Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes vol vakwerkhuizen met rieten daken elkaar opvolgen. De welvaart zorgt ervoor dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezichtigen zijn. Laat u daarnaast verrassen door de privétuin van Rex en Anne, de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor.

Dag 1 | The Orangery
Als eerste tuin op deze reis bezoekt u de privétuin van Rex Stickland en Anne Prasse. Deze ligt rondom een 18e-eeuwse orangerie. Het belangrijkste deel is de grote ommuurde tuin, waarin u een grote variëteit aan heesters, zeldzame boomsoorten en gemengde borders kunt vinden. Eén van de indrukwekkendste planten is de oude blauweregen, die de tuin al decennia lang siert.

Dag 2 | The Savill Garden – Stadsbezoekje Henley-on-Thames – Greys Court (mei) – Waltham Place (augustus)
Vandaag staat als eerste de Savill Garden op het programma. Een betoverende tuin in het hart van Windsor Great Park. Een van de meest gerenommeerde siertuinen met prachtige landschappen, diverse plantencollecties en serene sfeer. Kleurrijke bloembedden, prachtige rozentuinen en indrukwekkende boompartijen wisselen elkaar af met sierlijke gazons en weelderige borders. In de reis van mei bezoekt u voor de lunchstop het stadje Henley-on-Thames met daarna Greys Court, een historisch landgoed met een goed bewaarde Tudor herenboerderij. De prachtige tuinen en groene gazons worden gekenmerkt door gesnoeide hagen, bloeiende borders en schilderachtige vijvers. Kijk ook bij de verborgen hoekjes zoals de doolhoftuin en de moestuin. In de reis van augustus bezoekt u Waltham Place, een historisch landgoed gericht op biodynamische landbouw die de principes van organische landbouw combineert met bijvoorbeeld de maancycli. Wandel langs de gazons, de kleurrijke borders, de bloemenweiden en vijvers die omzoomd worden door bossen. Het labyrint vormt een leuke uitdaging en de pergola – bedekt met klimplanten – is een lust voor het oog. Geniet hier van een lunch, veelal samengesteld uit de heerlijke plaatselijk verbouwde producten. Voordat u naar het hotel teruggaat, heeft u nog de gelegenheid om Henley-on-Thames te verkennen.

Dag 3 | Waddesdon Manor House – Chesham Bois House
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is in 1870 gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild om zijn kunstverzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis en biedt uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto, kassen en volières in oosterse sfeer maken onderdeel uit van het park. Bijzonder is het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt. In de middag staat het Chesham Bois House gepland. Deze tuin bestaat uit verschillende ruimtes. Het huis is aan alle vier de zijden omgeven door de tuinen met aan de noordkant de ommuurde tuin. Er is een variëteit van salvia’s en planten die van de droge omstandigheden houden. Aan de beschutte zuidkant van het huis is het terras beplant met vetplanten waaronder echeveria’s en aeoniums. De oude boomgaard met enkele van de overgebleven appelbomen heeft nu een vijver die in 2010 is aangelegd met een kiezelstrand, zodat de dieren in het wild gemakkelijk in en uit kunnen komen.
Exta verzorging: Waddesdon Manor bezoek aan huis, Chesham Bois House koffie/thee en cake.

Dag 4 | Doddington Place
Deze door English Heritage erkende tuinen zijn al meer dan 50 jaar te bezoeken. De exotische en kleurrijke bostuin met een grote verscheidenheid aan rododendrons en azalea’s biedt een spectaculair beeld. Ook de oude karakteristieke oude taxushaag, zo hoog als het huis, is het bezichtigen waard.

Hotelinformatie:

Hotel The Lismoyne *** in Fleet
Hotelscore 7.6

Ligging: Dit particuliere hotel ligt te midden van aangelegde tuinen in het hart van Fleet. Dichtbij winkels, restaurants en bezienswaardigheden.
Faciliteiten: Restaurant, bar, gratis wifi, 24 uurs receptie, roomservice, mooie tuinen. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: Uitgebreid ontbijtbuffet met onder aandere fruit, yoghurt, sappen, koffie en thee, ’s avonds een 3-gangendinerbuffet inclusief water.
Kamers: De kamers zijn stijlvol ingericht. De eigen badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en wastafel. Er zijn koffie en theefaciliteiten en er is gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis Buckinghamshire

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in the Lismoyne Hotel ***
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal 3-gangendinerbuffet inclusief water
 • overtocht per ferry
 • voucher op de ferry voor een hapje en drankje
 • reisbegeleiding door Piet van de Laar op de reis van 16 mei
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 45,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 89,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 16 mei 2024,
  4 dagen
  Laden
 • 1 augustus 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.