Villa Garzoni Collodi, een oase van rust in het Pinokkio-dorp.

Een oase van rust is de prachtige historische villa Garzoni, gelegen in het schilderachtige dorp Collodi. We gaan in ons reisblog verder in op deze schitterende villa en vertellen u graag meer over de geschiedenis, het ontwerp en de verhalen achter de villa.

Het schilderachtige dorp Collodi.
Het bergdorpje Collodi is een mix van historische schoonheid en landelijke eenvoud. Het dorpje is vooral bekend als de ‘geboorteplaats’ van Pinokkio. In het dorpje Collodi is dan ook een prachtig park gewijd aan het beroemde personage uit het boek van Carlo Collodi: ‘Parco di Pinocchio’. Het dorpje Collodi herbergt verder nog één van de mooiste villa’s van Toscane: ‘Villa Garzoni Collodi’.

 


Wilt u deze monumentale tuinen bezoeken met ons?
Bekijk dan snel de tuinreis Toscane online.

 

De tuinen beginnen bij de 17e-eeuwse Villa Garzoni, ontworpen in barokko architectuur in 1633 op de plaats van de zomerresidentie van de familie Garzoni. Het interieur van de villa is rijk aan kunst en antiek, waardoor het een fascinerende plek is voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Tal van beroemde mensen hebben in de loop der jaren de villa bezocht, zoals o.a. Anna dei Medici (dochter van de groothertog van Toscane tussen 1616 – 1676), Napoleon Bonaparte (de beroemde Franse generaal tussen 1804 – 1814) , Carlo Lorenzini (bekende schrijver van o.a. Pinokkio tussen 1826-1890) en Ferdinand van Oostenrijk (Aartshertog van Oostenrijk tussen 1863-1914).

Maar de villa is vooral bekend om zijn spectaculaire tuinen en indrukwekkende architectuur, die wordt beschouwd als een van de mooiste tuinen van Toscane, en wellicht heel Europa. De tuinen zijn in de 17e-eeuw aangelegd door de familie Garzoni in een formele Italiaanse stijl.

De tuin is een oase aan rust en herbergt schitterende fonteinen, oude beelden, diverse verborgen hoekjes en vele soorten planten van over de hele wereld. De tuin begint met twee schitterende fonteinen met uitzicht op de indrukwekkende trappen die helemaal naar boven leiden waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over het omliggende Toscaanse landschap.

De tuin loop op naar een hoogte van ongeveer 40 meter. Als je via de symmetrische trappen boven bent aangekomen, zie je aan de overkant een soortgelijke heuvel. Het plan was vroeger om een kopie van de tuin aan de heuvel aan de overkant te maken. Maar door geldgebrek is dat nooit gerealiseerd.

Naast de tuin is een restaurant gelegen, hier kunt u genieten van de smaken van Toscane. De keuken biedt een balans tussen de smaken van de Toscaanse traditie en de innovatie van de hedendaagse keuken, op een schitterende locatie.

1
2
4
5

Villa Garzoni Collodi bezoeken met Kupers tuinreizen?

We bezoeken deze schitterende tuinen tijdens onze tuinreis Toscane met Florence op reisdag 3.

 

Video impressie van deze tuin: