Het zuidelijkste deel van Nederland staat bekend om haar charme, gastvrijheid en natuurlijk de Limburgse vlaai. Het glooiende landschap is zeer afwisselend met heuvels, holle wegen, plateaus, mooie vakwerkhuisjes, kapelletjes en kruisbeelden. Te midden van de natuur en het rijke culturele erfgoed liggen een aantal fraaie en onverwachte privétuinen en kwekerijen, elk met hun eigen kwaliteiten.

Dag 1 | Brookergarden – Rita’s Cottage Garden – Stadsbezoek Thorn
Vanaf de opstapplaatsen in Monnickendam en Amsterdam-Noord rijden we op het gemak naar het eerste tuinbezoek van deze reis: Brookergarden. De gevarieerde tuin van Loek en Anne-Marie Gubbels heeft romantische hoekjes en verschillende thema’s die vloeiend in elkaar overlopen. Hier ziet u een uitgebalanceerde beplanting die gevangen is in hoeken en hagen om het geheel spannend te houden. Het gazon en de vijver zorgen voor rustpunten. De verschillende sferen die ontstaan door open en besloten ruimtes te creëren geven een afwisselend beeld. Daarna door naar Rita’s Cottage Garden in Neer. Tijdens het wandelen door de tuin is veel variatie te zien. U begint de wandeling in de tuin bij het uitgestrekte gazon en vervolgens komt u via slingerende (en soms verborgen) paadjes langs tal van karaktervolle plekjes: van een romantische rozenboog, tot een functionele groente- en kruidentuin, een exotische Indonesische Gazebo en een Engelse kas die lijkt te zijn ontsnapt uit een “geheime tuin”. Onderweg zijn gezellige zitjes te vinden en kunnen plantenliefhebbers interessante borders met schaduwplanten en prachtige bomen zien (van palmboom tot oude magnolia). Op de weg naar het hotel bezoeken we Thorn, “het witte stadje”, U kunt hier de Abdijkerk of het Gemeentemuseum bezoeken, wat eten bij één van de restaurants of simpelweg door de sfeervolle straatjes wandelen.
Extra verzorging: drankje met lekkers in Brookergarden.

Dag 2 | Rotstuin Bèr Slangen – Stadsbezoek Maastricht – Garden Decor – Hoeve Schopsheim
Na het ontbijt bezoeken we de mooie intieme rotstuin van Bèr Slangen in Maastricht. Een tuin die ter nagedachtenis in stand wordt gehouden door een stichting. Vervolgens rijden we naar de oude binnenstad van Maastricht. U heeft hier vrije tijd en kunt op eigen gelegenheid de oude binnenstad verkennen en hier lunchen. Vervolgens zetten wij onze reis voort naar Garden Decor in het kleine dorpje Remersdaal in het hartje van het Drielandenpunt. Deze geweldige sculpturentuin van ca. 7000 m2 biedt ongeveer 500 sculpturen, meerdere fonteinen en waterpartijen en zelfzame en deels exotische planten en bomen.  De papegaaien en kois in de tuin brengen deze letterlijk tot leven. Bij het ernaast gelegen Taverne Hacienda kunt u genieten van een kopje koffie/thee en wat lekkers Na deze streling voor onze ogen, vervolgen we onze weg met een mooie route door het mooie Limburgse Heuvelland naar Hoeve Schopsheim; een privétuin bij een prachtig gerestaureerde dubbele carréboerderij. Gedurende 20 jaar zijn hier mooie en zeer verschillende borders aangelegd. Deze volle, bloeiende borders zijn deels opgesloten in lage gestapelde muurtjes en liggen speels langs het gazon. Het uitzicht vanuit de tuin is fenomenaal.
Extra verzorging: koffie/thee met lekkers bij Taverne Hacienda (Garden Decor) en Hoeve Schopsheim.

Dag 3 | Kwekerij Bastin – Botanische tuin Elsloo – De Goede Gaard
Als eerste bezoeken we vandaag de bijzondere kwekerij Bastin. Hier wordt uitsluitend biologisch en met oog voor de natuur te werk gegaan. Hier wordt een interessant assortiment aan planten gekweekt, waarin mediterrane planten en kruiden, lavendel, salvia, prairieplanten en grassen de hoofdrol spelen.  Hierna  vervolgen wij onze weg naar de botanische tuin van Elsloo. De tuin is prachtig gelegen in het kasteelpark van Elsloo en ingedeeld in perken. De mooie slingerpaadjes leiden u langs de verscheidenheid aan planten, heesters en bomen vanuit de gehele wereld. De tuin is deels als thematuin ingericht, voorzien van kruiden met medicinale, cultuurhistorische en magische waarde. In de namiddag bezoeken we De Goede Gaard in Urmond. De tuin is bijna 9000 m2 en door een enorme verscheidenheid aan bloemen en het prachtige uitzicht over de Maas, een lust voor het oog en voeding voor de ziel. Het kunstenaarsechtpaar Babke Moelee & Frans van Straaten hebben een schapenweide omgetoverd tot een zeer bijzondere plek. De tuin bestaat volledig uit slingerende graspaden langs enorme borders. In het midden van de tuin siert een prachtige, volledig biologische moestuin het geheel. Voordat de terugreis wordt ingezet, kunt u eerst nog heerlijk genieten van het 2-gangen afscheidsdiner dat voor u klaar staat bij het Van der Valk Hotel Stein-Urmond.
Extra verzorging: ronleiding door de botanische tuin in Elsloo en De Goede Gaard, drankje met lekkers in De Goede Gaard.

Hotelinformatie:

Grand Hotel Monopole *** in Valkenburg
Hotelscore 7.8

Ligging: Grand Hotel Monopole ligt in het bruisende centrum van Valkenburg. Binnen enkele minuten lopen bent u bij de Grotestraat waar u talloze terrassen vindt. Het historische stadje is ook prachtig om in de avond een hapje te eten of nog een mooie wandeling te maken.
Faciliteiten: Het hotel heeft een à la carte restaurant waar u op eigen gelegenheid kunt reserveren voor het diner. Buiten is er een terras aanwezig en binnen in het hotel is een bar.
Verzorging: 2 maal gevarieerd ontbijtbuffet, waarbij koffie en/of thee aan tafel wordt geserveerd. Het hotel ligt op loopafstand van talloze gezellige restaurants in Valkenburg, zo kunt u op eigen gelegenheid dineren.
Kamers: De kamers zijn bereikbaar met een lift en zijn voorzien van bad/douche, toilet, kluis, tv, telefoon, radio en draadloos internet.

Nederland

Tuinreis Het Limburgse Heuvelland met Vrouwen van Nu

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Grand Hotel Monopole ***
 • 2 maal ontbijtbuffet
 • stadsplattegrond Maastricht en Thorn
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • toeslag tweepersoonskamer alleengebruik à € 90,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 59,- (per persoon)
 • 2-gangen afscheidsdiner à € 32,- (per persoon, exlcusief drankjes)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 3 juli 2024,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).