• 30 jaar ervaring
  • Korte routes met meer vakantiedagen
  • Luxe touringcars
  • Deskundig advies
  • Ervaren chauffeurs
  • Lid van ANVR en SGR

Als u op reis gaat of wanneer u een vakantie wilt boeken, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Hieronder vindt u de algemene voorwaarden en informatie over onze excursiereizen.

ANVR reisvoorwaarden - www.anvr.nl
Van der Biesen Travel/Kupers Reizen is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen in onze reisgidsen worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR- Informatiebrochure. De brochure bevat tevens de ANVR- Boekingsvoorwaarden en andere belangrijke informatie. Het boekingskantoor zal u een exemplaar van deze brochure verstrekken. Gebeurt dit niet, vraagt u er dan om.

Garantiefonds Reisgelden - www.sgr.nl
Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in ons programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds - www.calamiteitenfonds.nl
Van der Biesen Travel/Kupers Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. All onze reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: - (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR- reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide coördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel. Wij steunen actief de ANVR en ECPATNL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen.

Keurmerk busbedrijf - www.sktb.nl
Als u bij Kupers Reizen in de touringcar stapt, bent u verzekerd van het volgende:

Kortom: veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor Van der Biesen Travel, een Keurmerk Touringcarbedrijf.

Check zelf! Het Keurmerk Touringcarbedrijf kan met directe ingang worden ingetrokken. Controleer dus of uw touringcar is voorzien van een actueel keurmerk. Bij de entreedeur is de keurmerksticker met het jaartal aangebracht. Kies voor Van der Biesen Travel, dan kiest u voor het Keurmerk Touringcarbedrijf.

U reist per Keurmerk COMFORT CLASS touringcar 
Onze reizen worden uitgevoerd met Comfort Class touringcars. Deze touringcars beschikken onder andere over luchtvering, dubbele beglazing, een stereo-installatie, toilet, koelkast/bar, koffiezetapparaat en airconditioning. Uw stoel is 35° verstelbaar en heeft een stoelafstand van minstens 85 cm, verstelbare voetsteunen en klaptafeltjes. 
* op enkele meerdaagse reizen maakt Kupers Tuinreizen gebruik van Royal Class bussen. 
* tijdens enkele dagtochten, kan het zijn dat er niet volledig aan Comfort Class voldaan wordt. 

Gegarandeerd vertrek 
Voor alle reizen geldt een minimumdeelname. Beneden dit aantal kan een reis niet worden uitgevoerd. Hiervan ontvangt u tijdig bericht. De UITERLIJKE termijn hiervoor is 21 dagen voor vertrek (met uitzondering van dagtochten). In alle gevallen bieden wij u een alternatief. U bent niet verplicht om het aangeboden alternatief te accepteren. Maakt u geen gebruik van het alternatief, dan ontvangt u eventueel betaalde gelden retour. 

Betalingen 
Op meerdaagse reizen vragen wij een aanbetaling à 25% van het totaalbedrag, het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te worden. Bij dagtochten dient u direct het volledige bedrag te voldoen. De betreffende betalingstermijnen vindt u op uw bevestiging/factuur, u dient bij uw betaling altijd duidelijk uw reserveringsnummer te vermelden. 

Opstaproutes 
U geeft direct bij boeking uw opstapplaats door, wij behouden ons het recht uw opstaptijd en/of opstapplaats te wijzigen. Bij minder dan 4 deelnemers kunnen wij u verzoeken uit te wijken naar een alternatieve opstapplaats, deze wijzigingen volgen uiterlijk 1 week voor vertrek. Wij proberen onze opstapschema’s zo gunstig mogelijk in te plannen om uw rijtijd te verkorten. Waar mogelijk zullen de opstapschema’s van 2 reizen met elkaar gecombineerd worden, houdt daarom rekening met een overstap. 

Slecht ter been 
Tijdens onze reizen bezoeken we tuinen van verschillende groottes, waar u veel zult wandelen. Gelieve rekening te houden met het feit dat veel tuinen niet rollator- of rolstoelvriendelijk zijn. In veel tuinen vindt u trappen, graspaden, kiezelpaden en ongelijke ondergronden, wij raden u aan hiermee rekening te houden in uw beslissing. Om u hierbij te helpen hebben wij aan iedere reis icoontjes toegekend. Deze icoontjes geven aan hoe intensief een reis zal zijn, de omschrijving van de iconen vindt u op pagina 5.
 
Reisprogramma 

De tuinprogramma’s zijn met veel zorg samengesteld. Uiteraard is het altijd mogelijk dat, vanwege onvoorziene omstandigheden, aanpassingen gedaan moeten worden. De programma’s zijn daarom altijd onder voorbehoud. Uiteraard proberen wij uw tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. Indien nodig, zal de chauffeur eerder of later vertrekken, u wordt hier ter plaatse over geïnformeerd. 

Onder voorbehoud 
Indien er wijzigingen optreden als zijnde verhogingen en/of nieuwe toeslagen (opgelegd door onze leveranciers), kan Kupers Tuinreizen genoodzaakt zijn deze aan de klant door te berekenen. 
  
Entreegelden 

De entreegelden voor de tuinen zijn niet inbegrepen in de reissom, dit is mede door de veranderende valuta en eventuele veranderingen in het programma. De entreeprijzen kunnen soms afwijkend zijn van de bedragen die u ter plaatse ziet. Dit omdat er soms introducties, rondleidingen, koffie en/of gebak bij zit. Dit wordt voor groepen soms als verplichting gesteld door de eigenaren. De genoemde entrees zijn indicaties op basis van de tarieven van voorgaande jaren. Vanaf 2018 is het mogelijk om de entrees vooraf te voldoen. U geeft reeds bij uw boeking aan of u de entrees in cash op dag 1 of vooraf wilt voldoen. Wanneer u kiest om de entrees vooraf te betalen, ontvangt u ca. 6 weken voor vertrek, wanneer u het restantbedrag dient te voldoen, een nieuwe factuur inclusief de entreegelden. Onze werkwijze wordt op deze manier gehanteerd omdat entrees in ponden kunnen wisselen in verband met de wisselkoers. Wanneer u de entrees contant wenst te voldoen op dag 1 bij de chauffeur, staan de definitieve te betalen entreegelden in uw reisbescheiden.
 
Reisbescheiden 

U ontvangt de laatste reisinformatie circa 10 werkdagen voor vertrek. Deze reisinformatie wordt per post alleen naar de hoofdboeker gestuurd. Indien uw laatste reisinformatie digitaal volstaat, ontvangt u €2,50 korting op uw boeking, dit kunt u bij het boeken aangeven. 
  
Benodigde grensdocumenten 

Voor alle buitenlandse reizen dient u in het bezit te zijn van een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart). U dient er zelf zorg voor te dragen dat u over de juiste documenten beschikt. 
  
Verzekering 

Tijdens het boeken van uw reis kunt u een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Kupers Tuinreizen kan niet aansprakelijk gehouden worden voor schadegevallen die normaal door een reisverzekering of annuleringsverzekering worden gedekt. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat u uw betaalde reissom terugkrijgt wanneer u vooraf moet annuleren, mits de reden onder de voorwaarden van de annuleringsverzekering valt. 
  
Bagage 

Per persoon mag 1 koffer/tas van maximaal 23 kilo en 1 stuk handbagage meegenomen worden. 
  
Alleen reizen 

Indien u op een eenpersoonskamer wenst te verblijven, dient u dit bij boeking aan te geven. Het aantal eenpersoonskamers is vaak beperkt. De genoemde toeslagen worden door de hotels vastgesteld. Individuele reizigers zullen nooit bij elkaar op de kamer geplaatst worden. Indien u een kamers wenst te delen, zult u zelf een kamergenoot moeten aandragen. 
  
Verschil tussen Twin en Double bed 

Op een kamer met een double bed bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een kamer met twin bedden heeft twee aparte bedden (meestal 2 eenpersoonsbedden). Indien u de voorkeur geeft aan een twin kamer, verzoeken wij u vriendelijk dit direct bij boeking door te geven, daar hotels vaak een beperkt aantal twin kamers hebben. 
  
Samenstelling reisgezelschap 

Onze reizen worden geboekt door reizigers die eenzelfde passie hebben: tuinen. Het kan voorkomen dat er kleine groepen meereizen op uw reis. Deze reisgezelschappen zijn vaak kleine tuinclubjes die zich samen inschrijven op een van onze individuele reizen. Wij doen ons best om iedereen een mooie en prettige reis te bezorgen, wij vertrouwen erop dat al onze reizigers ditzelfde doel hebben. Mocht u tijdens een reis echter last ondervinden van een van uw medereizigers, dan raden wij u aan dit bespreekbaar te maken bij de chauffeur.

Speciale wensen 
Indien u specifieke wensen heeft tijdens uw reis, willen wij u vragen deze vooraf aan ons voor te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieetwensen. Natuurlijk proberen wij met uw wensen rekening te houden, helaas kunnen wij niet garanderen dat uw voorkeur gerealiseerd wordt. Een voorkeur kunt u als preferentie doorgeven, welke door ons aan het hotel doorgegeven wordt. Indien het wel of niet boeken van een reis van deze preferentie afhangt, dan boeken wij een essentie voor u. Hier zijn echter kosten aan verbonden. Voorkeuren op medische gronden zullen wij altijd proberen tegemoet te komen. 
  
Voltage Engeland 

In Engeland worden de stopcontacten type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Denkt u daarom bij een reis naar Engeland aan een wereldstekker. 
  
Roken 
Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. 
  
Annuleringen 

Mocht u onverhoopt uw reis moeten annuleren, rekenen wij op meerdaagse reizen de volgende kosten door: 
tot de 56e dag voor vertrek (incl.):    25% 
tussen 55 en 28 dagen voor vertrek:    50% 
tussen 27 en 7 dagen voor vertrek:    75% 
tussen 6 en 1 dag voor vertrek:    90% 
op de dag van vertrek:    100% 
  
Op dagtochten worden de volgende kosten 
gehanteerd: 
Tot 5 dagen voor vertrek kunt u annuleren voor € 7,50 per persoon. Annuleringen binnen 5 dagen voor vertrek hebben altijd 100% kosten.
  
Bij arrangementen waarbij een ticket inclusief is (bv. flower shows of entrees inclusief in de reissom), hanteren wij aangepaste annuleringskosten. U betaalt het ticket ten volle (100%) en op de rest van het arrangement gelden kosten conform voorwaarden op deze pagina. Deze kosten zijn verzekerd indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten! 
  
Niet helemaal tevreden? 
Indien u niet tevreden bent, dient u dit altijd ter plaatse aan te geven. Afhankelijk van het voorval, verzoeken wij u om dit te melden bij de hotelier of uw chauffeur. Klachten die na een reis worden gemeld, kunnen wij alleen ter kennisname aannemen.