezichtigen kasteel Hunedoara, waar Vlad III gevangen heeft gezeten. Vervolgens gaan we naar Sibiu, de stad met ogen die je altijd in de gaten houden. Sibiu heeft veel moeten doorstaan onder de heerschappij van Vlad III. Als zijn zoon in 1510 in de stad arriveert, wordt hij vermoord op de trappen van de kathedraal. Zijn lichaam werd begraven in de kathedraal, waar hij nog altijd ligt. We overnachten in Sibiu.

Dag 6 | Bran’s Castle
Gebouwd boven op een rots, torent het Kasteel van Dracula hoog boven alles uit. Omringd door prachtige tuinen en het schitterende landschap maakt dit één van de mooiste kastelen van Roemenië. Het kijkt uit over het pittoreske plaatsje Bran, dat overschaduwd wordt door dit legendarische kasteel. Is Dracula een mythe of realiteit? Hier ontdekken we alle geheimen over dit kasteel. We rijden verder naar Braşov waar we twee nachten blijven. In de avond maken we met een gids een ‘Vampire Hunt‘ wandeling.

Dag 7 | Braşov
Een vrije dag in de eeuwenoude stad Braşov. Het smalste straatje van de stad is 80 meter lang en maximaal 135 cm breed. Volgens de legende is dit de plek waar Vlad III zijn vrouw Katharina heeft ontmoet. U kunt ook de trein nemen om het prachtige Kasteel Peleș te bezoeken.

Dag 8 | Sighișoara – Bistrița
Sighișoara, het hart van de legende van Dracula. Hier staat het geboortehuis van Vlad III. Zonder hem was de legende wellicht nooit ontstaan. Zijn geboortehuis is tegenwoordig een restaurant. De bovenverdieping is een klein museum. Om deze te bezoeken dient u een smalle, donkere trap te beklimmen. Ons einddoel voor vandaag is Bistrița, waar we overnachten. Hier heeft volgens het verhaal van Bram Stoker, de jonge advocaat ‘Jonathan Harker’ de eerste nacht in Transsylvanië geslapen. We sluiten de dag af met een heus Dracula diner.

Dag 9 | Hoia Baciu – Cluj-Napoca
We bezoeken het engste bos van Roemenië: Hoia Baciu. Een bos met veel paranormale activiteit, geestverschijningen en ufo’s. Een lokale gids laat ons de meest mysterieuze plekken in dit spookbos zien. Overnachting bij Cluj Napoca, dat bekend staat om zijn brede boulevards en prachtige oude gebouwen.

Dag 10 | Boedapest
Na een hopelijk rustig verlopen nacht, beginnen we aan de terugreis. We nemen afscheid van onze gids en rijden richting Boedapest waar wij overnachten.

Dag 11 | Hongarije
Dwars door Hongarije en Oostenrijk rijden we naar Duitsland voor de overnachting.

Dag 12 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis.

Transsylvanië: op jacht naar Dracula

Zodra de duisternis invalt en de donkere steegjes verlaten zijn, hangt er een griezelige sfeer in Transsylvanië. Al eeuwenlang gaan er verhalen dat dit het moment is dat mysterieuze wezens ronddwalen op zoek naar het bloed der levenden. Eén van de meest legendarische verhalen gaat over Dracula, ogenschijnlijk vernoemd naar Vlad III, heerser van Walachije in de 15e eeuw. We trekken dwars door het mystieke Transsylvanië op zoek naar de antwoorden wie Vlad III was en of Dracula een mythe is of toch niet? We hopen deze antwoorden te vinden voor we misschien wel oog in oog komen te staan met Dracula zelf.

Dag 1 | Heenreis
Maak kennis met de dappere medereizigers, terwijl we naar ons hotel in Kutná Hora rijden.

Dag 2 | Kutná Hora
Ingericht met tussen de 40.000 en 70.000 menselijke botten is het Ossuarium van Sedlec de indrukwekkendste en meest angstaanjagende kapel ter wereld. U kunt een bezoek brengen aan deze kapel, alvorens we naar Boedapest rijden.

Dag 3 | Boedapest
Een gids zal ons rondleiden door deze mooie stad. Vervolgens heeft u tijd om Boedapest zelf te ontdekken. Een tip: Onder het kasteel van Buda loopt een labyrint van donkere gangen, gehuld in een dichte mist. Hier leert u het verhaal van Dracula op bijzondere wijze kennen.

Dag 4 | Timisoara
Het avontuur gaat beginnen, we rijden het land van Dracula binnen. Een gids zal ons begeleiden vanaf dit moment. We rijden naar de historische stad Timisoara, die u op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Het is hier nog relatief veilig, geen bloeddorstige vampiers, dus u kunt hier rustig rondlopen. Maar wees voorzichtig, u weet maar nooit…

Dag 5 | Sibiu
We rijden het beruchte Transsylvanië binnen. We bezichtigen kasteel Hunedoara, waar Vlad III gevangen heeft gezeten. Vervolgens gaan we naar Sibiu, de stad met ogen die je altijd in de gaten houden. Sibiu heeft veel moeten doorstaan onder de heerschappij van Vlad III. Als zijn zoon in 1510 in de stad arriveert, wordt hij vermoord op de trappen van de kathedraal. Zijn lichaam werd begraven in de kathedraal, waar hij nog altijd ligt.

Dag 6 | Bran Castle
Gebouwd boven op een rots, torent het Kasteel van Dracula hoog boven alles uit. Omringd door prachtige tuinen en het schitterende landschap maakt dit één van de mooiste kastelen van Roemenië. Het kijkt uit over het pittoreske plaatsje Bran, dat overschaduwd wordt door dit legendarische kasteel. Is Dracula een mythe of realiteit? Hier ontdekken we alle geheimen over dit kasteel. We rijden verder naar Brasov. Hier maken we in de avond een spannende ‘Vampire Hunt‘ wandeling.

Dag 7 | Brasov
Een vrije dag in de eeuwenoude stad Brasov. Het smalste straatje van de stad is 80 meter lang en maximaal 135 cm breed. Volgens de legende is dit de plek waar Vlad III zijn vrouw Katharina heeft ontmoet. U kunt ook de trein nemen om het prachtige Kasteel Peles te bezoeken.

Dag 8 | Sighisoara
Sighisoara , het hart van de legende van Dracula. Hier staat het geboortehuis van Vlad III. Zonder hem was de legende wellicht nooit ontstaan. Zijn geboortehuis is tegenwoordig een restaurant. De bovenverdieping is een klein museum. Om deze te bezoeken dient u een smalle, donkere trap te beklimmen. Vervolgens rijden we naar de bekende zoutmijnen ‘Salina Turda’. U gaat 120 meter de diepte in, wat een adembenemend uitzicht geeft over deze mijn. Omdat het gezond is om in deze lucht te bewegen, kunt u hier allerlei activiteiten doen. Daarna verder naar Cluj-Napoca

Dag 9 | Hoia Baciu – Hotel Dracula
‘s Ochtends gaan we naar het engste bos van Roemenië: Hoia Baciu. Een bos met veel paranormale activiteit, geestverschijningen en ufo’s. Een lokale gids laat ons de meest mysterieuze plekken in dit spookbos zien. We verlaten Cluj-Napoca en gaan op zoek naar het (echte) kasteel van Dracula. Op exact de plek waar volgens de legende het kasteel staat, vinden wij ons hotel voor de komende nacht. Na het diner wordt er nog een kampvuur voor ons georganiseerd met spookverhalen.

Dag 10 | Boedapest
Na een hopelijk rustig verlopen nacht, beginnen we aan de terugreis. In Boedapest zullen wij overnachten.

Dag 11 | Hongarije
We vervolgen de reis en stoppen in Oostenrijk of Duitsland voor een overnachting.

Dag 12 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis.