Grijp deze kans om de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling te bezoeken!

In 2022 is het weer zo ver: de Floriade wordt georganiseerd! Deze tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling wordt dit keer georganiseerd in Almere met als thema ‘Growing Green Cities’. Aan het water is een park van 60 hectare ingericht waar bezoekers het feest van groene en duurzame technologie mee kunnen vieren. Ontdek de nieuwste groene innovaties, geniet van het beste dat de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft en zie, ruik en proef de bloemen en planten in de meer dan 40 landenpaviljoens. Naast de Floriade bezoekt u tevens drie leuke privétuinen, zo viert deze korte reis het beste van de Nederlandse tuincultuur op grootse én kleine wijze!

Programma:

Dag 1: De Tuin van Fortmond, Tuin Polhuis en de Achtertuin Tollebeek
Dag 2: Floriade

De Tuin van Fortmond

Deze privétuin ligt aan de uiterwaarde van de IJssel op een vroegere rivierduin en is verdeeld in een siertuin, gazon en bloemenweide. Rondom het bijzondere designhuis ligt de siertuin, met grote groepen hoge vaste planten en grassen. Daaromheen vindt u het gazon dat aangekleed is met vogelbosjes. Dit loopt vervolgens over in de bloemenweide, dat grens aan het natuurgebied De Duursche Waarden.

Tuin Polhuis

Hier vindt u een echte liefhebberstuin! Rondom de woonboerderij vindt u op kleur gesorteerde borders waarin veel vaste planten te vinden zijn die u niet overal tegenkomt. Er is gezorgd voor verassende combinaties die zorgen dat er tot in de herfst van alles te bewonderen is, mede ook dankzij de grote verzameling potten met de mooiste planten, zoals salvias en dahlias.

De Achtertuin Tollebeek

De Achtertuin Tollebeek is een echte landschapstuin gelegen achter een voormalige brugwachterswoning. U kunt hier heerlijk dwalen door een weelderige bloementuin, langs borders in allerlei vormen, gazons, hagen, paden, een pergola met rozen en clematissen, een vijver en meer. Op de verschillende terrassen kunt u heerlijk tot rust komen en van het moois om u heen genieten.

Floriade

Na 10 jaar wordt in 2022 weer de Floriade georganiseerd, ditmaal in Almere met als thema ‘Growing Green Cities’. Een half jaar lang kunnen bezoekers genieten van een unieke wereldtuinbouwtentoonstelling die het beste toont van wat de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft. Het thema springt in op het hedendaagse vraagstuk hoe onze steden leuker, mooier, duurzamer en vooral gróener gemaakt kunnen worden. Er is van alles te zien: meer dan 40 landen tonen in hun paviljoen het beste wat hun land op het gebied van groencultuur te bieden heeft, Nederlandse deelnemers tonen hun perspectief op de groene stad van de toekomst, en er is een ruim aanbod aan kunst, cultuur en horeca. Ook is er een hoog boven het park een kabelbaan gebouwd: volgens de organisatoren een vervoersmiddel van de toekomst maar ook een uitstekende manier om van een prachtig uitzicht over de Floriade te genieten.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Hotel Restaurant Grandcafé ‘t Voorhuys ****

Ligging: Dit hotel ligt op een fijne locatie in het centrum van Emmeloord, in het noorden van Flevoland.

Faciliteiten: ’t Voorhuys is voorzien van alle gemakken, waaronder een eigen grand café / restaurant, gratis wifi en een mooi terras aan het marktplein van Emmeloord.

Kamers: De kamers zijn elk uitgerust van een telefoon, televisie, flatscreen tv en een eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel, haardroger en gratis toiletartikelen.

Nederland

2-daagse tuinreis Floriade 2022

Inbegrepen:

 • 1 overnachting in viersterrenhotel Hotel Restaurant Grandcafé ‘t Voorhuys
 • 1 maal ontbijt
 • 1 maal diner
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 45,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 45,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 30 juli 2022,
  2 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.