In het graafschap Buckinghamshire ligt de historische stad Buckingham, gelegen aan de rivier de Great Ouse met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om zijn schilderachtige charme, historische gebouwen en prachtige natuurlijke omgeving. Centraal op deze reis staat het RHS Hampton Court Flower Show, georganiseerd door de Royal Horticultural Society. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, styling en beplanting getoond, waardoor de show een ideale gelegenheid is om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Naast de show bezoekt u een aantal prachtige tuinen.

Dag 1 | Leeds Castle
Leeds Castle herbergt betoverende historische tuinen en architecturale landschappen vol oogverblindende schoonheid die bezoekers in elk seizoen belonen met iets prachtigs om te zien. Wandel door de zonovergoten Lady Baillie Mediterranean Garden Terraces, een bijzonder rustgevende tuin met banken die uitkijken over het water en een groot parklandschap. De perfecte plek voor de palmen en dennenbomen die hier verwarmd worden door de zomerzon. Of neem een kijkje in de geurige Culpeper Gardens met zijn kruidachtige perken, prachtige bloemen en heggen.

Dag 2 | Chartwell House & Gardens – RHS Wisley
Na het ontbijt vertrekken we naar Chartwell House & Gardens. Deze tuin is vooral bekend als het huis van Sir Winston Churchill die het huis in 1922 kocht en hier woonde tot 1965. De 16e eeuwse Tudor stijl en kenmerkende houten balken met rieten dak geven dit huis een rustieke uitstraling. De tuinen zijn uitgestrekt en omvatten een verscheidenheid van planten, bloemen en bomen. Loop langs de zorgvuldig ontworpen terrassen, vijvers en paden rondom het huis en geniet van de rust die deze uitstralen. Hierna bezoeken we de prachtige tuinen van RHS Wisley. Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige plantenborders, een heidetuin en een rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang.
Extra verzorging: bezoek tuin, huis en studio bij Chartwell.

Dag 3 | RHS Hampton Court Palace Garden Festival
Met circa 130.000 bezoekers is het Hampton Court Palace Garden Festival een van ’s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstellingen. De show wordt gerund door de Royal Horticultural Society (RHS) en vindt plaats op het landgoed van het Hampton Court Palace in het zuiden van Londen. Tijdens de show kunt u vele innovatieve tuinen van de grote namen in de tuindesign wereld bekijken. In de rozentent kunt u prachtige rozen en andere bloemen bewonderen en er staan diverse demonstraties van bekende tuinders op het programma, waar zij hun tuinontwerpen uitleggen of tips geven over hoe om te gaan met het veranderende klimaat.
De entreekaart is inbegrepen in het tuinentreepakket.

Dag 4 | Long Barn Gardens
Long Barn Gardens zijn ontwikkeld door Vita Sackville-West en Harold Nicolson voordat ze verhuisden naar Sissinghurst Castle. Er is een prachtige formele tuin aangelegd waar de ‘schuur’ uit de 16e eeuw aan grenst. Het historische huis stamt uit 1360 en is gelegen aan de rand van Sevenoaks Weald Village. De originele tuinen zijn goed bewaard gebleven en worden liefdevol onderhouden door Lars en Rebecca Lemonius. Geniet hier van de mooie borders overvloedig gevuld met bloemen. Na het bezoek aan Long Barn Gardens vertrekken we voor de overtocht naar Nederland.
Extra verzorging: introductie en koffie/thee met gebak.

Hotelinformatie:

Hotel The Lismoyne ***
Hotelscore 7.6

Ligging: Dit particuliere hotel ligt te midden van aangelegde tuinen in het hart van Fleet. Dichtbij winkels, restaurants en bezienswaardigheden.
Faciliteiten: Restaurant, bar, gratis wifi, 24 uurs receptie, roomservice, mooie tuinen. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: Uitgebreid ontbijtbuffet met onder aandere fruit, yoghurt, sappen, koffie en thee, ’s avonds een 3-gangendinerbuffet inclusief water.
Kamers: De kamers zijn stijlvol ingericht. De eigen badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en wastafel. Er zijn koffie en theefaciliteiten en er is gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis Buckingham & RHS Garden Festival

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in the Lismoyne Hotel****
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal 3-gangendinerbuffet inclusief water
 • overtocht per Eurotunnel (trein)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 45,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 125,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 4 juli 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.