Graafschappen Kent en Sussex zijn dé tuinreisbestemmingen bij uitstek. Het klimaat, de gunstige ligging en goede bodem heeft hier tot een grote aanwezigheid van tuinen in allerlei soorten en maten geleid. Tijdens deze herfstreis bezoekt u prachtige kastelen in Kent en Sussex. Zeker in het najaar zijn ze het bezoeken waard; het kleurenpallet is prachtig en wanneer het weer iets minder mee zit, kunt u de kastelen en huizen van binnen bewonderen. Wanneer de tuinen zich langzaam in de warme kleuren van de herfst hullen, is het heerlijk wandelen onder indrukwekkende bomen, door goed gevulde groentetuinen en langs kleurrijke najaarsbloeiers.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteek bezoeken we Godinton House Gardens. Dit karakteristieke huis wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met borders, een vijver en een Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: bezoek huis en koffie/thee met lekkers.

Dag 2 | Penhurst Place and Gardens – Hever Castle
Vandaag treden we in de voetsporen van de Tudors! We beginnen met een gegidste rondleiding in Penhurst Place, gelegen in het Engelse Kent Het landhuis omringd door tuinen straalt een onmiskenbare charme uit. Gebouwd in de 14e eeuw, heeft het huis vorstelijke gasten gehuisvest en dient het als decor voor historische gebeurtenissen. De prachtige Elizabethaanse architectuur weerspiegelt de grandeur van vervlogen tijden. Binnenin vindt u weelderige kamers, met kunst en antiek, de weelde van een rijk verleden. Penhurst Place, een levend monument van geschiedenis en elegantie, nodigt uit tot een betoverende reis door de Engelse aristocratie. Hierna door naar Hever Castle. Het kasteel komt vooral in de herfst tot haar recht: dan kleurt de klimop die de gekartelde muren van het kasteel bekleedt rood en is het sprookjesachtige beeld compleet. Ook op het landgoed zijn de kleuren rood, geel en oranje goed vertegenwoordigd in de amberbomen, tulpenbomen en Japanse esdoorns. Ontdek hier de grotto’s, fonteinen, het rustgevende bosland en de Anne Boleyn wandeling, geflankeerd met een indrukwekkende collectie bomen die meer dan 100 jaar geleden geplant werden.
Extra verzorging: rondleiding in Penhurst Place.

Dag 3 | Hole Park – Stop in Tenterden – Sissinghurst Castle Garden
Na het ontbijt bezoeken we Hole Park. De kleurrijke tuinen zijn al vier generaties eigendom van de familie Barham en bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Ook hier is de beplanting met zorg uitgekozen zodat de tuin het hele jaar door prachtig kleurt. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, Italiaanse tuin, bloemenborders en rozentuin. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst. Na Hole Park stoppen we in Tenterden waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Daarna naar de beroemde tuinen van Sissinghurst Castle. Deze romantische tuinen behoren tot de meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Sissinghurst Castle Garden is een creatie van Vita Sackville West, met een uitbundige beplanting die goed in harmonie is dankzij de natuurlijke uitstraling. In de herfst komt de goed uitgedachte structuur en beplanting extra goed tot zijn recht: elke tuinkamer heeft slim gekozen seizoensbeplanting waardoor er van het vroege voorjaar tot het late najaar van alles te bewonderen is.
Extra verzorging: rondleiding en koffie/thee en lekkers in Hole Park.

Dag 5 | Walmer Castle & Gardens
Voor de oversteek naar Nederland bezoeken we Walmer Castle. Het ligt prachtig aan de kust van Kent en heeft prijswinnende tuinen. De Broadwalk met dubbele borders geflankeerd door kunstig gesnoeide taxushagen, is één van de hoogtepunten. In de herfst vult de moestuin zich langzaam met groenten en vruchten, terwijl in de serene Queen Mother’s Garden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II, de Japanse anemoon voor kleur zorgt.
Extra verzorging: rondleiding in het kasteel.

Hotelinformatie:

Hotel Mercure Tunbridge Wells **** in Tunbridge Wells
Hotelscore 7.6

Ligging: Dit hotel ligt in een rustige hoek van Kent en is gunstig gelegen vlak bij Tunbridge Wells, Hever Castle en het adembenemende platteland van Kent.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een restaurant, bar, tuin en gratis wifi.
Verzorging: In de ochtend een ontbijt en ‘s avonds een 3-gangendiner met drie keuzes en aansluitend een kopje koffie of thee.
Kamers: De kamers hebben een privébadkamer met douche/bad, toilet, koffie- en thee faciliteiten, haardroger en tv.

Groot-Brittannië

Tuinreis Herfst in Sussex & Kent

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in Hotel Mercure Tunbridge wells ****
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal 3-gangendiner met aansluitend koffie of thee
 • overtocht per Eurotunnel (trein)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 49,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 119,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 3 oktober 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.