Het romantische gebied van de Cotswolds is beroemd vanwege haar schitterende historische landhuizen, slingerende landweggetjes en pittoreske dorpjes vol oude cottages. U bezoekt bekende tuinen als Hidcote Manor en Kiftsgate Court en aantrekkelijke privétuinen als The Court House. Daarnaast heeft u de gelegenheid om de historische stad Oxford te verkennen.

Dag 1 | Windsor Riverside
Na de oversteek naar Engeland rijden we op ons gemak met een aantal tussenstops naar Kings Court Hotel in Alcester. Zo zal er onderweg gestopt worden in het idyllische Windsor Riverside, gelegen in het historische stadje Windsor aan de oevers van de rivier de Theems; een fotogenieke locatie. Hier ontvouwt zich de majestueuze ambiance van Windsor Castle, een van ‘s werelds oudste bewoonde kastelen. Langs de Riverside promenade kunt u heerlijk de benen strekken en genieten van het uitzicht op het kasteel en de rivier, terwijl u wandelt langs gezellige cafés, winkels en groene parken.

Dag 2 | Chipping Campden – Hidcote Manor Garden – Kiftsgate Court
Na het ontbijt stoppen we voor een fotomoment bij Chipping Campden. Dit is een kleine marktstad met een romantisch karakter. Hierna bezoeken we de prachtige tuinen van Hidcote Manor, vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen. Aan het eind van de dag gaan we naar Kiftsgate Court. Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. In Kiftsgate Court Gardens zijn veel Arts & Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende, witte klimroos die de helft van de rozenborder in beslag neemt en vooral in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

Dag 3 | Senzicote Gardens – Bourton House – The Court House
Vandaag bezoeken we een tuin die gloednieuw in het programma is opgenomen: Senzicote Gardens. De tuin werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwaarloosd en werd in 1968 gerestaureerd door Sir Cyril en Lady Kleinwort, geadviseerd door Graham Stuart Thomas. Hun werk omvat de grachten en Ierse taxusbomen in de South Garden, die doen denken aan de Moghul-paradijstuinen, een gebogen serre, de thuisbasis van vele tedere klimplanten, en een klein paviljoen ook in Indiase stijl, en alle uitzonderlijk mooie beplanting van de watertuin, waar veel zeldzame planten te zien zijn. Beken en poelen zijn omzoomd met grote bosjes moeras-minnende planten en de stroom wordt doorkruist door een Indiase brug versierd met Brahmaanse stieren. Ornamenten zijn onder meer een tempel voor Surya, de zonnegod, en een slang die rond een kolom in de Snake Pond is gewikkeld. We vervolgen onze weg naar Bourton House. Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In ruim 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen. We sluiten de dag af in The Court House. De tuin heeft een prachtige ligging en het landhuis staat in een setting dat rechtstreeks uit een Jane Austen roman lijkt te komen. De tuin is onderverdeeld in tuinkamers met elk een eigen vorm, stijl en inrichting. U wandelt rond het huis door tuinen met rozen, varens, een houten kas en boomgaard.
Extra verzorging: refreshments in Senzicote, koffie/thee en lekkers bij The Court House; lunch bij Bourton House.

Dag 4 | Oxford Botanic Garden & Arboretum – stadsbezoek Oxford
In Oxford bezoekt u de oudste botanische tuin van Engeland. Deze tuin stamt uit 1621 en biedt bijna 6.000 verschillende plantensoorten. De tuin is het hele jaar door een oase van biodiversiteit. U wandelt door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden, verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin. Hierna heeft u tijd voor een stadsbezoek. Oxford is een stad met een rijke historie die wereldwijd bekend staat om haar prestigieuze universiteit. Dankzij de harmonie tussen de architectuur van de vele universiteitsgebouwen wordt Oxford ook wel de ‘stad der dromerige spitsen’ genoemd. Het vele groen zorgt bovendien voor een prettige sfeer en maakt de stad erg aantrekkelijk.

Dag 5 | Mount Ephraim Gardens
Na het ontbijt rijden we naar Mount Ephraim Gardens. In deze betoverende vier hectare aan Edwardiaanse familietuinen leiden terrassen met geurige rozen naar een klein meer en een watertuin, omlijst door een fantastische Japanse rotstuin en brug. Hoogtepunten zijn onder meer de bijzondere vormsnoei met verschillende dieren en vogels, een grasdoolhof beplant met siergrassen en vaste planten, het arboretum en een uitgebreide collectie voorjaarsbollen en volwassen bomen. Daarna nemen we afscheid van Engeland en maken we ons klaar voor de oversteek naar Nederland.

Hotelinformatie:

Kings Court Hotel *** in Alcester
Hotelscore 8.0

Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de regio, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: ’s Morgens geniet u van een heerlijk ontbijt en ’s avonds krijgt u een 3-gangendiner.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Cotswolds

Tuinreis Cotswolds met Oxford

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in het Kings Court Hotel ***
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal 3-gangendiner
 • overtocht per Eurotunnel (trein) heenreis
 • overtocht per ferry terugreis
 • voucher voor hapje en drankje op ferry (terugreis)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 160,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 99,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 29 mei 2024,
  5 dagen
  Volgeboekt
 • 26 juni 2024,
  5 dagen
  Volgeboekt
 • 10 juli 2024,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.