Tijdens deze tuinreis bezoekt u het zuidelijk gelegen graafschap Dorset. Op het programma staat een mix van grote tuinen in het beheer van National Trust en privétuinen in verschillende stijlen: van romantische cottagetuinen tot grote landgoederen en van formele tuinen tot tuinen met een meer natuurlijke aanleg. Uiteraard mag ook een bezoek aan het eiland Wight niet ontbreken.

Dag 1 | Boughton Monchelsea Place
Na de oversteek bezoeken we Boughton Monchelsea Place. In het gelijknamige dorp in Kent werd in de 16e eeuw door Robert Rudston gebouwd op de plek waar eerder een versterkt huis had gestaan. In die tijd werd het nog Boughton Court genoemd. Het huis werd verschillende keren ingrijpend verbouwd. Voor het laatst gebeurde dit in 1819. Het huis ligt op een helling met een prachtig uitzicht op het zuiden. Aan de noordzijde van Boughton Monchelsea Place liggen moestuinen. Dit zijn de overblijfselen van de 16e -eeuwse formele tuin. Het historische landhuis wordt omgeven door prachtige tuinen en beschikt over architectonische pracht uit verschillende tijdperken.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in Boughton Monchelsea Place.

Dag 2 | Knoll Gardens – Stadsbezoek Dorcherster – Athelhampton House & Gardens
Na het ontbijt vertrekken we naar Knoll Gardens. Deze tuinen zijn het paradijs van Neil Lucas, een autoriteit op het gebied van siergrassen. De natuurlijk aangelegde tuinen lijken net wilde bloemenweides en zijn gevuld met inspirerende combinaties van siergrassen, zeldzame bomen en heesters. Aan het begin van de middag maakt u een tussenstop in Dorchester, de hoofdstad van Dorset. Het is van oudsher een historische marktplaats waar nog overblijfselen en ruïnes van de Romeinen uit het jaar 70 gevonden zijn. De stad telt meer dan 250 beschermde historische gebouwen. Aan het eind van de dag bezoeken we Athelhampton House & Gardens. Deze formele tuinen zijn aangelegd tussen 1891 en 1899 in de Arts & Crafts stijl en werden ontworpen door Inigo Thomas en Reginald Blomfield. Het resultaat is een mooie afwisseling tussen acht formele tuinkamers en het omliggende bosland.
Extra verzorging: Bezoek huis Athelhampton.

Dag 3 | Northcourt House – Stadsbezoek Godshill – Mottistone Manor Gardens
Vandaag maken we de oversteek naar het eiland Wight. Hier bezoeken we als eerste het 16e -eeuwse Northcourt House, één van de grootste tuinen van Wight. Het staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te laten groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving. Vervolgens naar Godshill, wat zo uit een postkaart lijkt te komen. Er zijn leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u meerdere gezellige pubs en tearooms. Aan het eind van de dag naar de tuinen van Mottistone Manor, gelegen in een beschutte vallei. Het is een ontdekkingstocht vol verrassingen met heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, rozentuin, kleine hut en een heuse olijfgaard.
Extra verzorging: Overtocht Lymington – Yarmouth, koffie/thee en lekkers bij Northcourt House.

Dag 4 | Mottisfont Abbey – Vrije middag
De romantische tuinen van Mottisfont Abbey liggen rondom een herenhuis en zijn in beheer van de National Trust. Ooit heeft hier een klooster gestaan waar u nog enkele gotische overblijfselen van kunt bewonderen. Mottisfont Abbey staat vooral bekend om haar collectie rozen. In de middag heeft u vrije tijd. Het hotel ligt nabij het strand, waardoor het mogelijk is een mooie strandwandeling te maken of Bournemouth te ontdekken.

Dag 5 | The Old Rectory – Forde Abbey & Gardens
We beginnen bij een bijzondere privétuin die in de tweede helft van de 20e eeuw tot stand is gekomen en ooit het thuis was van Reynolds Stone, een bekende graveerkunstenaar. U kunt bij The Old Rectory een ommuurde tuin, moestuin, boomgaard en geheime tuin bewonderen. Tevens vindt u hier meer dan 350 rozenstruiken. In de middag bezoeken we de tuinen van Forde Abbey & Gardens. Dit is een oude Cisterciënzer abdij die gebouwd werd in de 12e eeuw. De huidige tuinen zijn ontstaan in de 18e eeuw, met een vijver, ommuurde tuin en bloembedden. Later werden het park, het grote arboretum en de rotsentuin aangelegd.
Extra verzorging: welkomwoordje en koffie/thee en lekkers bij The Old Rectory.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Als de tijd het toelaat maken we nog een korte stop in een leuke plaats, bijvoorbeeld de krijtrotsen van de Engelse kust.

Hotelinformatie:

Reis in mei: Hotel Suncliff *** in Bournemouth
Hotelscore: 7.2

Ligging: The Suncliff Hotel Bournemouth ligt aan de kust met uitzicht op Bournemouth Bay in de prestigieuze wijk East Cliff, het ligt op een paar minuten lopen van 11 km aan zandstranden.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een pub, bar, restaurant, zwembad, lift en gratis wifi.
Verzorging: Iedere ochtend wordt ontbijt verzorgd en ’s avonds een 3-gangendiner met keuze.
Kamers: Alle kamers beschikken over een privé badkamer met bad/douche, toilet en thee/koffie faciliteit.

Reis in juni en juli: Carlton Hotel BW signature *** in Bournemouth
Hotelscore: 7.8

Ligging: Dit Victoriaanse hotel ligt vlakbij zee op de East Cliff van Bournemouth. Op 600 meter ligt het strand en het centrum van Bournemouth ligt op slechts 15 minuten wandelen.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een restaurant, bar, een binnen- en een buitenzwembad (opening seizoensgebonden), wellnesscentrum, lift en gratis wifi. In restaurant Fredrick’s worden moderne Britse gerechten en specialiteiten geserveerd.
Verzorging: Iedere ochtend wordt er een volledig Engels ontbijt verzorgd en ’s avonds diner in Frederick’s Restaurant.
Kamers: De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, satelliet tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Groot-Brittannië

Tuinreis Dorset & Isle of Wight

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in Hotel Suncluff *** of Carlton Hotel ***, beide nabij strand
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (trein) op heenweg
 • overtocht per ferry op terugweg
 • voucher voor hapje en drankje op ferry (terugreis)
 • overtocht per ferry naar Wight
 • stadsplattegrond van Dorchester en Godshill
 • extra reisbegeleiding door Piet van de Laar op reis van 18 juni
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag in mei à € 195,- (per persoon)
 • eenpersoonskamertoeslag in juni en juli à € 245 (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 145,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 28 mei 2024,
  6 dagen
  Laden
 • 18 juni 2024,
  6 dagen
  Laden
 • 9 juli 2024,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.