Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes vol vakwerkhuizen met rieten daken elkaar opvolgen. De welvaart zorgt ervoor dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezichtigen zijn, Laat u onder andere verrassen door de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor.

Dag 1 | woensdag 12 juni
Heenreis – Long Barn Gardens
Vanaf de opstapplaats in Boxtel rijden we op het gemak naar Calais waar we per Eurotunnel trein de oversteek naar Engeland maken. Bij aankomst in Folkstone rijden we door naar de eerste tuin van deze reis: Long Barn Gardens. Deze tuinen zijn ontwikkeld door Vita Sackville-West en Harold Nicolson voordat ze verhuisden naar Sissinghurst Castle. Er is een prachtige formele tuin aangelegd waar de ‘schuur’ uit de 16e eeuw aan grent. Het historische huis stamt uit 1360 en is gelegen aan de rand van Sevenoacks Weald Village. De originele tuinen zijn goed bewaard gebleven en worden liefdevol onderhouden door Lars en Rebecca Lemonius. Geniet hier van de mooie borders overvloedig gevuld met bloemen. Daarna vertrekken we naar The Lismoyne Hotel *** in Fleet.

Dag 2 | donderdag 13 juni
Greys Court – Cliveden Garden – Savill Garden
De tweede dag begint met een bezoek aan Greys Court, een historisch landgoed met een goed bewaarde Tudor herenboerderij. De prachtige tuinen en groene gazons worden gekenmerkt door gesnoeide hagen, bloeiende borders en schilderachtige vijvers. Kijk ook bij de verborgen hoekjes zoals de doolhoftuin en de moestuin. Vervolgens bezoeken we Cliveden, gekenmerkt door 16 driehoekige bedden die elk seizoen weer iets nieuws bieden. Op dit landgoed is er ook een watertuin met Oosters karakter en de lange Italiaanse tuin met ieder seizoen een nieuw bloemenschema. Een ronde fruittuin en ommuurde moestuin zorgen voor verse producten in het gezellige café. Tot slot bezoeken we vandaag Savill Garden. Dit is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten, waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn.

Dag 3 | vrijdag 14 juni
Waddesdon Manor House – Stonor House
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is in 1870 gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild om zijn kunstverzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis en biedt uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto, kassen en volières in oosterse sfeer maken onderdeel uit van het park. Bijzonder is het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt. Daarna brengen we een bezoek aan Stonor House. Geniet tijdens de wandeling door deze tuin van de sereniteit van de renaissance-vijvers en de fonteinen van de prachtige 17e-eeuwse Italiaanse pleziertuin. U wandelt hier tussen oude taxussen, geknipte hagen en overvloedige plant- en bloembedden. Over de kruidachtige bloemenborders en door de ijzeren poorten kunt u een glimp opvangen van een tuindeel dat bekend staat als grootmoeders tuin. In het voorjaar is dit gebied bezaaid met narcissen en tegen het begin van de zomer wordt het overspoeld met de verleidelijke geur van bloeiende bloemen.
Extra verzorging: bezoek huis bij Waddesdon en Stonor .

Dag 4 | zaterdag 15 juni
RHS Wisley – West Green House Gardens
Vandaag starten we de dag met een bezoek aan RHS Wisley.  Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige plantenborders, een heidetuin en een rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang. Daarna door naar West Green House Gardens. De tuinen van West Green House omringen een van de mooiste landhuizen in Engeland. Het is een tuin met een speciaal en onderscheidend gevoel van plaats, gecreëerd gedurende twintig jaar door Marylyn Abbott, een gerenommeerde Australische tuinontwerpster. De prachtige, ommuurde tuin, wordt betreden via een prieel van blauwe regen. Een steegje met appelbomen scheidt een uitgebreide moestuin met zijn met bessen gevulde takken, jaarlijkse bloemen en kleurrijke groenten van de kenmerkende vaste plantenborders, uitbundig geplant in subtiele tinten mauve, pruim en blauw.

Dag 5 | zondag 16 juni
Great Dixter – terugreis
Deze tuinen staan met name bekend om de connecties met twee grote namen uit de 20e-eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens in het begin van de 20e eeuw in opdracht van Lloyd’s vader de plannen schreef voor de renovatie. Het vakwerkhuis van Great Dixter ligt te midden van de prachtige tuin waar de bloemen- en kleurenpracht u als het ware overspoelt. Net als veel andere creaties van Lutyens, zijn de tuinen grotendeels opgedeeld in verschillende tuinkamers met elk hun eigen karakter. Het overkoepelende thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen. Na dit bezoek zetten we de terugreis in per Eurotunnel trein van Folkstone naar Calais en keren we weer terug naar de opstapplaats in Boxtel.

Hotelinformatie:

Hotel The Lismoyne *** in Fleet
Hotelscore 7.6

Ligging: Dit particuliere hotel ligt te midden van aangelegde tuinen in het hart van Fleet. Dichtbij winkels, restaurants en bezienswaardigheden.
Faciliteiten: Restaurant, bar, gratis wifi, 24 uurs receptie, roomservice, mooie tuinen. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: continentaal ontbijtbuffet met onder andere fruit, yoghurt, sappen, koffie en thee, ’s avonds een 3-gangen dinerbuffet inclusief water.
Kamers: De kamers zijn stijlvol ingericht. De eigen badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en wastafel. Er zijn koffie en theefaciliteiten en er is gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis Buckinghamshire met Groei en Bloei Den Bosch

Inbegrepen:

 • diensten door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning
 • overtocht op heen- en terugreis per Eurotunnel trein
 • 4 overnachtingen in the Lismoyne Hotel ***
 • 4 maal continentaal ontbijt
 • 4 maal 3-gangendinerbuffet inclusief water

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 55,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 160,- (per persoon)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 12 juni 2024,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.